Επικαιρότητα

Ανίερη διεθνής συμμαχία με τη συμμετοχή Ελλάδας – Ουκρανίας

εικόνα άρθρου: Ανίερη διεθνής συμμαχία με τη συμμετοχή Ελλάδας – Ουκρανίας

Ιερή» ή «ανίερη» συμμαχία υπό τις φτερούγες του αμερικανικού αετού;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διεθνής Συμμαχία για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 5 Φεβρουαρίου, στην Ουάσιγκτον, η Ουκρανία προσχώρησε σε αυτή τη Διεθνή  Συμμαχία. 

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, η νέα οργάνωση αποτελείται από: την Αυστρία, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Γκάμπια, την Ελλάδα, τη Γεωργία, το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, και επίσης είναι μέλη και οι Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Σενεγάλη, Σλοβακία, Σλοβενία, Τόγκο, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία και Εσθονία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, υπό την ηγεσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της οργάνωσης δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η δημιουργία της συμμαχίας είναι το πρώτο παράδειγμα στην ιστορία, όταν δημιουργείται διεθνής συνασπισμός σε επίπεδο εθνικών ηγετών προκειμένου να προωθηθεί το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο”.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης βρέθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας».

Νωρίτερα, στις 27 Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ σε συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Βλάση είχε τονίσει τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία».

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Ιανουαρίου, ο Πρέσβης Samuel Brownback, επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συζήτησε με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο.

Τέλος, στις 31 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συναντήθηκε στο Κίεβο με τον σχισματικό, ψευδεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνιο. Σε αυτή τη συνάντηση ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος Κιέβου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Οι Η.Π.Α. θα υπερασπίζονται πάντα το δικαίωμα όλων των λαών να προσεύχονται ελεύθερα»

Επίσης, σε αυτή τη συνάντηση δημοσιεύματα είχαν αποκαλύψει ότι ο Μάικ Πομπέο και ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος Κιέβου Επιφάνιος κατέληξαν σε διμερή συμφωνία «ειδικά στον τομέα προστασίας της ελευθερίας της συνειδήσεως και της θρησκείας».

Διαβάζουμε στο pentapostagma.gr


Ουκρανία – Ελλάδα στη Συμμαχία για την Προστασία Θρησκευτικής Ελευθερίας των ΗΠΑ

“Ιερή” ή “ανίερη” συμμαχία υπό τις φτερούγες του αμερικανικού αετού;

Τα κράτη της Βαλτικής, η Γεωργία και η Ουκρανία, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, προσχώρησαν στη Συμμαχία των Θρησκευτικών Ελευθεριών που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Διεθνής Συμμαχία για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας δημιουργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό!!!

Στις 5 Φεβρουαρίου, στην Ουάσιγκτον, η Ουκρανία προσχώρησε στη Διεθνή αυτή Συμμαχία για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας που δημιούργησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αναφέρθηκε από το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία, η νέα οργάνωση αποτελείται από την Αυστρία, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Γκάμπια, την Ελλάδα, τη Γεωργία, το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, και επίσης είναι μέλη και οι Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Σενεγάλη, Σλοβακία, Σλοβενία, Τόγκο, Κροατία, Τσεχική Δημοκρατία και Εσθονία.

Η δημιουργία της συμμαχίας είναι το πρώτο παράδειγμα στην ιστορία, όταν δημιουργείται διεθνής συνασπισμός σε επίπεδο εθνικών ηγετών προκειμένου να προωθηθεί το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, υπό την ηγεσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Πομπέο, ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών που θα ενταχθούν σε αυτή την νέα οργάνωση είναι να «εντείνουν τις προσπάθειες και να ενώσουν τις χώρες με τις ίδιες απόψεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Χορηγός των σχισματικών του ουκρανικού «Αυτοκέφαλου» οι ΗΠΑ! Πολλά τα dollars…
– Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση των σχισματικών
– Ο Αμερικανός Πρέσβυς και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών μίλησαν για θέματα Ορθοδοξίας και Πίστης. (Σωθήκαμε!)
– Συγχαρητήρια γενεθλίων στη σχισματική «εκκλησία» της Ουκρανίας από την Πρεσβεία των ΗΠΑ
 Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο σχισματικός Μητρ. Κιέβου
– Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μάικ Πομπέο – Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία
– Ο Μασόνος Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄, η πολιτική των Η.Π.Α. και η σημερινή Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.