Επικαιρότητα

Ανήμερα των Χριστουγέννων νέες προδοτικές ενέργειες από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! (Μέρος 2ον)

εικόνα άρθρου: Ανήμερα των Χριστουγέννων νέες προδοτικές ενέργειες από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας! (Μέρος 2ον)

α) Ο αιρετικός Κόπτης Πατριάρχης στο σολέα δίπλα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας β) “Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού” (Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε μείνει εμβρόντητοι βλέποντας ανήμερα των Χριστουγέννων του 2019 τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να υποδέχεται τον αιρετικό Κόπτη Μονοφυσίτη Πατριάρχη μέσα στον Ορθόδοξο Ναό εν ώρα ιεράς Ακολουθίας και μάλιστα της Θείας Λειτουργίας της Γεννήσεως και να του απευθύνει εγκάρδιους λόγους, βεβαιώνοντάς τον ότι δήθεν βλέπει τον Χριστό της Αγάπης στο πρόσωπό του.

Επίσης ανήμερα των Χριστουγέννων του 2018 ακούστηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας η μεγαλύτερη βλασφημία που ειπώθηκε από χείλη αρχιερέως, καθώς είχε αναφέρει ότι: Και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός»! 

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι την 20η Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκεπτόμενος τον Κόπτη Πατριάρχη είχε δηλώσει:Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό»».


Εκτός από τις παραπάνω προδοτικές ενέργειες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με τρίτη κατά σειρά ανάρτηση που αναδεικνύει νέες προδοτικές πράξεις που έλαβαν μέρος ανήμερα των Χριστουγέννων του 2019.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube βλέπουμε τον αιρετικό Κόπτη Πατριάρχη στο σολέα να παραστέκεται δίπλα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας που έψαλε το Κοντάκιο των Χριστουγέννων. Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του Copts United live .

Επίσης, σε δεύτερο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο ΥouTube ακούμε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας να δηλώνει απευθυνόμενος προς τους επισήμους της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης που είχαν μεταβεί στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία: “Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού”.


Ο αιρετικός Κόπτης Πατριάρχης στο σολέα δίπλα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας [Βίντεο]

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 2019!

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.


Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού” [Βίντεο]

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 2019, στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου ο Πατριάρχης Θεόδωρος τέλεσε τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου απευθυνόμενος προς τους επισήμους της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης που είχαν μεταβεί στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου για να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία δήλωσε:

«Mέσα από την καρδιά μου θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την παρουσία των εκπροσώπων της Αιγύπτου. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που ήρθατε σήμερα στο σπίτι του Θεού. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα ευλογημένη από το Θεό. Για αυτό και ήρθε και την επισκέφθηκε ο Μεσσίας μας Ιησούς Χριστός. Σήμερα ήρθατε να μας πείτε τις ευχές σας μέσα από την καρδιά σας για να συναντηθούμε όλοι μαζί σαν αδέλφια κάτω από τη σκέπη του Θεού.

Θα ήθελα στο πρόσωπό σας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον εξοχότατο πρόεδρο της χώρας μας, τον Αμπτνέλ Φατάχ Αλ Σίσι, να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά που κάνει για την Αίγυπτο για όλο τον κόσμο. Αγαπάει το Θεό για αυτό και ο Θεός είναι κοντά του. Αυτή η ευλογία να είναι στα σπίτια και στις οικογένειές σας. Απέναντι στον Αδελφό Αλ Άζχαρ συναντώ και χαιρετίζω όλους τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους. Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού».


Διαβάσαμε στο patriarchateofalexandria.com:

Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων έστειλε ο Πατριάρχης Θεόδωρος ανήμερα των Χριστουγέννων (Videos / Photos)

Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων έστειλε ανήμερα των Χριστουγέννων από το Κάιρο, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’.

Στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, τον Καθεδρικό Ναό της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καϊρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στρατηγός Χασάμ Ζατάρ, ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και Έπαρχος Καΐρου, στρατηγός Χαλέντ Αμπντέλ Αμπ, εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών, στρατηγός Μαχμούντ Αμπο Αλ Αλχερ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Θρησκευμάτων Αμρο Σούκρι, εκπρόσωπος του Ιερού Αλ Άζχαρ σοφολογιότατος Σαλάχ Αμάρα. Aμέσως μετά ήρθε και ο Κόπτης Πατριάρχης Θεόδωρος Β’, προκειμένου να ευχηθεί Χρόνια Πολλά στον Πατριάρχη Θεόδωρο.

Όλοι μαζί Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έστειλαν μήνυμα αγάπης σε όλο τον κόσμο.

[…]

Αναλυτικότερα, από νωρίς το πρωί, στον Αγ. Νικόλαο, το ναό που χειροτονήθηκε επίσκοπος ο Άγιος Νεκτάριος, ο Πατριάρχης Θεόδωρος τέλεσε τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολουθούσαν δεκάδες πιστοί.

«Mέσα από την καρδιά μου θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την παρουσία των εκπροσώπων της Αιγύπτου. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που ήρθατε σήμερα στο σπίτι του Θεού. Η Αίγυπτος είναι μια χώρα ευλογημένη από το Θεό. Για αυτό και ήρθε και την επισκέφθηκε ο Μεσσίας μας Ιησούς Χριστός. Σήμερα ήρθατε να μας πείτε τις ευχές σας μέσα από την καρδιά σας για να συναντηθούμε όλοι μαζί σαν αδέλφια κάτω από τη σκέπη του Θεού», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου απευθυνόμενους σε όλους τους επισήμους της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και πρόσθεσε ότι Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί είναι όλοι παιδιά του Θεού.

«Θα ήθελα στο πρόσωπό σας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον εξοχότατο πρόεδρο της χώρας μας, τον Αμπτνέλ Φατάχ Αλ Σίσι, να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά που κάνει για την Αίγυπτο για όλο τον κόσμο. Αγαπάει το Θεό για αυτό και ο Θεός είναι κοντά του. Αυτή η ευλογία να είναι στα σπίτια και στις οικογένειές σας. Απέναντι στον Αδελφό Αλ Άζχαρ συναντώ και χαιρετίζω όλους τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους. Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ενώ λίγο αργότερα ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου υποδεχόμενος στο ναό του Αγ. Νικολάου, τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο είπε ότι «η αγάπη του Χριστού είναι ανάμεσά μας. Η αγάπη αυτή θα στερεώνει την ευλογημένη αλλά και μαρτυρική Εκκλησία σας. Το φως του Χριστού θα φέγγει σε όλου του κόσμου. Και ανάμεσά μας μάρτυρες Χριστιανοί της Εκκλησίας σας». Του ζήτησε δε να προσευχηθεί και εκείνος για τη συμφιλίωση των λαών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Ανατριχίλα! Ανήμερα των Χριστουγέννων νέα προδοτική ενέργεια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας!
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 4ον)
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 3ον)
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Κωλοτούμπας συνέχεια… Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος επανέρχεται [ΒΙΝΤΕΟ]
Αυτοεξευτελίσθη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Στον Κ. Μητσοτάκη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
(ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ) Η κοροϊδία δεν έχει όρια για κάποιους… Όταν ο Αλεξανδρείας υποστήριζε την Ουκρανική Κανονική Εκκλησία
Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ακόμα ένας ναιναίκος
Οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί είχαν υποδεχθεί τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο με δώρα και ζεστή καρδιά… κι εκείνος τους πρόδωσε
Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: «Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.» Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!
Διάγγελμα Πατρ. Θεόδωρου: Το βίντεο με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της «Εκκλησίας της Ουκρανίας» από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.