Ελευθέριος Κοσμίδης

Ανιστόρητες αποφάσεις της ΔΙΣ

εικόνα άρθρου: Ανιστόρητες αποφάσεις της ΔΙΣ

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Διάχυτος ο φόβος και μια συγκρατημένα βεβιασμένη χαρά, χαρακτηρίζουν την ατελείωτη λίστα μέτρων της Εκκλησίας της Ελλάδας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Καταγγείλαμε την εργαλειοποίηση του θεσμού της Ελλαδικής Εκκλησίας από την αδίστακτη Κυβέρνηση. Μετά από μερικές παλινωδίες και δημόσιες διαφωνίες των Αρχιερέων για την ώρα της Ανάστασης, που έπληξαν το κύρος της Ιεραρχίας στο σύνολό της, έρχεται η απόφαση αυτή να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι “ο πιο καλός ο μαθητής” της Πολιτείας. Σε κάτι λιγότερο από 2000 λέξεις χώρεσε 21 κανόνες και επιπλέον συμβουλές και παραινέσεις, για να καταλήξει στη μία και μοναδική φοβία της, μη δημιουργηθεί κάποιος πειρασμός:

“Ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος ἐκφράζει μεγάλη χαρά γιά τό γεγονός ὅτι σέ ἀντίθεση μέ τήν περσινή χρονιά, ὅλοι οἱ Ἱεροί Ναοί θά παραμένουν ἀνοικτοί γιά τούς πιστούς σέ ὅλες τίς Ἱερές Ἀκολουθίες καί πρός τοῦτο προτρέπει ὅλα τά μέλη τῆς σεπτῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, καί δι᾿ ὑμῶν τούς εὐλαβεῖς Κληρικούς καί τόν πιστό Ὀρθόδοξο Ἑλληνικό Λαό, γιά τήν πιστή ἐφαρμογή ὅλων τῶν ἀνωτέρω μέτρων, ὡς πρός τήν τέλεση τῆς Θείας Λατρείας, προκειμένου νά μή δημιουργηθεῖ κατά τήν περίοδο αὐτήν τό ὁποιοδήποτε ζήτημα, τό ὁποῖο μπορεῖ νά ἐξελιχθεῖ σέ πειρασμό κατά τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας.”

Η κωμικοτραγική διευθέτηση, απολύμανση και μασκοφορία ανθρώπων, που σε λίγο θα κοινωνήσουν από το κοινό Άγιο Ποτήριο, αποτελεί για τη δαιμονική κοσμική εξουσία το ένα και μοναδικό πρόβλημα.

Εκτίθεται κλυδωνιζόμενη η Διοικούσα Εκκλησία, μεταξύ απιστίας και φόβου. Αν πιστεύει η ίδια πως δεν μεταδίδεται ο ιός κατά τη Θεία Κοινωνία, για ποιο λόγο οι εξευτελιστικοί 21 κανόνες;

Αν καλύπτουν την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Κυβέρνηση τα ταπεινωτικά και βλάσφημα μέτρα, πώς παραβλέπει την τελική μετάδοση της Θείας Κοινωνίας από το ίδιο Άγιο Ποτήριο για όλους τους πιστούς;

Η απάντηση είναι μόνο μια: Αν επισυμβεί πειρασμός, θα ενοχοποιηθεί από τους νεοεποχίτες αποκλειστικά η Θεία Κοινωνία, ο ίδιος ο Χριστός. Αυτή η επιτυχία αξίζει κάθε αναμονή.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως με τη στάση της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθίσταται ο πιο αδύναμος κρίκος, η εσχατολογική αποστολή της κενό γράμμα και το μήνυμα της Ανάστασης μια φολκλορική εκδήλωση, που ενίοτε αναβάλλεται, άλλοτε πάλι μετατίθεται, αλλάζει ταχύτητα αναπαραγωγής και… μας γεμίζει θλίψη.

Καλή Ανάσταση!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ανίερα παζάρια Εκκλησίας – Πολιτείας
– Όποιος πληρώνει είναι το αφεντικό
– Μια “ειδική” επιτροπή καθορίζει πλέον τη ζωή των χριστιανών
– Τα διαπιστευτήρια του διαβόλου ζητούν οι σημερινοί ποιμένες
– Επανακατήχηση VS μεγάλη επανεκκίνηση
– Οι χρηματοδότες της Εκκλησίας…
– Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
– Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της
– Όταν τα προβλήματα της σημερινής Εκκλησίας της Ελλάδος περιορίζονται στον μαμμωνά, τότε ε ναι…
– Επονείδιστη η επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.