Επικαιρότητα

Ανησυχία στο Πατρ. Μόσχας για τα νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια

εικόνα άρθρου: Ανησυχία στο Πατρ. Μόσχας για τα νέα ηλεκτρονικά διαβατήρια

21 Ιούλ 2019

«Η εμφάνιση ηλεκτρονικών διαβατηρίων μπορεί να απειλήσει τη ρωσική απεριόριστη συλλογή προσωπικών δεδομένων» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συνοδικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας για τις εκκλησιαστικές σχέσεις με την κοινωνία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Βάκτανγκ Κίσιντζιζε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συλλογή και συγκέντρωση δεδομένων για όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων αποτελεί απειλή για τη χρήση τους εναντίον αυτών των ίδιων πολιτών», ενώ για την εκκλησία «η ελευθερία ενός ατόμου και η διασφάλιση του απαραβίαστου της ιδιωτικής του ζωής» είναι σημαντικές.

Ο Kipshidze σημείωσε ότι τα ηλεκτρονικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Ρώσων, επειδή είναι ευκολότερο να συγκεντρωθούν από το ότι σε χαρτί. «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει αντιταχθεί ποτέ στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Αλλά η εκκλησία έχει καταθέσει πάντοτε ότι τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, των πιστών και των μη πιστών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και χωρίς διακρίσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Νωρίτερα, στις 17 Ιουλίου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μαξίμ Ακιμόφ έδειξε δείγμα μελλοντικών ρωσικών ηλεκτρονικών διαβατηρίων μεγέθους πλαστικής τραπεζικής κάρτας.

Στο μεταξύ ο αριθμός των καταγγελιών από τους Ρώσους σχετικά με τη νομοθεσία στον τομέα των θρησκευτικών σχέσεων που στάλθηκε στην Συνήγορο του Πολίτη στη Ρωσική Ομοσπονδία Τάτιανα Μοσκόλκοβα αυξήθηκε σχεδόν τρεις φορές πέρυσι σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με την έκθεση του διαμεσολαβητή προς το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

«Σημειώνεται ότι, σε σύγκριση με το 2017, σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των καταγγελιών για τη νομοθεσία στον τομέα των θρησκευτικών νομικών σχέσεων – σχεδόν τριπλάσια» ανέφερε.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.