Ελευθέριος Κοσμίδης

Άννα Διαμαντοπούλου, υπέρ της χειροτονίας των γυναικών 

εικόνα άρθρου: Άννα Διαμαντοπούλου, υπέρ της χειροτονίας των γυναικών 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Ευθεία πολιτική παρέμβαση στα της Εκκλησίας, επικίνδυνη άγνοια ή και τα δύο;


Η κ. Διαμαντοπούλου είναι μια περίπτωση που η πορεία της μας γεμίζει με θλίψη. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα από το ξεκίνημα της πολιτικής της διαδρομής ως Νομάρχη στην ακριτική Καστοριά, η μετέπειτα πορεία της δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. 

Είναι να αναρωτιέται κανείς πώς αλλοιώνεται το DNA  ενός ανθρώπου μέχρι το μεδούλι, όταν μπλεχτεί στα γρανάζια της εξουσίας. Εμείς δεν γνωρίζουμε πώς προωθείται, τι θυσιάζει, τι ανταλλάγματα δίνει στο βωμό της φιλοδοξίας του κάποιος φέρελπις πολιτικός άνδρας ή γυναίκα. Όταν, όμως, διαγράφει μια μακρά πορεία στην πολιτική, τότε παίζει το παιχνίδι των εξουσιαστών… και το παίζει καλά.    

Αντιγράφοντας τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ πρωτ/ρο π. Θεόδωρο Ζήση σε πρόσφατη ομιλία του, θα αναφωνήσουμε εκ μέσης καρδίας: Δεν ξέρουμε γιατί να λυπηθούμε περισσότερο, για την πλάνη της ή για την αμάθειά της.

Ο οικουμενισμός και η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δεν αποτελεί έκπληξη η παρέμβαση συστημικών πολιτικών σε θέματα πίστεως.

Πρόκειται για ορόσημα αποδόμησης της Ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας, τα οποία βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της εβραιομασονοκίνητης Νέας Εποχής [gay agenta (έμφυλες ταυτότητες, υιοθεσία παιδιών, γάμος, αλλαγή φύλου σε 15χρονα κ.ά.), ρατσισμός, προστασία του περιβάλλοντος, αχρήματη κοινωνία, ψηφιακή ταυτότητα, 24ωρη παρακολούθηση, λαθρεποικισμός, έλεγχος του παγκόσμιου πληθυσμού… και η λίστα μοιάζει να μην έχει τέλος] και η παρέμβαση πολιτικών προσώπων ουσιαστικά καθοδηγεί τους εκκλησιαστικούς ταγούς.

Είναι απογοητευτικό να βλέπεις ξεπεσμένους πρώην “καπεταναίους” και “καπετάνισσες” αφού οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, με εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την ανέχεια,  και χιλιάδες απεγνωσμένους στην αυτοκτονία, να περιφέρονται ατιμώρητοι και να προσβάλουν τη λογική μας και την πίστη μας.  

Είναι θλιβερή εικόνα τους να τους βλέπουμε να ζητιανεύουν σαν δαρμένα σκυλιά, για ένα τελευταίο ξεροκόμματο, από το ίδιο το σύστημα που αφού τους χρησιμοποίησε τους πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα στον κάδο της πολιτικής κομποστοποίησης.

Η Ορθοδοξία δεν είναι πολιτικό παιχνίδι, δεν μετριέται με (στημένες) έρευνες πρόθεσης ψήφου, με exit polls, ούτε στα πάνελ αναλώσιμων περιφερόμενων πολιτικών τηλεαστέρων και στις κάλπες της κάλπικης δημοκρατίας τους. 

Είναι εξοργιστικό να τους βλέπουμε ανερυθρίαστα και με περισσή αυταρέσκεια να κάνουν υποδείξεις για θέματα που αφορούν στην Ορθόδοξη πίστη.

Εκτός από τους πολιτικούς, οι οποίοι ευκαίρως ακαίρως παρεμβαίνουν σε ζητήματα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τα έχει λυμένα από την ίδρυσή της, εσχάτως βλέπουμε το ακόμα τραγικότερο θέαμα των Επισκόπων που προωθούν την κοινή ατζέντα της Νέας Τάξης δια του οικουμενισμού. 

Στα θέματα της πίστεως είμαστε ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Δεν περιμένουμε βεβαίως από τα πρωτοπαλίκαρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να βάλουν την κ.Διαμαντοπούλου στη θέση της και να την κατηχήσουν σχετικά με το τεχνητό ζήτημα της χειροτονίας των γυναικών στην Ορθοδοξία. Άλλωστε την ίδια ατζέντα υπηρετούν. 

Επειδή δεν είμαστε αιώνιοι -και θα δώσουμε όλοι λόγο στον Θεό-,  ποτέ δεν είναι αργά να κάνει τον απολογισμό του κάθε πολιτικός για το λόγο που θα δώσει στον Κύριο για τους αντίχριστους νόμους και τις πολιτικές που επιλέγει.    

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.