Επικαιρότητα

Ανοικτή Επιστολή-Παράκληση προς ομόφρονας στο Ουκρανικό σχίσμα επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος

εικόνα άρθρου: Ανοικτή Επιστολή-Παράκληση προς ομόφρονας στο Ουκρανικό σχίσμα επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εξ αφορμής αποστροφής στην απαντητική επιστολή, για τις διαταραχθείσες μεταξύ τους σχέσεις, του μητροπολίτου Γόρτυνος Ιερεμία προς τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ότι ο δεύτερος “δεν γνωρίζει θεολογία” και ότι ο πρώτος ακολούθησε προφανώς “θεολογικότερες” απόψεις περί των “δικαιωμάτων” του πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και αποδέχεται το Ουκρανικό μόρφωμα ως εκκλησιαστική κανονική ενότητα.

Σεβασμιώτατε,

Μπορεί ο μητροπολίτης Πειραιώς να μην γνωρίζει θεολογία, μπορεί ο μητροπολίτης Κυθήρων να μην γνωρίζει θεολογία, μπορεί οι πατέρες της Ι.Μ. Γρηγορίου του Αγίου Όρους να μην γνωρίζουν θεολογία, μπορεί ο καθηγητής π. Θ. Ζήσης να μην γνωρίζει θεολογία, μπορεί ο καθηγητής κ. Δ. Τσελεγκίδης να μην γνωρίζει θεολογία, μπορεί ο καθηγητής κ. Κ. Μπόνης να μην γνωρίζει θεολογία, μπορεί ο καθηγητής π. Γ. Μεταλληνός και όσοι (άνω των 2000 κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί)  υπέγραψαν το κείμενο-επιστολή προς την ιεραρχία να μην γνωρίζουν θεολογία, μπορεί οι πατέρες. Α. Γκοτσόπουλος, Α. Αγγελακόπουλος, Θεολόγος Γρηγοριάτης, Ν. Σαββόπουλος   Σ. Ζήσης να μην γνωρίζουν θεολογία, μπορεί η ομάδα του ιστολογίου “Κατάνυξις” και τα συνεργαζόμενα με αυτό ιστολόγια να μην γνωρίζουν θεολογία, μπορεί πλήθος αγιορειτών, επωνύμων όπως οι π. Γαβριήλ, Παϊσιος, Επιφάνιος και ανωνύμων σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις στο Άγ. Όρος να μην γνωρίζουν θεολογία και με σκοτισμένο νούν, να μην διακρίνουν ορθά, ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟΣ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑ; Εν όψει της εορτής του στις 9 Νοεμβρίου κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και διαβάστε την εργασία του “Μελέτη ιστορική περί των αιτίων του σχίσματος. Τόμοι Α και Β”. Ότι ισχύει για τον Πάπα της Ρώμης το Πρωτείο του και τις “διακονίες” του επί όλης της εκκλησίας, ισχύει κατά ΑΠΟΛΥΤΟ αναλογία και για τον Πατριάρχη της Κωνσταντινουπόλεως. Διδαχθήτε και διδάξτε επί αυτού του ζητήματος όσα σαφή, τεκμηριωμένα, θεοσυνέργητα διδάσκει ο θεοφόρος Αγ. Νεκτάριος με την εργασία του αυτή.

Την ευχή Σας,
Δ. Οικονομίδης

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Πατερικά

23 Φεβ

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες…

Πανηγυρίζει η ασέλγεια γιορτάζει η ακολασία ευφραίνεται η μέ­θη αγάλλεται η τρυφή και η ασωτεία χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδύλια.. Τον μισούν αυτόν τον Άγιο οι δαιμονισμένοι οικουμενιστές, που...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.