Επικαιρότητα

Ανοικτή επιστολή προς Αγίους Ιεράρχας της Ελλαδικής Εκκλησίας αντιδρώντας για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας

εικόνα άρθρου: Ανοικτή επιστολή προς Αγίους Ιεράρχας της Ελλαδικής Εκκλησίας αντιδρώντας για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας

του Διονύση Κουκούλη

Άγιοι πατέρες,

Παρακολουθούμε με ανείπωτη θλίψη αυτές τις ‘μέρες, όλα όσα διαδραματίζονται στην Εκκλησία της Ελλάδος, για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, που της την παραχώρησε το σεπτό μας Πατριαρχείο δια του κ. Βαρθολομαίου…..

Άγιοι Πατέρες,

Εσάς τους μόλις 7 ή 8, που κρατήσατε αυτή την αρνητική στάση, οφείλουμε να σας συγχαρούμε, αλλά…

…. αλλά, παράλληλα με τα συγχαρητήρια, θα ήθελα να σας υποβάλλω μια ερώτηση:

Θεωρείτε ότι μ’ αυτήν την –επαινετή– πράξη σας ξεκαθαρίζοντας τη θέση σας στο “Ουκρανικό” αισθάνεσθε ότι ΟΛΑ ΚΑΛΆ;….

Η Ουκρανία Άγιοι Πατέρες, είναι πράγματι ένα πρόβλημα….

Το μείζον όμως πρόβλημα που θά ‘πρεπε σύσσωμοι οι ιεράρχες να επιλύσετε, είναι το πρόβλημα με το σαράκι της παναιρέσεως του οικουμενισμού, που με ηγήτορα τον κ. Βαρθολομαίο, κατατρώγει την Ορθοδοξία, βαδίζοντας πιστά στις αντίχριστες επαγγελίες Κολυμβαρίου, όπως άλλωστε το έχει επισημάνει αυτό -επανειλημμένα- και το γραφείο αιρέσεων της Ι.Μ.Πειραιώς, (αλλά μέχρι εκεί)…….

Κι αν όχι σύσσωμοι όπως αναφέρω, έστω ‘σείς οι 7 ή 8 όπως τώρα που αντιδράτε για το “Ουκρανικό”, θα ‘πρεπε να βγείτε “μπροστάρηδες” για σύγκλιση Συνόδου, που θα καταδικάσει Κολυμβάρι και κ. Βαρθολομαίο…..

Θα μου πείτε βέβαια τι λέω; Αφού στις 12/10 η σύνοδος της ιεραρχίας δια του κ.Ιερωνύμου, αναγνώρισε το δικαίωμα στον κ. Βαρθολομαίο, για την παραχώρηση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. Οπότε……

Ας είναι όμως…

Αν ‘σείς (οι 7 ή 8) θέλετε να κερδίσετε “καλήν του Χριστού μας μαρτυρίαν” ως και ημών των θρηνούντων για όλα αυτά… ΒΓΕΙΤΕ!!!

ΒΓΕΙΤΕ, γιατί το ΟΦΕΙΛΕΤΕ στην Εκκλησία του Χριστού μας, αλλά και σε μάς…..

Γένοιτο……..

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.