Επικαιρότητα

Ανθίζει η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων

εικόνα άρθρου: Ανθίζει η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων

5 Οκτ 2021

Προπονούνται σκληρά τα παιδιά των σκοπιανών για να διεκδικήσουν τη «μακεδονική» ταυτότητά τους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σαν katanixi.gr έχουμε φιλοξενήσει τόσο στο ιστολόγιό μας όσο και στο κανάλι μας στο Youtube πλήθος μελετών σχετικά με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Τότε, προσπάθησαν πολλοί να αποκοιμήσουν τον λαό, λέγοντας πως όλα βαίνουν καλώς. Η Διοικούσα Εκκλησία μάλιστα, τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων, τα οποία τότε, όπως και τώρα με το ζήτημα του κορωνοϊού, είναι το μοναδικό «όπλο» του ελληνικού λαού ώστε να υπερασπιστεί την ελευθερία του και να δικαιώματά του.

Σήμερα το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στο Νάτο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε απέθανε, ούτε ετάφη. Αντίθετα, η σκοπιανή προπαγάνδα συνεχίζεται πυρετωδώς. Οι νέοι «Μακεδόνες» προπονούν σκληρά τα παιδιά τους ώστε να τρέξουν τον μαραθώνιο του αλυτρωτισμού και να διεκδικήσουν όσα «νομίμως» έκλεψαν.

Σχετική ανάρτηση αποκάλυψε ότι: «Η “Μακεδονική” Ορθόδοξη Εκκλησία Άγιος Απόστολος Βαρθολομαίος και Άγιος Πρόχορος Πχίνσκι, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνει και ποδοσφαιρικές προπονήσεις και άλλες αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά από 4 έως 15 ετών. Διαθέτει μάλιστα και αθλητικό κέντρο στην Piacenza, στην οδό San Sepolcro no. 15! Για να κοινωνικοποιήσουν τα παιδιά των «Μακεδόνων», όπως ισχυρίζεται το εκκλησιαστικό συμβούλιο της… «Μακεδονικής» Εκκλησίας στην Ιταλία»!

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και οι συνέπειες αυτής της συμφωνίας στο σώμα της Εκκλησίας είναι αναμφισβήτητα ολέθριες. Φυσικά, σε τέτοιου είδους μηχανορραφίες, καταστροφικές για την Εκκλησία, την Ιστορία και την Πολιτεία, κυβερνώντες και ιεράρχες πάντα συνεργάζονται. Ας μην ξεχνάμε ότι στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι αναγνωρίζεται αντικανονικά το προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη να δίνει αυτοκεφαλίες σε σχισματικούς χωρίς να λαμβάνει υπόψη την εκκλησιαστική δικαιοδοσία στην οποία ανήκουν.

Σχολιάζοντας το θέμα ο σεβαστός π. Θεόδωρος Ζήσης, ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, είχε τοποθετηθεί ως εξής: «Προσπαθεί να αποκτήσει πλειοψηφία στον εκκλησιαστικό κόσμο ο Βαρθολομαίος, δημιουργώντας δικές του εκκλησίες. Θα προσπαθήσει να αποδυναμώσει τόσο τη σερβική, όσο και τη ρωσική εκκλησία. Προσέθεσε ως 15η την σχισματική αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας. Ετοιμάζεται να δώσει αυτοκέφαλο στην 16η την “Αρχιεπισκοπή Αχριδών”».

«Υπάρχει ένας αρχιεπίσκοπος Αχρίδας, ο κανονικός, που αναγνωρίζεται από την εκκλησία της Σερβίας ωστόσο εδιώκετο από τη σχισματική εκκλησία της δήθεν Μακεδονίας. Η σχισματική εκκλησία υπάρχει από την εποχή του Τίτο και του κομμουνισμού».

Το ζήτημα λοιπόν δεν θάφτηκε, αλλά είναι εδώ να μας υπενθυμίζει το μέγεθος της εθνικής και εκκλησιολογικής καταστροφής που προκάλεσε η συμφωνία των Πρεσπών. Η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ανθίζει, δραστηριοποιείται ως νόμιμη και κανονική και εκπαιδεύει μικρούς, αλλά μάχιμους «Μακεδόνες». Εμείς, η χώρα των ηρώων, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου αφήνοντας τους αντίθεους πολιτικούς να βλασφημούν τη Σημαία και τον Σταυρό. Αιδώς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκπρόσωπος «Μακεδονικής» Εκκλησίας: Ελπίζουμε ο νέος Σέρβος Πατριάρχης να χαιρετίσει τη διάθεση του Οικουμ….
– Το Φανάρι στρέφει τα μάτια του στην Σερβία-Τι θα γίνει με την «μακεδονική εκκλησία»
– Σχισματικός Επίσκοπος ζητά Αυτοκεφαλία στη “Μακεδονική Εκκλησία” και ένωση των Μακεδόνων
– Αιτήματα αυτοκεφαλίας από τους σχισματικούς σκοπιανούς

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.