Επικαιρότητα

Αντιχριστιανικό μένος Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

εικόνα άρθρου: Αντιχριστιανικό μένος Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Η ποικίλη πλάνη είναι η πραγματική λοιμική νόσος που υπερίπταται πάνω από τη Μητρόπολη Ηλείας και πάνω από όλες τις Μητροπόλεις που διαποιμαίνονται από τους Οικουμενιστές Αρχιερείς της εποχής μας, δυστυχώς, και πάνω από την Εκκλησία της Ελλάδας!…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Σαν Κατάνυξη πιστεύουμε ότι καθόλου τυχαίο δεν είναι το θανατικό και οι παρενέργειες που καθημερινά παρακολουθούμε να συσσωρεύονται στα όρια της περιφέρειας του Νομού Ηλείας από τα εμβόλια. Δεν πάει πολύς καιρός που ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, με στόχο να “προστατεύσει” την υγεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη, καθώς και των εργαζομένων στο ίδρυμα, απέλυσε δύο εργαζόμενους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος έχει κάνει από τους πρώτους και τις δύο δόσεις εμβολίου στο Νοσοκομείο του Πύργου. Είναι φανερή, λοιπόν, η αλλοίωση της προσωπικότητας που η εν λόγω αποκοτιά επέφερε στον 89χρονο Μητροπολίτη. Η πνευματική διασάλευση είχε αρχίσει νωρίτερα, με τη στρεβλή του θέση πάνω σε όλα τα σύγχρονα εκκλησιαστικά και θεολογικά γεγονότα, από το Κολυμπάρι και έπειτα. Γνώρισμα της αλλοίωσης το άτεγκτο, το αμείλικτο, το δεσποτικό μένος.

Καταρχήν αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος Ιεράρχης είναι παράνομο, διότι δεν επιτρέπεται ούτε από την εργατική νομοθεσία ούτε από πρόσφατη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία λέει ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις μεταξύ αυτών που κάνουν το εμβόλιο και αυτών που δεν το κάνουν. Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, αν προσφύγουν δικαστικά θα δικαιωθούν. Και φυσικά το έκαναν. Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος που χειρίζεται την υπόθεση σημειώνει ότι «Η επίμαχη καταγγελία της σύμβασής του είναι πρόδηλα άκυρη και παράνομη. Ανεξαρτήτως της αναγκαιότητας, κυρίως ηθικής, οι εργαζόμενοι, που παρέχουν υπηρεσία έναντι ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, ασθενείς κ.τ.λ.) να εμβολιάζονται και να συμμετέχουν θετικά στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα εμβολιασμού για τη νόσο covid-19, η διενέργεια του σχετικού εμβολιασμού δεν είναι υποχρεωτική νομοθετικά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι το μέτρο του εμβολιασμού, καθ’ εαυτό, συνιστά σοβαρή μεν παρέμβαση στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην ιδιωτική ζωή του ατόμου και δη στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα αυτού, πλην όμως συνταγματικώς ανεκτή, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) ότι προβλέπεται από ειδική νομοθεσία, υιοθετούσα πλήρως τα έγκυρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά, ιατρικά και επιδημιολογικά πορίσματα στον αντίστοιχο τομέα και β) ότι παρέχεται δυνατότητα εξαίρεσης από τον εμβολιασμό σε ειδικές ατομικές περιπτώσεις, για τις οποίες αυτός αντενδείκνυται.

Εφόσον δεν έχει νομοθετηθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του εμβολιασμού κατά της μετάδοσης του COVID-19, δεν μπορεί η άρνηση του εργαζόμενου, οποιασδήποτε ειδικότητας και κατηγορίας να καταλήγει αυτόματα στην απόλυσή του και μάλιστα, κατόπιν εκδικητικής, προειδοποιητικής, εξαναγκαστικής λήψης άδειας αναψυχής, χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου. Ο εργαζόμενος που δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα αρνείται τον εμβολιασμό, π.χ. επειδή ανήκει σε μία ευπαθή ομάδα, ή για δικούς του ψυχολογικούς ή συνειδησιακούς λόγους, δεν μπορεί να τιμωρείται από τον εργοδότη του με την εσχάτη των μέτρων, δηλαδή την απόλυση.

Αν με αυτό τον τρόπο ξεκινήσει η πρακτική των εργοδοτών, προφανώς θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις εργασιακής ζούγκλας. Εν προκειμένω, θα μπορούσε να προταθεί από τον εργοδότη η αλλαγή καθηκόντων του εργαζόμενου, η τοποθέτηση του σε θέση μη επαφής με το κοινό ή ακόμα και η θέση σε αναστολή – διαθεσιμότητα του εργαζόμενου από την εργασιακή του σύμβαση, χωρίς την πλήρη καταβολή του μισθού του».

Όλα τα παραπάνω ενισχύονται, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί, βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών και κυκλοφορούν κατόπιν εξουσιοδότησης υπό αίρεση και ως εκ τούτου δεν μπορούν να είναι υποχρεωτικά. Είναι παράνομο να τα καταστήσει οποιαδήποτε Κυβέρνηση ή Διοίκηση ή η αγορά υποχρεωτικά και μπορεί ο καθένας να τα αμφισβητεί ή να τα αποφεύγει ελεύθερα, χωρίς να διώκεται ή να χάνει την δουλειά του.

Από όλα τα παραπάνω βαραίνει πνευματικά και μας ενδιαφέρει η αντιχιστιανική συμπεριφορά του εν λόγω Μητροπολίτη. Θυμίζει δαιμονική εκδικητική συμπεριφορά, αμαρτία που θα κρέμεται στον τράχηλό του, αν δε μετανοήσει. Δαιμονική μανία τύφλωσε τον εν λόγω Ιεράρχη, στο όνομα της απατηλής αγάπης και του απατηλού ενδιαφέροντος για την υγεία, που έχουν οικειοποιηθεί. Αλλά κυρίως ερεθίστηκε η τρανεμένη -φευ!- Δεσποτική υπεροψία! Πόσο δυσδιάκριτη έχει καταστεί η χριστιανική αγάπη! Πόσο μας έχει σκοτίσει η πλάνη! Αυτή είναι η πραγματική λοιμική νόσος που υπερίπταται πάνω από τη Μητρόπολη Ηλείας και πάνω από όλες τις Μητροπόλεις που διαποιμαίνονται από τους Οικουμενιστές Αρχιερείς της εποχής μας. Δυστυχώς, και πάνω από την Εκκλησία της Ελλάδος! Ο κορωνοϊός είναι ένας υποτακτικός του Θεού, όπως δεν κουραζόταν να επαναλαμβάνει ο γέροντάς μας, μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης και ακούσαμε επίσης δια στόματος του γέροντος Γαβριήλ, και θέλει διαχείριση αγιοπνευματική, Δεσποτική, Θεομητορική, Αγγελική, Ουράνια, σπλαχνική, εν υπακοή, εν νουθεσία Κυρίου, εν συνέσει, μέσα στην κοσμιότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Γερμανός Ηλείας: δεν θα λειτουργούνται οι ναοί γιατί “… τη Μ. Εβδομάδα κάνει κρύο”
– Πυργιώτες, ο Άγιος που έσωσε την πόλη σας από δεινά είναι ξαφνικά ακατάλληλος για την καταπολέμηση του κορωνοϊού;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.