Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για το πρόγραμμα αγωγής σχετικά με το «αγέννητο παιδί»

εικόνα άρθρου: Αντιδράσεις για το πρόγραμμα αγωγής σχετικά με το «αγέννητο παιδί»
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Σκέψεις και κοινωνικοί προβληματισμοί…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Περίοπτη θέση έχει αυτές τις μέρες στους τίτλους ειδήσεων η απόσυρση των εκπαιδευτικών βίντεο προγεννητικής αγωγής που προωθήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αφορά τη θεωρία του αγέννητου παιδιού.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας είχε δώσει άδεια σε ένα «πρόγραμμα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με τη μορφή τριών βίντεο και με τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα».

Πρόκειται για τρία «εκπαιδευτικά» βίντεο, που στάλθηκαν στα Γυμνάσια της χώρας, με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, στα οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα πυρά από τα συνδικάτα, με πρώτη και καλύτερη την ΟΛΜΕ, την αντιπολίτευση και τους χρήστες κοινωνικής δικτύωσης, εκτοξεύτηκαν προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, κατηγορώντας την ότι προάγει «σκοταδιστικά» προγράμματα που εναντιώνονται στην αυτοδιάθεση του σώματος (εννοώντας το δικαίωμα στην άμβλωση) και ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν είναι ώριμα να δεχτούν το παρόν παιδαγωγικό υλικό. Με παρέμβαση της Υπουργού στο ΙΕΠ, ανακλήθηκε το πρόγραμμα οριστικά. Ωστόσο, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, η κ. Κεραμέως δεν παρέλειψε να ανακοινώσει ότι:

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος, η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δε νομιμοποιείται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που, όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που, βεβαίως, δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…)”.

Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει, επίσης, να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ… αφήνοντας τους πολίτες ως θεατές αυτής της αντιπαράθεσης να παρακολουθούν σαστισμένοι το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαίνει από τη μια πολιτική παράταξη στην άλλη και αντίστροφα.

Το μείζον πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με το ζήτημα περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε γνωστό ότι το πρόγραμμα της προγεννητικής αγωγής αφορούσε συμφέροντα  του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και ότι η Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής που ανέλαβε το επίμαχο εκπαιδευτικό project έχει χαρακτηριστεί από την Επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος ως αίρεση.  

Σχετικά με τη «θεωρία του αγέννητου παιδιού»:

Πληροφορίες σχετικές με τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, που υποστηρίζει ότι η ζωή αρχίζει με τη σύλληψη και ότι το έμβρυο δέχεται ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον που το επηρεάζουν στη μετέπειτα ζωή του, βρίσκουμε σε ιατρικές (πριν από τη σύλληψη και μετά τη σύλληψη), σε θεολογικές και σε Αναπτυξιακής ψυχολογίας ιστοσελίδες, όπως και σε συγγράμματα. Οπότε, οι ενστάσεις σχετικά με ορισμένες τοποθετήσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής είναι αδικαιολόγητες και περίεργο που υποβλήθηκαν εν καιρώ δημογραφικής κρίσης. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι περί αυτού εξέφρασαν την άποψή τους, με στόμφο και με ύφος χιλίων μεταδιδακτορικών επιστημόνων, συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και πολιτικοί, που ουδεμία σχέση είχαν με τόσο εξειδικευμένα ιατρικά επιστημονικά θέματα, ενώ το δυναμικό παρόν έδωσαν απλοί καθημερινοί χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης που κατάφεραν (!) να πιέσουν την Υπουργό να ανακαλέσει.

Τι και αν οι σύγχρονοι Άγιοι Πορφύριος και Παϊσιος αναφέρουν ότι ήδη από τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη ξεκινάει η διαπαιδαγώγηση, τι και αν στην Καινή διαθήκη αναφέρεται το σκίρτημα του Τιμίου Προδρόμου στη συνάντηση της Ελισάβετ με την κυοφορούσα Θεοτόκο; Τι και αν στην ιατρική και στην ψυχολογία αναφέρονται οι προγεννητικές εμπειρίες του εμβρύου, όπως κίνηση, θηλασμός αντίχειρα, αντίληψη ήχων και ανάλογη αντίδραση; Παρά ταύτα, ο πολιτικός που σπούδασε οικονομικά, ο εκπαιδευτικός των θετικών επιστημών και η δημοσιογράφος που ασχολείται με τις γραφικές τέχνες «ξέρουν» καλύτερα, παρακάμπτοντας χρόνια σπουδών και εξειδίκευσης των ειδικών επί του θέματος. Και εκφέρουν μεγαλόφωνα την άποψή τους με άστοχα, ακραία ή ανύπαρκτα επιχειρήματα μεν, με μια σιγουριά (άγνωστο από πού την αντλούν τόση) που «σπάει» κόκκαλα δε.

Απλώς άποψη ή προώθηση συμφερόντων;

Σε μια σύντομη αποδελτίωση, μια δημοσιογράφος διατυπώνει τις ανησυχίες της για το γεγονός ότι το περιεχόμενο των τριών εκπαιδευτικών βίντεο ίσως αδυνατεί να μεταβιβάσει καίρια γνώση και να διαμορφώσει την εύπλαστη, ακόμα, γνώμη και ψυχοσύνθεση των μαθητών του Γυμνασίου. Η ίδια, όμως, δημοσιογράφος που διακατέχεται από αυτή την ευαισθησία, δε φαίνεται να ανησυχεί το ίδιο για την ένταξη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, όπου ο μαθητής καλείται να ενστερνιστεί την τρυφερή και εύπλαστη ψυχοσύνθεση της σεξουαλικής διαφορετικότητας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και να υποστηρίξει τον συμμαθητή που ψάχνει ακόμη την «ταυτότητά» του όταν έρχεται στο σχολείο με φούστα. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: τα παιδιά είναι ανώριμα για να δεχτούν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, αλλά είναι πολύ ώριμα για την έμφυλη διαφοροποίηση; Και αν ναι, πώς τεκμηριώνεται αυτή η βεβαιότητα;

Σε άλλο άρθρο, επίσης, αναφέρεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος, με αφορμή τη θεωρία αυτή. Συγκεκριμένα, κατηγορεί την Εταιρεία ότι προσπαθεί να αποτρέψει τις αμβλώσεις που είναι νόμιμο δικαίωμα της γυναίκας, σύμφωνα με τον νόμο 1609/86. Οι οποίες αμβλώσεις μπορούν να λάβουν χώρα, ανάλογα με την περίπτωση, μέχρι και την 24η εβδομάδα κύησης. Μέχρι και έξι μηνών, δηλαδή, μπορούν να διακόψουν την κύηση και αυτό δεν θεωρείται κακούργημα κατά του αγέννητου παιδιού, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα της εγκυμονούσας στην ελευθερία της (να εγκληματεί εις βάρος μιας αθώας και ανυπεράσπιστης ψυχής).

Και όλα αυτά σε καιρούς οξείας δημογραφικής κρίσης, όπου οι ίδιοι συνδικαλιστές που τώρα αντιδρούν στα εκπαιδευτικά βίντεο, έχουν δηλώσει προ τριετίας ότι κλείνουν σχολικές μονάδες λόγω υπογεννητικότητας και ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι πλέον στην πόρτα μας. Το δε Υπουργείο Εργασίας προωθεί ήδη δημογραφική πολιτική για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας που μαστίζει την ελληνική επικράτεια αλλά και την Ευρωπαϊκή.

Άξια αναφοράς, επίσης, και η άρση ευνοϊκών διατάξεων για τις οικογένειες που ήθελαν να αποκτήσουν πάνω από τρία παιδιά. Συνέβη κατά απαίτηση πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων που, από τη μια, αγανακτούσαν με τα προνόμια-κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων, όμως, από την άλλη, δεν είχαν καμία ιδέα ή πρόβλεψη για τα αποτελέσματα της παρέμβασής τους αυτής και για το πώς θα λυνόταν τελικά το δημογραφικό σε μια χώρα που πάσχει από υπογεννητικότητα. 

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία προγεννητικής αγωγής και τις ευθύνες πολιτικών παραγόντων

Πρόκειται για μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο, που στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία. Βρίσκεται στον κατάλογο των αιρέσεων της Ορθοδοξίας ως αποκρυφιστική και θεοσοφιστική (εμπίπτει στα πλαίσια του οικουμενισμού) οργάνωση, ενώ εξυπηρετεί τα συμφέροντα κυβερνητικού στελέχους. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι χρηματοδοτήθηκε στο παρελθόν τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την τωρινή κυβέρνηση -άρα είχε τη στήριξη όλων αυτών που ήρθαν σε αντιπαράθεση δημόσια.

Παραδόξως, για την έγκριση του προγράμματος της Εταιρείας, η ευθύνη «έπεσε» σχεδόν εξ ολοκλήρου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την Υπουργό Παιδείας και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γεωργιάδη, να κρύβονται πίσω από το ΙΕΠ και να προσπαθούν να εξηγήσουν το άδολο των προθέσεών τους.

Σχετικά με τον σκοταδισμό που αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ανακεφαλαιώνοντας τις ειδήσεις των ημερών, όσον αφορά το ζήτημα της προγεννητικής αγωγής, η γενική εντύπωση που διαμορφώνεται και τείνει να χειραγωγήσει τον νου των ανθρώπων είναι ότι πρόκειται για αναχρονισμό και σκοταδισμό το να θεωρείται το έμβρυο ζώντας οργανισμός με αισθήσεις και προγεννητικές εμπειρίες, όπως και το να έχει το δικαίωμα στη ζωή ήδη από τις πρώτες εβδομάδες σύλληψης. Είναι μεσαιωνισμός να αντιτίθεται κάποιος στην άμβλωση, δηλαδή στο φόνο ενός εμβρύου που μπορεί να είναι πλήρως σχηματισμένο ως ανθρώπινος οργανισμός. Είναι οπισθοδρόμηση η αύξηση των γεννήσεων και άρα η επίλυση της υπογεννητικότητας. Είναι σκοταδισμός να εμπιστεύεσαι τους Αγίους και την επιστήμη για ένα αντικείμενο  που γνωρίζουν άριστα.

Είναι, όμως, εκσυγχρονισμός να εντρυφήσει το παιδί στην έμφυλη σεξουαλικότητα από την παιδική ηλικία, είναι μοντέρνο να εκφέρουν άποψη τυχαίοι σοφιστές του διαδικτύου και μάλιστα να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, είναι πρόοδος να μην έχεις τύψεις όταν θα προχωρήσεις σε άμβλωση, σκεπτόμενη «σοφά» ότι τα έμβρυα δεν αισθάνονται ούτε έχουν ζωή με την κλασική έννοια του όρου, είναι πολιτικά ορθό να βάζεις φραγμούς στην αύξηση του πληθυσμού με ισχυρές παρεμβάσεις, αλλά να μην έχεις την παραμικρή ιδέα ούτε και την προνοητικότητα να σκεφτείς τις επιπτώσεις που θα προκαλέσεις στις μελλοντικές γενιές με τις επεμβάσεις σου αυτές.

Δεν είναι εκσυγχρονισμός. Είναι τα σημεία των καιρών της νέας τάξης πραγμάτων. Και κάτω από αυτή την οπτική, ο «μεσαίωνας» των αξιών που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές είναι χίλιες φορές προτιμότερος από τον «εκσυγχρονισμό» που σηματοδοτεί τον  εκφυλισμό των συνειδήσεων και του ανθρωπίνου γένους. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Υμνήτρια του GlobalPride η υπουργός α-Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως
Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας
Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας…
Με απόφαση της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως, άδεια λειτουργίας σε τρία τζαμιά σε Κω…

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.