Επικαιρότητα

Αντιδράσεις των Σωμάτων Ασφαλείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

εικόνα άρθρου: Αντιδράσεις των Σωμάτων Ασφαλείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

«Υπάρχει σωρεία διατάξεων που κωλύουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού» (Σωματείο Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου «Οι τρεις Παίδες εν καμίνω»)

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την αντίδραση Σωματείων και μελών των Σωμάτων Ασφαλείας προκάλεσε η πρόσφατη διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Δ. Κολoκούρη, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 11 Ιουνίου. Η διαταγή προβλέπει ότι όσοι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ δεν συμμορφωθούν, θα αντικατασταθούν από υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος που θα έχουν προβεί στον υποχρεωτικό “αναγκαίο” εμβολιασμό.

Η πρωτοφανής αυτή διαταγή περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των υπαλλήλων της ΕΜΑΚ προκάλεσε την άμεση αντίδραση των πυροσβεστών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν προσφυγές, εφόσον η διαταγή γενικευτεί στο σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τουλάχιστον είκοσι από τους διακόσιους πυροσβέστες που διαθέτει η Μυτιλήνη δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και μέσω δικηγόρου μελετούν τις κινήσεις που θα κάνουν σε νομικό επίπεδο, εφόσον εκδοθεί αντίστοιχη διαταγή για το σύνολο των πυροσβεστών.

Παράλληλα, το Σωματείο Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου «Οι τρεις Παίδες εν καμίνω» με επιστολή προς την ηγεσία του Σώματος ζήτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης εντολής, υπογραμμίζοντας ότι θα κάνει χρήση κάθε νόμιμου και δικαστικού μέσου, ώστε να υπερασπιστεί τα νόμιμα και συνταγματικά δικαιώματα των μελών της. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «υπάρχει σωρεία διατάξεων που κωλύουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού» και συντάχθηκε πλήρως με τους συναδέλφους των ΕΜΑΚ που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Τέλος, σε επιφυλακή βρίσκεται και το Αστυνομικό Σώμα, καθώς είναι έτοιμο να αντιδράσει άμεσα σε περίπτωση που εκδοθεί μία ανάλογη διαταγή, αφού κάτι τέτοιο θα προσβάλλει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος καταφέρθηκε εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επικαλούμενος τους Νόμους του Κράτους: «Δεν πιστεύω σε αυτό που έγινε στην ΕΜΑΚ, πιστεύω στον εμβολιασμό σαν άνθρωπος, δεν πιστεύω στην υποχρεωτικότητα, από τη στιγμή που υπάρχουν νόμοι σε αυτό το κράτος, βάσει των νόμων που ισχύουν δεν είναι αυτό το πράγματα υποχρεωτικό».

Η ακύρωση της νεοταξικής και ανήκουστης διαταγής περί υποχρεωτικού εμβολιασμού κρίνεται επιτακτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την περαιτέρω καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σώστε τους Διασώστες
– Η θρησκεία των εμβολίων και πώς αντιμετωπίζεται
– Η λύση από τα εμβόλια ΔΕΝ είναι πανάκεια τελικά

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.