Επικαιρότητα

Αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών, στο θέμα του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου

εικόνα άρθρου: Αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών, στο θέμα του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου

Την αντίδραση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, αρμοδίου για θρησκευτικές υποθέσεις, προκάλεσαν αναφορές των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατάσταση του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Ιεροσολύμων, με μέριμνα του Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αδελφή του πρώην Πατριάρχη, που βρίσκεται στο πλευρό του, ενημέρωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος ότι ο κ. Ειρηναίος επιθυμεί να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, αλλά έχει απολέσει το διαβατήριό του. Υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου, όπως γίνεται γνωστό από τις ίδιες πηγές, επισκέφθηκαν δύο φορές τον κλινήρη πρώην Πατριάρχη στο νοσοκομείο, στις 8 και 10 Αυγούστου, εκφράζοντας έντονο ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και προκειμένου να εκκινήσουν άμεσα τη διαδικασία έκδοσης νέου ταξιδιωτικού εγγράφου, κατόπιν αιτήματος της αδελφής του. Ο πρώην Πατριάρχης κατέστησε ωστόσο σαφές, ενώπιον μαρτύρων, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ότι δεν επιθυμεί να ταξιδεύσει και ότι προτιμά να παραμείνει στα Ιεροσόλυμα, ενώ αρνήθηκε να υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα για έκδοση διαβατηρίου.

Επισημαίνουν επίσης ότι στις 9 Αυγούστου, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Διαματάρης επισκέφτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον οποίο πληροφόρησε ότι το Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων κινείται γοργά για τη διάθεση των απαραίτητων εγγράφων στον πρώην Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά
«Συγνώμη» από τον Πατριάρχη Θεόφιλο ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Eπιστολή δυσαρέσκειας Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τον Ιερώνυμο

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.