π. Νικόλαος Μανώλης

Αντικαταθλιπτικές ουσίες ή Ορθόδοξη προοπτική;

εικόνα άρθρου: Αντικαταθλιπτικές ουσίες ή Ορθόδοξη προοπτική;
Άρθρο του μακαριστού π.Νικολάου Μανώλη

Ο Διάβολος θέτει ως κομιστές της Ορθόδοξης Μαρτυρίας, ανίκανους, οικουμενιστές, υπηρέτες του νεοεποχικού συγκρητιστικού συστήματος


π.Νικόλαος Μανώλης

Σχετικά με το φαινόμενο της αύξησης της χρήσης αντικαταθλιπτικών ουσιών στη σύγχρονη Ευρώπη αλλά και στην πατρίδα μας, είχα παλαιότερα επισημάνει το πρόβλημα, διατυπώνοντας θέση που πλέον αφορά και τη σύγχρονη Ελλάδα  η οποία δαιμονοκρατείται από την παναίρεση τους συγκρητιστικού Οικουμενισμού με τις ευλογίες της Εκκλησίας.

Έγραφα τότε:

Συνέπεια του αποχριστιανισμού της Ευρώπης αλλά και της κοσμικής παπικής και προτεσταντικής θρησκείας είναι η απελπισία και η καταθλιπτική θεώρηση της ζωής. Μόνο η Ορθοδοξία είναι η Πίστη της Ελπίδας και της Ζωής. Ο Ευρωπαίος πολίτης έχει επιτακτική ανάγκη να ανακαλύψει το δρόμο της μόνης αληθινής Πίστης, το δρόμο του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων. Η Πατερική Θεολογία είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος εισαγωγής στην πνευματική μυστηριακή ζωή που απαλλάσσει τον άνθρωπο από δαιμονικές επιβουλές.

Εκείνο, βέβαια, που είναι νευραλγικής σημασίας είναι πως χρειάζεται η Ορθόδοξη Ιεραποστολή να επέμβει, πριν η Ευρώπη καταντήσει ένα τεράστιο ψυχιατρείο. Βασική προϋπόθεση όμως αποτελεί να απαλλαγεί η ίδια από οικουμενιστικές και φιλοαιρετικές επιρροές, να δώσει στον ευρωπαίο πολίτη τον πλούτο της Μόνης Αληθινής Πίστης. Να χαρίσει, ακόμη, τον Αναστημένο Χριστό στους απελπισμένους λαούς, τους καθήμενους εν σκότει και σκιά θανάτου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Διάβολος θέλει την απώλεια του ανθρώπου και γι’ αυτό εμποδίζει τη διάδοση των Ευαγγελικών αξιών. Με όργανό του τον Οικουμενισμό θέτει ως κομιστές της Ορθόδοξης Μαρτυρίας ανίκανους οικουμενιστές, υπηρέτες του νεοεποχικού συγκρητιστικού συστήματος. Αδιαπραγμάτευτα, αυτοί δεν είναι σε θέση να κομίσουν την Ορθοδοξία στα πέρατα της Οικουμένης, γιατί δε διαθέτουν την εμπειρία της. Άμοιροι της Θείας Χάριτος μεταφέρουν το συγκρητιστικό τους θεώρημα, πλασάροντας το Χριστό της αίρεσης, τον αντίχριστο. Και φυσικά παρατηρείται το παράδοξο, που είναι πρόδηλο σε Ορθόδοξες αποστολές με πρωτοκλασάτα στελέχη της Εκκλησίας μας, η Ορθοδοξία να είναι απούσα!

Καταφέρνει ο Διάβολος ως φίλος των οικουμενιστών να εμποδίσει την παρουσία του γνήσιου αγιοπατερικού βιώματος και τις μυρουδιές της αγιότητας των Ιερών Λειψάνων των Αγίων μας, αποκλείοντας τους κακόμοιρους ευρωπαίους από τη μόνη ελπίδα. Μάλιστα, η διδασκαλία πως δεν υπάρχει διαφορά στις πίστεις μας, ανατρέπει την εκκλησιαστική πρακτική της μοναδικότητας και οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας, του μόνου Αληθινού Φωτός που σκορπά το σκοτάδι της Κόλασης. Συνεπώς, η μόνη Αλήθεια παρουσιάζεται όμοια με το ψέμα, η Ορθοδοξία όμοια με τον παπισμό και τον προτεσταντισμό και καταλήγει αποκρουστική στους απελπισμένους λαούς, όσο και οι ψευτοθρησκείες τους.

Τελικά, ο Ευρωπαίος σιχαίνεται την ψευδοθρησκεία της Δύσης και μη διακρίνοντας το μεγαλείο της Πίστης μας, για να ξεφύγει από το φάσμα του θανάτου, αναζητά λύσεις στον Μουσουλμανισμό και συγκρητισμό των Ανατολικών θρησκειών. Το πρόβλημα, λοιπόν, βαθαίνει… Με αποτέλεσμα, γενεές λαών να μένουν έρμαια του αδηφάγου δαίμονος!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Το ύδωρ το αλλοιούμενον

Άρθρο του μακαριστού πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. "...δέν εἶναι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία. Οἱ ταγοί της δέν πετύχανε στήν Ὀρθοδοξία τή Χάρη τοῦ Θεοῦ. Μήν ἀντέχοντας τήν κενότητα μέσα τους ἀπό παρουσία Θεοῦ, προσχωροῦν ἐρωτοτροπώντας σέ ξένες πίστεις, στόν παπισμό, στόν οἰκουμενισμό, στήν πανθρησκεία τῆς νέας ἐποχῆς..."

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.