Επικαιρότητα

Αντιμέτωπη με φυλάκιση η μητέρα του Κατσίφα για υποκίνηση μίσους

εικόνα άρθρου: Αντιμέτωπη με φυλάκιση η μητέρα του Κατσίφα για υποκίνηση μίσους

31 Οκτ 2019

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τη μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τις αντι-αλβανικές κλήσεις που έκανε στον τάφο του γιου της στην πρώτη επέτειο του θανάτου του, γράφει αλβανικό δημοσίευμα το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ του, επίσης αλβανικού, τηλεοπτικού σταθμού Report TV.

Η αντιτρομοκρατική

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ Αρτάν Χότζα ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Report TV, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι λίγο μετά το ετήσιο μνημόσυνο στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στις 26 Οκτωβρίου, ο κρατικός αστυνομικός τομέας κατά της τρομοκρατίας αποφάσισε να παραπέμψει στην Εισαγγελική Αρχή του Αργυροκάστρου τη Βασιλική Κατσίφα.

Η Βασιλική Κατσίφα είναι η μητέρα του ανθρώπου που σκοτώθηκε μετά από 4ωρο ανταλλαγής πυρών με τις ειδικές δυνάμεις Renea στις 28 Οκτωβρίου 2018, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Υποκίνηση μίσους ή διαμάχης»

Η 67χρονη μητέρα του Κατσίφα, που ζει στο χωριό Βουλιαράτες, κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου του γιου της Κωνσταντίνου Κατσίφα προέβη σε υποκίνηση μίσους ή διαμάχης λόγω εθνικότητας και θρησκείας, σύμφωνα πάντα με το αλβανικό δημοσίευμα.

Κατηγορείται ότι διέπραξε αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 265 του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, το Γραφείο του Εισαγγελέα του Αργυροκάστρου έχει κινήσει ποινική δίωξη εναντίον ατόμου από την Δερβιτσάνη, πρώην επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, γιατί εμπόδισε και απείλησε αλβανούς δημοσιογράφους στις 26 Οκτωβρίου στην είσοδο του νεκροταφείου στους Βουλιαράτες.

Φυλάκιση από 2 έως 10 έτη

«Να πείτε γιατί σκοτώσατε το παιδί. Γιατί ήρθατε εδώ, να φύγετε!» είχε πει στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το άρθρο 265 αναφέρει ότι όποιος προάγει το μίσος και τη διαμάχη λόγω φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ., τιμωρείται με φυλάκιση από 2 έως 10 έτη.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας»: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή νέα προδοσία;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας καταστρατήγησε την (προδοτική) συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώρισή του… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για την αναγνώριση...

Έλληνες χρόνια πολλά!

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40 π’ άντρες και γυναικόπαιδα μάχονταν σαν λιοντάρια Μάχονταν...

Οκτώ δεκαετίες αργότερα…

Του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Ὀκτώ δεκαετίες ἀποστασίας ἀπό τόν Θεό, προδοσίας τῆς πίστης μας, ἐθελότρεπτου εὐνουχισμοῦ καί ἑκούσιου ἀποχωρισμοῦ ἀπό ὅλα τά βασικά δομικά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς μας”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.