Επικαιρότητα

Αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών (ΟΕΟ) για τα εμπόδια στην Ελλάδα από τους «φιλομοσχοβίτες υστερικούς»

εικόνα άρθρου: Αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών (ΟΕΟ) για τα εμπόδια στην Ελλάδα από τους «φιλομοσχοβίτες υστερικούς»

Αντιπροσωπεία των σχισματικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (ΟΕΟ) για τα εμπόδια στην Ελλάδα από τους «φιλομοσχοβίτες υστερικούς»

Κλιμάκιο της υπηρεσίας ειδήσεων του ουκρανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TSN με χαρά υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της ΟΕΟ, που μόλις επέστρεψε από το προσκύνημα στην Ελλάδα. «Επικεφαλής της ομάδας από 37 άτομα οι Μητροπολίτες Αλέξανδρος και Συμεών. Χαίρονται αλλά ταυτόχρονα ομολογούν ότι οι αντίπαλοι από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας επιχείρησαν να τους χαλάσουν την εκδρομή. Προκειμένου να αποφύγουν τις προβοκάτσιες, που τους είχαν υποσχεθεί οι Ρώσοι, αναγκάζονταν να αλλάξουν τη διαδρομή… «Έμαθαν το προκαταρκτικό πρόγραμμά μας, αλλά επίτηδες δεν το παραδώσαμε σε δημοσιότητα ακριβώς όπως ήταν. Είχαμε σαφή επίγνωση της επικείμενης αντιστάσεως», κατέθεσαν στην ΟΕΟ την δική τους εκδοχή των εξελίξεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μετάβαση της αποστολής της ΟΕΟ στην Ελλάδα τόνισε την εμβάθυνση του σχίσματος στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος: στις μέν Ιερές Μητροπόλεις η αντιπροσωπεία της ΟΕΟ έγινε δεκτή, στις δέ ούτε αφέθηκε να πλησιάσει τα ιερά κειμήλια. Στην ΟΕΟ κατά τα ειωθότα στο δεύτερο διέβλεψαν το «χέρι της Μόσχας»: «Δεν αποφεύχθηκαν ωστόσο οι προβοκάτσιες στην Ελλάδα. Σε Μονή στην Πάτρα κατά τη Θεία Λειτουργία ένας άρχισε να βρίζει τους φιλοξενουμένους στα Ελληνικά. Τις επιθέσεις του σταμάτησε ο εφημέριος», διηγούνται οι εκπρόσωποι της «Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας». «Στη Μονή Νεκταρίου Αιγίνης και στην Πάτρα βρέθηκε ένας υστερικός που φώναζε ότι είμαστε σχισματικοί. Στην Αθήνα οι προβοκάτορες ήταν δύο, οι οποίοι στα Ρωσικά πλέον επιτέθηκαν λεκτικά κατά των ουκρανών ιερέων, αλλά μόλις τους πρόσεξαν, το’σκασαν», είπε εν κατακλείδι ο Αλέξανδρος Ντραπίνκο.

Μετάφραση για το gr.pravoslavie.ru Βασίλειος Μεταφράστοβ

raskolam.net

11/19/2019

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα
Οι σχισματικοί Ουκρανοί ψεύδονται ότι ήσαν παρόντες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και στη Μονή του Αγίου Μηνά Αίγινας
Οι σχισματικοί άλλαξαν άρον άρον την ιστορία τους, τώρα δεν αναφέρουν τίποτα για τα Μοναστήρια του Αγ. Νεκταρίου και του Αγ. Μηνά
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! Οι Ουκρανοί σχισματικοί που επισκέπτονται την Ελλάδα, εξαφανίστηκαν
– Οι σχισματικοί Ουκρανοί λειτούργησαν στον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο και πήγαν Μετέωρα και Όσιο Δαυίδ Ευβοίας (φώτο)
– Υποδοχή και Συλλείτουργο του Μητροπολίτου Φωκίδος με τους σχισματικούς της «Ουκρανικής Εκκλησίας»
– Οι σχισματικοί Ουκρανοί στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης
– Νίκη της Ορθοδοξίας στην Πάτρα (βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.