Επικαιρότητα

Απαγορεύεται η διανομή του Αγίου Φωτός κατ’ οίκον από τους δήμους

δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ΄οίκον γιατί έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μα πόση ποικιλία και εφευρετικότητα μπορεί να επιστρατεύσει ο άνθρωπος και ιδίως, όταν αυτός τυχαίνει να είναι και δεσπότης, μόνο και μόνο για να ΜΗΝ ομολογήσει Χριστό! Για να ομολογήσουν Χριστό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο! Τόσα χρόνια οι Έλληνες, και μάλιστα ξαναλέμε οι δεσπότες, έχουν γίνει ειδικοί στο να εφευρίσκουν κάθε παραθυράκι και χαραμάδα του νόμου, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και το ιερό φιλανθρωπικό τους έργο. Τώρα δεν μπορούν να βρουν κανένα θεάρεστο και αποδεκτό υπό του Καίσαρος τρόπο να λειτουργήσουν τους Ναούς τους για το λαό του Θεού!

Το γεγονός ότι όλη αυτή η συγκυρία γίνεται ενόψει του Πάσχα, τους καθιστά εντελώς αναπολόγητους! Δεν το καταλαβαίνουν; Δεν εξεγείρεται ο εσωτερικός τους κόσμος, η ιερατική και ποιμαντική τους συνείδηση, το χριστιανικό DNA ούτε ενόψει του Πάσχα; Ούτε ενόψει του θείου δράματος ούτε ενόψει της Αναστάσεως; Το θρήνο της Παναγίας του Ακαθίστου δεν τον αφουγκραστήκαν, μένουν ασυγκίνητοι και μπροστά στο Άγιο Πάσχα; 

Διαβάζουμε εδώ ότι στην Κύπρο δόθηκε χάρη σε καταδικασθέντες για χρέη, ενώ αύριο θα αποφυλακιστούν άλλοι 40 κρατούμενοι. Χάρη δόθηκε και σε όσους απολύονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου και ως τις 8 Απριλίου είχαν εκτίσει το 1/2 της ποινής τους. Είναι μακρά παράδοση στις χριστιανικές κοινωνίες να δίδονται χάρες λόγω Πάσχα στους ανθρώπους. Αυτό συνέβαινε ακόμη και επί του εβραϊκού Πάσχα. Όμως για τους Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους στην μετακολυμπαρική Ελλάδα του 2020 δε δίνεται καμία χάρη, κανένα περιθώριο ούτε για κωδωνοκρουσίες! Ούτε υποψία της χαράς της Αναστάσεως να μην υπάρξει! 

Γνωρίζαμε, εντοπίσαμε και καταγράψαμε τις θεολογικές και εκκλησιολογικές ολέθριες συνέπειες της ληστρικής Συνόδου του Κολυμπαρίου, γι’ αυτό και προβήκαμε στην ιερά Αποτείχιση. Αντιλαμβανόμασταν και την οργή και παιδαγωγία του Κυρίου μέσα από τις θεομηνίες που δεν έχουν σταματήσει έκτοτε. Γι’ αυτό και κάναμε τη μετάνοια τρόπο ζωής. Δεν μπορούσαμε όμως να προβλέψουμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν τόσο κοντά στο να βρεθεί στην κατάσταση της εξώσεως από τη Θεία Λατρεία, όπως βρέθηκαν οι πρωτόπλαστοι εκτός του Παραδείσου.

Στο βίντεο με αυτή την ομιλία περί πορνείας του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη θα βρείτε τη θέση της ιερής αποτείχισης πάνω σε αυτό το μείζον πρόβλημα. Με παρρησία ο πνευματικός μας πατέρας ομολογεί ότι δεν έχουμε ανάγκη τους Δημάρχους, που έχουν τα χέρια τους λερωμένα από πληθώρα αντίχριστων πολιτικών, για να λάβουμε το Άγιο Φως. Ο ίδιος ο Κύριος θα αποστείλει το Άγιο Φως της Αναστάσεως στο κελλάκι κάθε αγωνιζόμενου και εν τη Πίστει προσηλωμένου χριστιανού!

Τις άγιες αυτές μέρες που διανύουμε, ο πονηρός, ακούραστος, πολεμάει αδυσώπητα τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Για ακόμη μία χρονιά δε θα μπορούσε να λείψει κάποια διαμάχη γύρω από το Άγιο Φως. Ο πόλεμος αυτός, φέτος, δεν έχει στόχο την αμφισβήτηση του Αγίου Φωτός, αλλά τον εξευτελισμό του.

Αρχικά, τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος Σερρών και ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας αποφάσισαν σε συνεργασία με τις οικείες Μητροπόλεις, τη διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς δημότες τους. Μάλιστα τη διανομή θα αναλάμβαναν υπάλληλοι του Δήμου κι εθελοντές, ανάβοντας τα φαναράκια που είχαν αφήσει από πριν οι πιστοί στην είσοδο του σπιτιού τους. Η παραπάνω κίνηση των Δήμων θα μπορούσε να ερμηνευτεί είτε ως ευαισθησία προς την Εκκλησία, είτε ως ένα δυνατό επικοινωνιακό πολιτικό “τρικ”. Όπως και να ‘χει όμως, μια τέτοια κίνηση σίγουρα δεν περιέχει την ουσία, αλλά βασίζεται στην τήρηση των θρησκευτικών εθίμων και στους συναισθηματισμούς!

Ωστόσο, πριν καν προλάβει να σχεδιαστεί όλο αυτό το εγχείρημα, η αντίδραση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χαρδαλιά, ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Υποστηρίζει μάλιστα, πως με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Τα εκατοντάδες delivery που γίνονται καθημερινά, δε συμβάλλουν στη διασπορά του ιού, αλλά η διανομή του Αγίου Φωτός (όσο κι αν διαφωνούμε με αυτή) τους πειράζει…

Παρατηρούμε συνεχώς, πως καθετί που συνδέεται με τον Χριστό (Ακολουθίες, καμπάνες, Άγιο Φως) λειτουργεί ως ισχυρό αλλεργιογόνο στους υποστηρικτές της Νέας Εποχής… Ίσως, η αλλεργία στον Χριστό να έπρεπε να καταχωρηθεί κι επισήμως στις εποχικές αλλεργίες!

Λυπούμαστε βαθύτατα που κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να φωτισθούν από το Άγιο Φως της Αναστάσεως… Αυτή τους η άρνηση, ωστόσο, τους οδηγεί στην πνευματική τύφλωση μόλις το αντικρύσουν! Ακόμα και στην ιδέα…

Σας ευχόμαστε, ως katanixi.gr, να κατεβάσετε τον Ουρανό στο κελί σας και μυστικώ τω τρόπω να φωτισθείτε με το Άγιο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας!

Διαβάζουμε στο thestival.gr:


Απαγορεύεται η διανομή του Αγίου Φωτός κατ’ οίκον από τους δήμους

Δε θα γίνει η διανομή του Αγίου Φωτός από κάποιους δήμους στους δημότες τους, ξεκαθάρισε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για τις εξελίξεις που αφορούν τον φονικό ιό στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ΄οίκον γιατί έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάζουμε στο protothema.gr:

 Διανομή κατ’ οίκον το Άγιο Φως στις Σέρρες

Το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο Φως θα φτάσει σε κάθε σπίτι Σερραίου, παρά τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τον περιορισμό στη τέλεση λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο δήμος Σερρών, σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, μεριμνούν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του δήμου.

Το Μεγάλο Σάββατο ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος θα παραλάβει το Άγιο Φως στο Επισκοπείο και στη συνέχεια κλιμάκια του δήμου Σερρών, αποτελούμενο από υπηρεσιακούς και εθελοντές και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά του αστικού ιστού και σε κάθε οικισμό του δήμου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάζουμε στο zougla.gr:

Διανομή κατ΄οίκον για το Άγιο Φως στον Δήμο Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας

Με… διανομή κατ οίκον του Αγίου Φωτός πρωτοτυπεί ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας Αντίκυρας επιλέγοντας με ασφάλεια την τήρηση της θρησκευτικής παράδοσης σε συνεργασία με τις τοπικές Ενορίες!

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς, ενημερώνει τους δημότες ότι «θα μοιραστεί το Άγιο Φως της Ανάστασης σε όλα τα σπίτια του Δήμου μας, το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου 2020, σε συνεργασία με τις ενορίες του Δήμου μας».

Και συνεχίζει για τον τρόπο που θα γίνει η διανομή: «Οσοι δημότες το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο του σπιτιού ένα φαναράκι».
Όσον αφορά το βράδυ της Ανάστασης «θα γίνει ρίψη βεγγαλικών σε όλες τις κοινότητες του Δήμου».
Τέλος, αναφέρει ότι «στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων για το Πανηγυράκι του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα θα πραγματοποιηθούν οι κανονιοβολισμοί και οι κωδωνοκρουσίες, καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Είναι δυνατόν να αμφισβητούν τις πρεσβείες της Παναγίας μας στον Υιό της για ίαση όλων αυτών των ανθρώπων από τον κορονοϊό;
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
 Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Με μαγκιά για τη Θεία Κοινωνία από τον καθηγητή Σταμούλη
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.