Επικαιρότητα

Απάντηση στον κ. Ελπιδοφόρο Αμερικής που ερμηνεύει την Αγ. Γραφή κατά το δοκούν, διακηρύττοντας ανοιχτή Θ. Κοινωνία σε συζύγους που δεν είναι Ορθόδοξοι

εικόνα άρθρου: Απάντηση στον κ. Ελπιδοφόρο  Αμερικής που ερμηνεύει την Αγ. Γραφή κατά το δοκούν, διακηρύττοντας ανοιχτή Θ. Κοινωνία σε συζύγους που δεν είναι Ορθόδοξοι

…  όποιος έχει παντρευτεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να λάβει Κοινωνία στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ανεξάρτητα από το αν είναι Ορθόδοξος ή όχι…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ένα ακόμη γεγονός έρχεται να προστεθεί στην αποκαλυπτική σειρά δημοσιευμάτων με όνομα «Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής  Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα». Το συγκεκριμένο γεγονός διαδραματίστηκε κατά την έναρξη της ετήσιας διάσκεψης της Ηγεσίας των 100 στο θέρετρο “Breakers”στο Palm Beach της Florida.

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, για άλλη μια φορά απέδειξε την αφοσίωσή του στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «όποιος έχει παντρευτεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να λάβει Κοινωνία στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ανεξάρτητα από το αν είναι Ορθόδοξος ή όχι». Η αναστάτωση που προκλήθηκε στο Ορθόδοξο πλήρωμα από την τοποθέτησή του ήταν μεγάλη. Με τη θέση αυτή βλασφημεί δημοσίως το μυστήριο του Βαπτίσματος και ενεργεί ενάντια στα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής «Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς». (Ματθ. 7,6).

Επίσης, εισάγει μία νέα εκκλησιολογία, κατά την οποία όχι μόνο επαινούνται οι παράνομοι μικτοί γάμοι ως «γάμοι θαύματα», αλλά προάγονται σε ένα “βάπτισμα”, που δίνει στον μη βαπτισμένο Ορθόδοξο τη δυνατότητα συμμετοχής στη Θεία Κοινωνία!!!

Επιπλέον, ο κ. Ελπιδοφόρος (που μόνο την Ελπίδα δεν βλέπουμε να –φέρει) ερμηνεύει την Καινή Διαθήκη για μία ακόμη φορά, κατά το δοκούν. Χρησιμοποιεί ως επίκληση στην αυθεντία τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «τί γὰρ οἶδας, γύναι, εἰ τὸν ἄνδρα σώσεις; ἢ τί οἶδας, ἄνερ, εἰ τὴν γυναῖκα σώσεις;» (Α’ Κορ. 7,16). Ωστόσο, οι Άγιοι Πατέρες δεν είχαν την ίδια άποψη με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής… Ειδικότερα, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει τα εξής:

Διότι, ειπέ μου, ποία βλάβη υπάρχει εις το να παραμένουν μαζί οι σύζυγοι και να μη δημιουργούν αιτίας περιττών πολέμων, εφ’ όσον και η ευσέβια παραμένη ακεραία και υπάρχουν καλαί ελπίδες περί του απίστου; Δεν ομιλεί βεβαίως εδώ δι’ όσους δεν είναι ακόμη έγγαμοι, αλλά δι’ όσους έχουν ήδη νυμφευθή· διότι δεν είπε, Εάν κάποιος θέλει να λάβει άπιστον σύζυγον, αλλ’ «εάν κάποιος έχει άπιστον σύζυγον»· δηλαδή, εάν κάποιος ή κάποια μετά τον γάμον των δεχθή τον λόγον της ευσεβείας (γίνει Χριστιανός ή Χριστιανή) και έπειτα ο ένας εκ των συζύγων παραμένη εις την απιστίαν και δέχεται την συμβίωσιν, ας μη διαλύεται ο γάμος. (Ερμηνεία του Ιερού Χρυσοστόμου στο Α’ Κορ. 7,16. Υπόμνημα εις την Α΄ προς Κορινθίους, ΕΠΕ 43)

Δεν νομίζουμε, κ. Ελπιδοφόρε, να έπεσε τόσο έξω στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής ο Μέγας αυτός Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας… Ή μήπως πιστεύετε κι εσείς, όπως ο κ. Βαρθολομαίος, πως οι Άγιοι Πατέρες ήταν «ατυχή θύματα του αρχεκάκου όφεως»;

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε κατ’ επανάληψη την τέλεια υπακοή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στις αντιπατερικές ενέργειες και αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Αξίζει να αναφέρουμε άλλον έναν σάπιο καρπό της υπακοής αυτής. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2019 η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έστειλε αίτημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να εγκριθεί ο δεύτερος γάμος τριών κληρικών της Αρχιεπισκοπής.

Διαβάζουμε στο tasthyras.wordpress.com:


Ο Ελπιδοφόρος Αμερικής διακηρύττει ανοιχτή Θεία Κοινωνία σε συζύγους που δεν είναι Ορθόδοξοι

Ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, προκάλεσε αναταραχή στην χθεσινή έναρξη της 29ης ετήσιας διάσκεψης της Ηγεσίας των 100 (Leadership 100) στο θέρετρο «Breakers» στο Palm Beach της Φλόριντα.

Ο Ηγεσία των 100, γνωστή ως Archbishop Iakovos Leadership 100 Fund Incorporated, είναι μία εταιρεία που υποστηρίζει τις εθνικές υπηρεσίες της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής για την προώθηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Όπως αναφέρουν πολλοί συμμετέχοντες στο συνέδριο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε μπροστά σε δεκάδες παριστάμενους ότι όποιος έχει παντρευτεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να λάβει Κοινωνία στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ανεξάρτητα από το αν είναι Ορθόδοξος ή όχι.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια των ερωτήσεων στην ομιλία του.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο τα βαπτισμένα και χρισμένα μέλη Της μπορούν να κοινωνήσουν, συνεπώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς ανθρώπους.

Τον Οκτώβριο στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο είχε αναφερθεί στο θέμα των μικτών γάμων, υπονοώντας αυτό που ευθέως δήλωσε εχθές. Αφού σημείωσε ότι σχεδόν το 50% όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αμερική είναι προσηλυτισμένοι, συμπεριλαμβανομένου του 25% στην Ελληνική Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

Έχοντας αυτό υπόψιν θα έκανα την εξής πρόταση: αντί να αποκαλούμε τους γάμους με μη Ορθόδοξους συζύγους «μικτούς γάμους», δεν θα είναι καλύτερα να αναφερόμαστε σε αυτούς ως «γάμους θαύματα»; Διότι οι γάμοι αυτοί είναι ο βασικός δρόμος που οδηγεί τους προσήλυτους στην Πίστη. Όπως λέει ο Απόστολος Παύλος: τί γὰρ οἶδας, γύναι, εἰ τὸν ἄνδρα σώσεις; ἢ τί οἶδας, ἄνερ, εἰ τὴν γυναῖκα σώσεις; (Α Κορ. 7,16)

Μιλώντας για τον γάμο που οδηγεί τους συζύγους να προσηλυτιστούν στην Ορθοδοξία, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνέχισε να λέει:

Κάθε πιστός γάμος είναι ένας γάμος θαύμα – ένα θαύμα της αγάπης του Θεού και ένα Μυστήριο που εορτάζεται με χαρά και αγκαλιάζεται με ευχαριστία. Είτε ο / η σύζυγος συνδεθεί στην Εκκλησία με επίσημο τρόπο μέσω του Χρίσματος είτε όχι, παραμένουν 100% κομμάτι της κοινότητάς μας και πρέπει να αγκαλιάζονται ως τέτοιοι. Αν θέλουμε να είμαστε μια Εκκλησία που υπηρετεί αληθινά και αγκαλιάζει τους νέους μας ανθρώπους, που ζουν σε έναν τεχνολογικά προηγμένο και πλουραλιστικό κόσμο, πρέπει να αγκαλιάσουμε τους ξένους ανάμεσά μας – να μην είναι άλλο ξένοι και να αγκαλιάσουμε όλα τα μέλη της κοινότητάς μας και της Χώρας μας.

Προηγήθηκε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με την καινοτομία ότι θα επιτρέψει στους ιερείς που οι σύζυγοί τους απεβίωσαν ή τους εγκατέλειψαν να εισέλθουν σε δεύτερο γάμο, καταλύοντας την μακρόχρονη κανονική Παράδοση της Εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Την «ευλογία» της εβραίικης συναγωγής έλαβε ο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την παραμονή της ενθρόνισής του
– Ο Ελπιδοφόρος ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα 2 εκ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης
– Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 3ον) (12)

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.