Ελένη Καμπούρη

Απαξίωση των ιερών Μυστηρίων – Δώστε κανένα χαστούκι!

εικόνα άρθρου: Απαξίωση των ιερών Μυστηρίων – Δώστε κανένα χαστούκι!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Έχετε κατασκανδαλίσει ακόμα και τους χλιαρούς πιστούς με αυτήν την νερόβραστη και άχρωμη συμπεριφορά σας.…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Απαξίωση των ιερών Μυστηρίων – Δώστε κανένα χαστούκι!

Της Ελένης Καμπούρη

Τι συμβαίνει; Θα μας πει κάποιος από τη ΔΙΣ τι επιτέλους συμβαίνει; Βγαίνει ο κάθε πικραμένος και συμπλεγματικός πολίτης ή ρασοφόρος και απαξιώνει τα Άγιά μας Μυστήρια με άνεση και καμάρι και δεν ανοίγει ρουθούνι; Δεν περιμένουμε φυσικά να μιμηθείτε τις ενέργειες του πρ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, αλλά πείτε κάτι επιτέλους! Καυτηριάστε τους βλάσφημους λόγους σαν επίσημη Εκκλησία και ΔΙΣ. Γίνεται γνωστό ότι υβρίζουν τα Όσια και τα Ιερά μας και εσείς κωφεύετε; Δεν σας ενοχλεί που βλασφημείται ο Κύριος και Θεός μας; Δεν θα βγείτε να Τον υπερασπιστείτε για να Του αποδείξετε την αγάπη σας και την αφοσίωσή σας προς το πρόσωπό Του; Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει ανάγκη ο Θεός της υπεράσπισής μας, εμείς έχουμε την ανάγκη να Τον υπερασπιστούμε για τη σωτηρία μας και για το πνευματικό μας όφελος.

Παρατηρούμε, βέβαια, να υβρίζουν και αμφισβητούν τον Πατέρα μας και την Αγία μας Πίστη κι εσείς αρκείστε μόνο σε λιτές δηλώσεις και αγαπητικές συμβουλές; Έχετε κατασκανδαλίσει ακόμα και τους χλιαρούς πιστούς με αυτήν την νερόβραστη και άχρωμη συμπεριφορά σας. Έχουμε γίνει περίγελος όλων των άθεων, αιρετικών και μηδενιστών κι εσείς συνεχίζετε να τους δίνετε λαβές να μας λοιδωρούν.

Δεν μας έφταναν τα καθημερινά μας προβλήματα, ή τα προβλήματα που μας δημιουργεί η ίδια η Πολιτεία, η οικονομική ανέχεια και ταυτόχρονα η πάλη με τις προσωπικές μας αμαρτίες και αδυναμίες, έχουμε και εσάς, που μας γυρίσατε την πλάτη και αρνείστε να δείτε αυτά που γίνονται γύρω σας. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως στον Χριστό γυρίσατε την πλάτη. Είναι ολοφάνερο, όμως, ότι στον εαυτό σας πρωτίστως κάνετε κακό και μετά σε εμάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως γίναμε σαν κράτος η ντροπή της Ορθοδοξίας, γιατί ανεχόμαστε τα αχαρακτήριστα-αντιχριστιανικά καμώματα της πολιτείας δι’ ευχών σας.

Είναι αναντίρρητο ότι οι αιρέσεις κατασπαράζουν το ποίμνιο, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Οικουμενισμού, η σχισματοαίρεση της Ουκρανίας ζει και βασιλεύει, η μασωνία έχει αλώσει και διευθύνει τα πάντα, το Κολυμπάρι παγίωσε την αντικανονικότητα, η Πολιτεία ανακατεύεται στα ενδοεκκλησιαστικά μας και αποφασίζει και διατάσσει ως άλλος πάπας… εσείς για όλα αυτά τι κάνετε; Θα μας πείτε; Όμως, προσδοκούμε τα έργα και όχι λόγια γλυκά και καθησυχαστικά.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι ακόμα και σε εθνικά θέματα γίνατε αφωνότεροι ιχθύος. Στο Μακεδονικό; Στο προσφυγικό; Οι Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο και στα νησιά δίνουν την ψυχή τους κι εσείς ασχολείστε με το πώς θα δημιουργήσετε δομές φιλοξενίας για να ταΐσετε χιλιάδες παράνομα εισελθόντες μετανάστες. Την ίδια στιγμή, φυσικά, που καθημερινά Έλληνες πολίτες λιποθυμούν από την πείνα και χιλιάδες πολίτες χάνουν τις  δουλειές και σπίτια τους. Έτσι έκανε ο Αυγουστίνος Καντιώτης; Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς; Ο Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής; Ο Μέγας Φώτιος; Ο Ιερός Χρυσόστομος; Δώστε κανένα χαστούκι σαν τον Άγιο Νικόλαο κι αν δεν μπορείτε γιατί φοβάστε, βγείτε και μιμηθείτε τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό ή τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ακόμη, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Αγία Μαρίνα αν και ήταν δεκαεπτά χρονών έπιασε τον διάβολο από τα κέρατα και τον έφερε δυο σβούρες… κι εσείς φοβάστε να πείτε “όχι” στη μασωνία και την αίρεση για να μην σας κακοχαρακτηρίσει ο ΕΟΔΥ και η άθεη κυβέρνηση. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι η Αγία Ειρήνη στη Λέσβο, μια σταλιά μικρό κοριτσάκι κάθισε να τη σκοτώσουν οι Οθωμανοί και δε φοβήθηκε… κι εσείς όταν πάτε στους καταυλισμούς βγάζετε από πάνω σας το εγκόλπιο για να μην σκανδαλιστούν. Ο Άγιος Ευγένιος ο Ροντιόνωφ όντας δεκαεννέα ετών, δεν έβγαλε τον παιδικό του σταυρό και τον έσφαξαν σαν αρνί οι Τσετσένοι…. κι εσείς δωρίζετε το Κοράνι στους φίλους σας τους μωαμεθανούς επειδή το θεωρείτε ιερό βιβλίο. Είναι όλα αυτά φυσιολογικά και θεάρεστα;

Βγάλτε τις μάσκες, πετάξτε τις πλαστικές προσωπίδες, δώστε στα χέρια μας τα αντίδωρα και πετάξτε τα σακουλάκια τους, ραντίστε με Αγιασμό εσάς, εμάς και τους δρόμους της χώρας και μην ασχολείστε πλέον με αντισηπτικά, χλωρίνες και σειρά προτεραιότητας στους Ιερούς Ναούς. Ορθώστε ανάστημα, κάντε ομολογία Πίστης, γεμίστε την καρδιά σας και την καρδιά μας με Χριστό και τότε μόνο θα επανέλθει στην ζωή μας η κανονικότητα. Θέλουμε να μας οδηγήσετε στον ασφαλή δρόμο της Ορθοδοξίας. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην Ορθοδοξία έτσι όπως μας την παρέδωσαν οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Πατέρες και οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Θέλουμε να ασπαζόμαστε το χέρι σας με την προϋπόθεση όμως αυτό το χέρι και φυσικά το στόμα να ορθοτομεί τον λόγο της Αλήθειας και όχι να ασπάζεται το χέρι πάπα, του προτεστάντη και του Δαλάη Λάμα.

Γιατί μας εγκαταλείψατε; Γιατί είστε με τον εχθρό κι όχι με τον Άγιο Τριαδικό Θεό; Πονάμε γιατί σας αγαπάμε, το καταλαβαίνετε; Μείνετε Πίστη και θα έρθουμε μαζί σας για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.