Επικαιρότητα

Από 8 έως 10 ώρες Μαθημάτων Θρησκευτικής Εξειδίκευσης στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια Θράκης

εικόνα άρθρου: Από 8 έως 10 ώρες Μαθημάτων Θρησκευτικής Εξειδίκευσης στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια Θράκης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Θράκης. Σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου παρέχονται από 8 έως 10 ώρες εβδομαδιαίως Μαθήματα Θρησκευτικής Εξειδίκευσης μεταξύ των οποίων μάθημα Κορανίου, μάθημα Ισλαμικής Ιστορίας, Τουρκικής Γλώσσας, Αραβικής Γλώσσας Ερμηνείας Ισλαμικού Δικαίου, κ.α.

Φαίνεται πως στους μαθητές -σπουδαστές των ελληνικών Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων η ελληνική Πολιτεία δεν τολμά να επιβάλλει πολυθρησκειακή συγκρητιστική εκπαίδευση, όμως στους χριστιανούς μαθητές αποστερείται το δικαίωμα εκπαίδευσης στις αρχές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης παρά τις σαφείς συνταγματικές επιταγές και τις σχετικές ερμηνευτικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΙΕΡΟΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.