Επικαιρότητα

Από γκάφα σε γκάφα η ΔΙΣ – το σίριαλ της πρόσκλησης Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: Από γκάφα σε γκάφα η ΔΙΣ – το σίριαλ της πρόσκλησης Βαρθολομαίου

Τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Βαρθολομαίου χωρίς τον Βαρθολομαίο που θα βρίσκεται στις ΗΠΑ…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Από γκάφα σε γκάφα πέφτει τον τελευταίο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Μετά την αποδοχή της δήθεν παραίτησης του μητροπολίτη Θήρας και την άρνηση των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας να υπογράψουν δήλωση μετανοίας ήρθε το φιάσκο της απουσία του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τις τιμητικές εκδηλώσεις που του ετοιμάζει η Εκκλησία της Ελλάδος..

Βασισμένη στη φημολογία ότι το ταξίδι του κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, που ήταν προγραμματισμένο για τις 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου, βαίνει προς ακύρωση, η ΔΙΣ αποφάσισε στην Συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου να διοργανώσει τιμητικές εκδηλώσεις για τα τριάντα χρόνια της πατριαρχίας του που συμπληρώνονται στις 22 Οκτωβρίου. Η απόφαση ελήφθη, ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ και η πρόσκληση εστάλη.

Όμως και πάλι ο κ. Ιερώνυμος βρέθηκε εκτεθειμένος. Ο Οικ. Πατριάρχης φέρεται να απάντησε πως ευχαριστεί για την πρόσκληση αλλά αδυνατεί να παραστεί στις προς τιμήν του εκδηλώσεις λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, αφήνοντας τον Αρχιεπίσκοπο στα κρύα του λουτρού.

Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε αλλά τέτοια παιδαριώδη λάθη ούτε επιτρέπονται ούτε δικαιολογούνται. Προσκλήσεις σε αυτό το επίπεδο προετοιμάζονται, γίνονται αποδεκτές εν κρυπτώ και ύστερα δημοσιοποιούνται. Οι ερασιτεχνισμοί της ΔΙΣ και οι συνεχείς γκάφες φανερώνουν ότι στα υψηλά κλιμάκια της Ιεραρχίας οργανωτικά κάτι δεν πάει καλά. Φαίνεται ότι η θεολογική πτώση των Αρχιερέων και των παρασυμβούλων τους στην άβυσσο των αιρέσεων έχει συνέπειες στον διοικητικό οργανισμό της Εκκλησίας μας.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου και θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Την ανακοίνωση της επίσκεψης έκανε ο ίδιος ο Βαρθολομαίος σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιερoψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πολίτη. Ταυτόχρονα πολλοί εκκλησιαστικοί ιστότοποι δέχτηκαν με ανακούφιση την είδηση της επίσκεψης . Η προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας του Αρχιεπισκόπου είναι φανερή. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βαρθολομαίος έδειξε στους δικούς μας ποιος είναι το αφεντικό: θα καταδεχτεί τις φιλοφρονήσεις των Ελλαδιτών συναδέλφων έστω και καθυστερημένες σε σχέση με την επέτειό του, αφού πρώτα παραλάβει τα αμερικανικά βραβεία, κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και μια πολύτιμη φωτογραφία στον Λευκό Οίκο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκκλησία της Ελλάδας: Τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο εκλογής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις ΗΠΑ και το βραβείο «Αθηναγόρας»

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.