Επικαιρότητα

Από καιρό παραδομένη στην παναίρεση του Οικουμενισμού η μητρόπολη Γαλλίας… Δεν μας κάνει εντύπωση η κοινωνία της με τους παπικούς!

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής… προσέφερε… στον (Παπικό) Αρχιεπίσκοπο κ. Pierre-Marie Carré, έναν επιστήθιο βυζαντινό σταυρό

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 15 Φεβρουαρίου 2020, ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος και Πρωτοσυγκελλεύων της Ι.Μ. Γαλλίας συναντήθηκε με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο Montpellier. 

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ και προσέφερε εκ μέρους του στον Παπικό Αρχιεπίσκοπο έναν επιστήθιο βυζαντινό σταυρό.

Επίσης, στην ανακοίνωση της Ι.Μ. Γαλλίας αναγράφεται ότι ο Επίσκοπος Μελιτηνής χοροστάτησε και λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης Montpellier και ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Αρχές της πόλεως και εκπρόσωποι της Παπικής Εκκλησίας, παρ’ ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2019, ο Επίσκοπος Μελιτηνής είχε παρευρεθεί ως μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη «θρονική εορτή» της Παπικής «Εκκλησίας» στο Βατικανό.

Διαβάσαμε στην Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Γαλλίας https://mgro.fr:


Συνάντηση του Επισκόπου Μελιτηνής με τον Ρωμ/κό Αρχιεπίσκοπο Μοντπελιέ

Με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Montpellier Σεβ. Pierre-Marie Carré και τον Θεοφ. Επίσκοπο κ. Allain Guellec συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας.

[…]

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και προσέφερε εκ μέρους του στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Pierre-Marie Carré, έναν επιστήθιο βυζαντινό σταυρό.

Σήμερα ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος χοροστάτησε και λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Φιλοθέης Montpellier.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Αρχές της πόλεως και εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Οικουμενιστική Διάσκεψη στο Παρίσι για τα εγκλήματα μίσους
Συμπροσευχή της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Πάπα Φραγκίσκο στη «Θρονική εορτή» του Βατικανού
Φαναριώτικη αντιπροσωπεία στο Βατικανό


Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.