Επικαιρότητα

Από κοινού η παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία

εικόνα άρθρου: Από κοινού η παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία

Εμείς που δεν θέλουμε την κόλαση, αντιστεκόμαστε με γενναιότητα και διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από την πλάνη και την αίρεση, υπερασπιζόμαστε με θάρρος την αλήθεια του Χριστού.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) και το Ποντιφικό Συμβούλιο Διαθρησκευτικού Διαλόγου δημοσίευσαν την Πέμπτη ένα κοινό έγγραφο σχετικά με το ζήτημα της διαθρησκευτικής αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του covid-19. Υπενθυμίζεται πως στο ΠΣΕ συμμετέχει πέραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η πλειονότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Το έγγραφο, που κυκλοφόρησε από την αρμόδια υπηρεσία της Αγίας Έδρας, απευθύνεται σε εκκλησίες και χριστιανικούς οργανισμούς και προσφέρει ένα πλαίσιο προβληματισμού σχετικά με τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ διαφορετικών θρησκειών σε έναν κόσμο που πλήττεται σοβαρά από τον κορωνοϊό. Θεωρεί την παρούσα στιγμή ως μια στιγμή που αναδύονται νέες μορφές αλληλεγγύης για να ξανασκεφτούμε τον μετα-πανδημικό κόσμο.

Το έγγραφο αποτελείται από πέντε μέρη, στα οποία, συγκεκριμένα, κατατίθενται βασικές αρχές και διατυπώνονται μια σειρά συστάσεων προκειμένου να μεταφραστεί η διαθρησκευτική αλληλεγγύη σε συγκεκριμένες δράσεις.

Ο επικεφαλής του Ποντιφικού Συμβουλίου, ο Καρδινάλιος Miguel Ayuso Gixot, τόνισε από αυτή την άποψη τη σημασία μιας «έγκαιρης οικουμενικής και διαθρησκευτικής ανταπόκρισης» στις τρέχουσες προκλήσεις που θέτει το covid-19. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η πανδημία έχει επισημάνει τις πληγές και την ευθραυστότητα του κόσμου μας, δείχνοντας ότι η απάντησή μας πρέπει να παρουσιάζεται με αλληλεγγύη χωρίς αποκλεισμούς και να είναι ανοιχτή σε οπαδούς άλλων θρησκευτικών παραδόσεων και ανθρώπων καλής θέλησης.”

Με πρόσχημα την πανδημία επιχειρείται μια ενότητα όχι στο επίπεδο των εθνών και των κρατών για την αντιμετώπιση της, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αλλά μια στοχευμένη ενότητα των διαφορετικών θρησκειών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Ο κορωνοϊός είναι το καλύτερο εργαλείο αυτή την στιγμή για το πλασάρισμα νέων μορφών αλληλεγγύης μεταξύ των θρησκειών. Να ενωθούν όλες οι θρησκείες με το ΠΣΕ κάτω από την ομπρέλα του Βατικανού του Πάπα με την απόλυτη εξουσία και την κυριαρχία σε μια πίστη στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και μόνο. Με την απουσία της παρουσίας του αληθινού Θεού και την πανθρησκειακή ενότητα προπαγανδίζουν μια αντίχριστη ενότητα με το πνεύμα της πλάνης, με τον διάβολο δηλαδή.

Πως γίνεται η Ορθόδοξη Εκκλησία να συμμετέχει σε μια τέτοια ενότητα, όπου καμία σχέση δεν έχει με τον Χριστό και την αποκεκαλυμμένη αλήθεια της Μίας και Αγίας Εκκλησίας μας. Τόσα χρόνια αυτό πασχίζουν με τον διαθρησκειακό διάλογο να αλώσουν την δογματική αλήθεια, το φρόνημα και την πίστη των Ορθοδόξων, ώστε ανεμπόδιστα μία μέρα με την επικράτηση της παναίρεσης του Οικουμενισμού και το παγκόσμιο εργαλείο που ετοιμάστηκε από καιρού, του κορωνοϊού να φέρουν την πανθρησκεία. Όλα για το ‘’καλό’’ της ανθρωπότητας έρχονται και ο αντίχριστος για το ‘’καλό’’ της ανθρωπότητας θέλει μελλοντικά να επικρατήσει. Το αντίχριστο πνεύμα που έχει εισχωρήσει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, θρησκευτικής και προσωπικής ζωής του ανθρώπου, ακόμη και στην δημόσια υγεία σήμερα, μάχεται να επικρατήσει να κερδίσει και να αιχμαλωτίσει τον άνθρωπο. 

Η από κοινού παρέμβαση του ΠΣΕ-Βατικανού για την πανδημία έρχεται για να ενισχύσει αυτή την αντίχριστη πολεμική της ανθρώπινης ελευθερίας και να εδραιώσει με τις νέες μορφές αλληλεγγύης και οικουμενιστικές πρακτικές την επιταγή και την προώθηση της πανθρησκείας. 

Αυτά είναι τα αναμενόμενα βήματα της μετά Κολυμπαρίου, νέας εποχής για τον Πάπα. Αφού υποτάξει την Ορθοδοξία στο ΠΣΕ με τον Οικουμενισμό και κατόπιν με την ψευδοένωση με τους αιρετικούς, ετερόδοξους και αλλόδοξους και αφού δεν υπάρξει σε εμάς καμία ουσιαστική αντίδραση από τους Επισκόπους και το ποίμνιο, να μας σερβιριστεί και η πανθρησκειακή σούπα στην μετά κορωνοϊού εποχή. 

Θα δεχτούμε να μας εκπαιδεύσουν, να μας προστατεύσουν, να μας εμβολιάσουν και θα μας σώσουν σε έναν πολυθρησκευτικό κόσμο, που με συντονισμένα βήματα δημιουργούν για εμάς, με μια ψευδο-χριστιανική προοπτική, χωρίς τον αληθινό Χριστό όμως; Με προοπτική για την κόλαση δηλαδή. 

Εμείς που δεν θέλουμε την κόλαση, αντιστεκόμαστε με γενναιότητα και διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από την πλάνη και την αίρεση, υπερασπιζόμαστε με θάρρος την αλήθεια του Χριστού. Η σημερινή εποχή για τον ορθόδοξο χριστιανό είναι εποχή Ομολογίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κηρύττει τον Ανθρωπισμό/ουμανισμό
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Σε καιρούς μαζικής παράκρουσης
Οι μασκοφόροι και οι υποστηρικτές τους, δεν άκουσαν για τα θαύματα της Παναγίας;
Η προώθηση της μάσκας στους Ναούς από τον Αρχιεπίσκοπο (ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Η Πάτρα, η μάσκα και ένα ερώτημα!
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;
Οι άλλες όψεις του νομίσματος
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 2ο από 3)
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)

Σχετικά άρθρα

O Συνεορτασμός του Πάσχα

του Χαράλαμπου Βουρουτζίδη. Τό κέντρο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐφθάρη! Ἄρχοντες παράνομοι κατά τῆς Ὀρθοδοξίας πονηρά βουλεύονται. Βάπτεται κάλαμος ἀποφάσεως παρά κριτῶν ἀδίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.