Επικαιρότητα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

εικόνα άρθρου: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας δεν αντέχουν στο αγιοπνευματικό κριτήριο, ούτε στην αγιοπατερική βάσανο και ούτε καν στον κοινό νου.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το ενδιαφέρον μας προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, η θέση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας γύρω από το θέμα των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού στους Ιερούς μας Ναούς και στη λατρεία. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος είναι ως γνωστόν φανερός προωθητής του οικουμενιστικού πνεύματος. Σχετικά με τις δράσεις του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας διαβάζουμε στο άρθρο με τίτλο “Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου»:

“Ο κ. Αναστάσιος είναι φανερός προωθητής του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού πνεύματος. Διετέλεσε Πρόεδρος του προτεσταντικού και εικονομαχικού λεγομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών». Είναι υπέρμαχος της ψευδοσυνόδου της Κρήτης, στην οποία ζήτησε να καταδικαστεί ο αντιοικουμενισμός ως αίρεση. Έχει συμμετάσχει σε ουκ ολίγες αντικανονικές συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλοθρήσκους. Διοργανώνει συμπόσια με εκτός Εκκλησίας αλλοθρήσκους, προκειμένου να καλλιεργήσει την αρχή της «ειρηνικής συνυπάρξεως των θρησκειών» καί τήν διαθρησκειακή ψευδοενότητα ως φυσικό καί επόμενο αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης των θρησκειών. Συμμετέχει, ως διαθρησκειακός συγκρητιστής, σε πλείστα όσα παγκόσμια διαχριστιανικά και διαθρησκειακά forum, διαμηνύοντας την ψευδοένωση των πάντων στὀ όνομα πάντα της αγαπολογίας, που είναι όμως ψευδοαγάπη, διότι απουσιάζει η Αλήθεια, που είναι ο Χριστός».

Δεν παραλείψαμε, βέβαια, καθηκόντως να τον επαινέσουμε για τη στάση του στο Ουκρανικό ζήτημα. Τότε βέβαια, τον παροτρύναμε να μετατρέψει το θρήνο της καρδίας του, τον σεβαστό και αξιομνημόνευτο, σε διακοπή κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δηλαδή να μοιάσει με τους άλλους μεγάλους φωστήρες της Εκκλησίας μας, που διαχρονικά διέκοψαν την Κοινωνία με αιρετίζοντες πατριάρχες της Κωνσταντινούπολης! “Με μιά τέτοια απόφαση θα χαροποιήσει τον Ουρανό και θα συντρίψει το διάβολο. Ο Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος και ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς θα τον χαριτώσουν! Νομίζουμε πως έχει την ψυχική δυνατότητα!”, λέγαμε τότε. Δυστυχώς, ο Μακαριώτατος δε μας άκουσε και η ορθή του κρίση στο Ουκρανικό διασαλεύτηκε εκ νέου στην “κορωνοκρίση”. Ο Μακαριώτατος άρχισε πάλι τις γνωστές γλυκανάλατες ηθικολογίες. Όπως έμεινε επικό το αίτημά του στο Κολυμπάρι να καταδικαστεί, εκτός από τον αντιοικουμενισμό, και ο εγωισμός ως η μία και μοναδική αίρεση στην Εκκλησία, έτσι και τώρα εξ αφορμής του κορωνοϊού έκανε τις εξής δηλώσεις στα κηρύγματά του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

Την Κυριακή, 2 Αυγούστου είπε τα εξής για τις αποστάσεις: “Κρατάτε τις αναγκαίες αποστάσεις, (σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών). Πλησιάστε, όμως, μεταξύ σας πνευματικά, προσεγγίζοντας το Χριστό με περισσότερη ταπείνωση, αγάπη και ελπίδα.”

Και την επόμενη Κυριακή, 9 Αυγούστου, είπε τα εξής για τις μάσκες: “Ας φοράμε προσεκτικά την μάσκα προστασίας της υγείας, όμως αποφεύγοντας επίμονα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, η οποία υποκρισία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις”.

Θα θέλαμε να πούμε στον Μακαριώτατο ότι αυτού του είδους οι δηλώσεις δεν αντέχουν στο αγιοπνευματικό κριτήριο, ούτε στην αγιοπατερική βάσανο και ούτε καν στον κοινό νου. Αυτοί οι άκυροι συσχετισμοί είναι ο ορισμός της υποκρισίας για όποιον σκαμπάζει έστω και λίγα από πνευματικά. Υποκρισία είναι το να μην αντιμετωπίζουμε την αίρεση στο όνομα του εγωισμού. Το να ακούμε από στόμα Επισκόπου ότι πρέπει να δεχόμαστε αποστάσεις στο Σώμα του Χριστού, για να μην κολλήσουμε μεταδοτική νόσο στο όνομα της ταπείνωσης, της αγάπης και της ελπίδας. Και το να ακούμε από το ίδιο στόμα την προτροπή να φοράμε μάσκα προστασίας της υγείας μέσα στον Ιερό Ναό στο όνομα της αποφυγής κάθε μορφής υποκρισίας η οποία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις. Υποκρισία είναι να μην είναι το ναι ναι και το ου ου. 

Γιατί εγωισμός είναι η αίρεση και εντελλόμεθα από το Ευαγγέλιο με, θάρρος, παρρησία και πίστη να την αντιμετωπίζουμε. Γιατί αν έχω ταπείνωση, αγάπη και ελπίδα, δεν διανοούμαι ότι μπορεί να κολλήσω οποιαδήποτε ασθένεια μέσα στον Ιερό Ναό που είναι ο Ουρανός στη γη. Γιατί η μάσκα μέσα στον ιερό ναό είναι υποκρισία και στις ανθρώπινες σχέσεις και στη σχέση μου με τον Θεό. “Πιστεύεις; Δος μοι συν καρδίαν”, είπε ο Κύριος, η πηγή της Ζωής και της Αθανασίας. Κι εσύ, κρυφοουμανιστή ολιγόπιστε, φοράς μάσκα, όταν πας να ανταμώσεις τον Κύριό σου. Και αποφεύγεις – άλλο που δεν ήθελες- ακόμη περισσότερο το διπλανό σου …..και κλείνεσαι – άλλο που δεν ήθελες – ακόμη περισσότερο στο εγώ σου ……

Το τι είναι υποκρισία, στο τέλος τέλος, ας το ακούσουμε από το στόμα ενός ευθύ, αγνού, καθαρού , ανυπόκριτου (όχι υποκριτή) πιστού, του αείμνηστου Φώτη Κόντογλου:

“Ο υποκριτής είναι εγωιστής, σκληρός, αλύπητος, φιλάργυρος, φοβιτσιάρης, αλλά αυτά τα σκεπάζει με ψεύτικη ταπείνωση, με συμπονετικά λόγια, με γλυκομιλήματα. Ο υποκριτής δεν έχει Θεό και νόμο και καμώνεται ίσα-ίσα πως φοβάται τον Θεό και τον νόμο του. Είναι μιά ψυχή σαπισμένη και βρωμερή κι αμετανόητη. Ο κάθε αμαρτωλός μπορεί να μετανιώσει, ο υποκριτής είναι αμετανόητος, σαν να΄κανε συμβόλαιο με τον διάβολο. Όλοι οι αμαρτωλοί μπορούνε να σωθούνε και μάλιστα ν’ αγιάσουνε, πλην ο υποκριτής δεν έχει σωτηρία, θα πεθάνει υποκριτής. Ο Χριστός δεν απέλπισε κανέναν, όλους τους φώναζε κοντά του και τους έδινε ελπίδα, εξόν έναν μονάχα, τον υποκριτή. Το «ουαί!» ήγουν το «αλλοίμονο!» δεν το είπε ούτε για τον τελώνη, ούτε για την πόρνη, ούτε καν για τον φονιά. Ίσια ίσια είπε πως αυτοί δείχνουνε τον δρόμο του Θεού στους φαρισαίους. Το «ουαί» το είπε μονάχα για τον υποκριτή, για τον αγιάτρευτον. Αφού ο Χριστός, που ήρθε να γιατρέψει όλες τις αρρώστιες της ψυχής μας, απέλπισε τον υποκριτή, ποιος θα μπορέσει να τον σώσει;”

Ας ριχτούμε αταλάντευτα στην αγνή αγάπη του Χριστού και στην ορθοτόμηση της Αληθείας και μόνο τότε θα σωθούμε από το τέρας της υποκρισίας, που υπονομεύει την σωτηρία μας. Στις μέρες μας, μεγαλύτερη ανάγκη από αυτό το γιατρικό έχουν οι Αρχιερείς, που δεν δεσμεύουν τη μοίρα τους μια για πάντα με το Σωτήρα Χριστό, παρά άγονται και φέρονται ως αυτοί, οι μη έχοντες ποιμένα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Προς αποκατάσταση της αλήθειας: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΛΑΪΚΩΝ
π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Μπράβο! Τελικά βραβεύτηκε ο Αλβανίας κ.Αναστάσιος από τους παπικούς!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.