Επικαιρότητα

Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη

εικόνα άρθρου: Απο την Σκύλλα στην Χάρυβδη

Η Αγία Σοφία μπορεί να έγινε τέμενος, αλλά κάποια πράγματα μένουν κλασσικά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Νομίζουμε ότι έχει μια αξία να παραθέσουμε όλη την επικοινωνία της κας Σακελλαροπούλου με τον Πάπα που καλούμαστε να σχολιάσουμε: Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή πληγώνει βαθιά όσους θεωρούν ότι το κορυφαίο αυτό σύμβολο της Χριστιανοσύνης ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και απομακρύνει την Τουρκία από τις αξίες του κοσμικού κράτους και τις αρχές της ανεκτικότητας και του πλουραλισμού. Η ενέργεια αυτή, τόνισε, δεν αποτελεί εσωτερικό θέμα της Τουρκίας αλλά ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να καταδικασθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από τη διεθνή κοινότητα. Η ΠτΔ ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις υποστηρικτικές του δηλώσεις και του ζήτησε να ασκήσει και αυτός, από την πλευρά του, όλη του την επιρροή για να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, προκειμένου η τουρκική ηγεσία να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς προστατευόμενου μνημείου. Από την πλευρά του, ο Πάπας συμφώνησε με τις επισημάνσεις της κ. Σακελλαροπούλου, αναγνώρισε τα πολιτικά κίνητρα της απόφασης του κ. Ερντογάν και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του, στο πλαίσιο του ρόλου του, για αναθεώρηση της απόφασης αυτής. Επίσης, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας μας στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο το 2016. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί τη χώρα μας το 2021, χρονιά κατά την οποία θα εορταστούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, με τον ίδιο να αποδέχεται την πρόσκληση, ευελπιστώντας ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την υλοποίηση του ταξιδιού.

Ο ένας, ο κακός, καλεί τον Πάπα στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου που θα γίνει η πρώτη προσευχή σ΄ αυτήν ως τέμενος πια. Η άλλη, η καλή (πρόσωπο δεμένο σφιχτά στο άρμα της Δύσης) καλεί τον Πάπα να επισκεφθεί την Ελλάδα το 2021, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής μας από τους Τούρκους. Μέλι έχει ο Πάπας; 

Ο Πάπας δηλαδή είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο, κάτι σαν την Αγιά Σοφιά να πούμε, το σύμβολο του χριστιανικού μηνύματος στον κόσμο, της ειρήνης, της αδελφοσύνης, ένα οικουμενικό “μνημείο”; Τι είναι ο Πάπας ρε παιδιά και τρέχει σε αυτόν ο κάθε πικραμένος και αναγκεμένος που έχει οποιαδήποτε ανάγκη και ζητάει την συνδρομή του και την επιρροή του; Και αυτός με όλους τα έχει καλά, μοιράζει βραβεία, δώρα και ευλογίες σε όλους, καλούς και κακούς και η ζωή συνεχίζεται….

Τι είναι όλο αυτό το υποκριτικό σκηνικό γύρω μας; Τι ζόφος είναι αυτός; Ο Πάπας, που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους μετανάστες, συνομιλεί και βραβεύει τον σουλτάνο και φορέα του νεοοθωμανισμού Ερντογάν (γιατί δεν έγινε πριν 15 μέρες τέτοιος ο Ερντογάν). Ο Ερντογάν μετατρέπει την Αγία Σοφία σε χώρο θρησκευτικής λατρείας και καλεί όλους του πολιτικούς αρχηγούς για την έναρξη της “ατραξιόν”, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα. Και η δική μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί επίσης, τον Πάπα στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους. Εν τω μεταξύ, αιωρείται η “προτασάρα” η Αγία Σοφία να γίνει διαθρησκειακό κέντρο λατρείας! 

Τι είναι ο Πάπας; Δανειζόμαστε: Ο Πάπας είναι το εκκοσμικευμένο κράτος της Παγκοσμιοποίησης, το πνευματικό ισοδύναμο του πλανητικού ολοκληρωτισμού. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα «παραρτήματά» του στο κατεστημένο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτή η διαπλοκή θέλει να αλώσει («οικουμενιστικά») την Ορθοδοξία και να την ενσωματώσει στο νεοταξικό κράτος του Βατικανού. Τα σώου με τον Πάπα διαχρονικά είναι η ιστορικά γνωστή και αναγκαία ευλογία που ακολουθεί πάντα το ΕΓΚΛΗΜΑ των διεθνών ληστών και δημίων. Οι λέξεις παπική αλληλεγγύη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Κι όπου πάει ακολουθούν καταστροφές, οπότε καλύτερα ας προτιμήσει τους Τούρκους…..

Πώς να ξεχάσουμε και την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Ερντογάν να είναι η Τουρκία η τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ το 2021, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821; “Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η πρόταση δεν είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν που αποκαλύπτεται με… καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν, περίπου 10 ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, είχε αποκαλύψει πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να ανοίξει το Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα, ως «αντάλλαγμα» για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη”. Και ενω η Ελλάδα εργαζόταν πάνω σε αυτό τον “ στόχο”, ο Ερντογάν κάνει την Αγία Σοφία τέμενος. Μήπως γι΄ αυτό ο Βαρθολομαίος τηρεί σιγήν ιχθύος; 

Δηλαδή δεν την γλιτώνουμε. Στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους θα ρθει ή ο ένας εχθρός ή ο άλλος. Ή το τούρκικο φέσι (νεοοθωμανισμός Ερντογάν- ευτυχώς ακυρώθηκε προ πολλού η πρόταση) ή η παντόφλα του Πάπα. Η Αγία Σοφία μπορεί να έγινε τέμενος, αλλά κάποια πράγματα μένουν κλασσικά…


Δείτε σχετικά:
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
Ο κ. Ελπιδοφόρος ομολογεί ότι έχει την ίδια πίστη με τον παπικό!
Πώς καταδέχεστε ένα μουφτής να σας βάζει τα γυαλιά;
Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
Τι σηματοδοτούν τα συγχαρητήρια της Σακελλαροπούλου στον Ελπιδοφόρο;
– Απόστολος Σαραντίδης, Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: “Αντί να είμαστε ενωμένοι…”
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;
Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.