Επικαιρότητα

Από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην @sainjavelin…  μιας προπαγάνδας δρόμος 

εικόνα άρθρου: Από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην @sainjavelin…  μιας προπαγάνδας δρόμος 

Η μορφή μιας “Αγίας”, η οποία μοιάζει με την Παναγία και κρατά στην αγκαλιά της το αντιαρματικό όπλο FGM-148 Javelin, ξεπέρασε τα όρια!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθοδόξων η εμφάνιση στα Social media μιας μορφής η οποία μοιάζει με Αγία στην Ορθόδοξη Αγιογραφική μας παράδοση και κρατά ένα αντιαρματικό όπλο. 

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε ανάμεσα από τις γραμμές τις σκοπιμότητες και τους λόγους που οδήγησαν τους Ουκρανούς στη δημιουργία μιας τέτοιας προκλητικής και βλάσφημης μετάλλαξης των Αγίων της πίστης μας σε πολεμικούς υπερήρωες του Χόλιγουντ, ξετυλίγουμε το κουβάρι των δεδομένων με την προσδοκία να αποκαλυφθεί η αλήθεια.     

Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε κλυδωνισμούς σε παγκόσμια κλίμακα στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία. 

Είναι χαρακτηριστικό αυτού του πολέμου πως διεξάγεται πρωτίστως στις οθόνες της τηλεοράσεως και στο διαδίκτυο και  δευτερευόντως στα πραγματικά πεδία των μαχών. Είναι σφοδρός πόλεμος εντυπώσεων και επικοινωνίας. 

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές – μια κρυφή (η Αμερική – ΝΑΤΟ) με προβολή την Ουκρανία και η άλλη φανερή με τη Ρωσία –  γνωρίζουν πολύ καλά τον κανόνα που έθεσε ο Κινέζος Στρατηγός Σουν Τζου γύρω στο 500 π.Χ. στο βιβλίο του “Η τέχνη του πολέμου”, πως δηλαδή ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση.

Η παραπλάνηση γίνεται ευκολότερη με όχημα τα τηλεοπτικά δίκτυα και τη δύναμη του διαδικτύου, και σε μεγαλύτερη κλίμακα μέσω της νέας προπαγάνδας, εκείνης των fake news.

Οι φορές που η Ορθόδοξη  Εκκλησία ευλόγησε τα όπλα, για αμυντικούς ή απελευθερωτικούς πολέμους, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την επιχειρούμενη διαστρέβλωση. Δύο ιστορικά γεγονότα, όταν η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία μας, στην αυτοκρατορία της Ρωμανίας, αλλά και σε μία άλλη συγκλονιστική στιγμή, εκείνη της ευλογίας των όπλων των αγωνιστών του 1821 από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, αποτελούν δύο από τις πολύ έντονα χαραγμένες στιγμές της ιστορικής μας μνήμης και στοιχείο της Ελληνορθόδοξης αυτοσυνειδησίας μας.

Το να προσπαθούμε να καθαγιάσουμε ένα οπλικό σύστημα, τοποθετώντας το στην αγκαλιά μιας μορφής που παραπέμπει σε Αγία, συνιστά βλασφημία και είναι πρακτική  ξένη προς την Ορθόδοξη παράδοση. 

Κάθε άλλη προσπάθεια, να συγκριθεί δηλαδή αυτή η @sainjavelin μαζί τους, ελέγχεται για δόλο. 

Ιστορικά δεν τόλμησε ποτέ κανένας να “πειράξει” έναν Άγιο ή την εικονογράφηση μιας Αγίας, να την εμπλουτίσει με νέα σύγχρονα μέσα, όπλα ή συστήματα, και να την παρουσιάσει σαν λυτρωτή, σωτήρα ή προστάτη. 

Η εποχή μας όμως επιτρέπει να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, δυστυχώς! Ας μην ξεχνάμε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, το οποίο χρησιμοποίησε τη βλάσφημη γελοιογραφία του Αγίου Γεωργίου με μάσκα χειρουργική και πελώρια σύριγγα για κοντάρι, θέλοντας να συμβολίσει το εμβόλιο κατά του κορωνιού.

Όλες αυτές οι παρεκτροπές έχουν ρίζες στο πνεύμα του οικουμενισμού, του θρησκευτικού συγκρητισμού και της εκκοσμίκευσης. 

Δεν περιμέναμε ποτέ ένας σχισματικός και αχειροτόνητους Επίσκοπος και εντελώς αχαρίτωτος να τραβήξει το αυτί των εμπνευστών της βλασφημίας.

Άραγε το Φανάρι βλέποντας αυτές τις αθλιότητες πώς αντιδρά; 

Κάνοντας like και κοινοποίηση; 

Έλεος!!! 

Χριστός Ανέστη! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.