Ελένη Παπασταματάκη

Αποφθέγματα και λόγοι π. Νικολάου Μανώλη – «Το κυνήγι της Χάριτος»

εικόνα άρθρου: Αποφθέγματα και λόγοι π. Νικολάου Μανώλη – «Το κυνήγι της Χάριτος»
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Χριστός είναι πάρα πολύ γλυκός και δεν “κολλάει” πουθενά. Αν εμείς έστω λιγάκι τον ζητήσουμε, έρχεται…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μόνιμη Στήλη: Ευωδιαστά άνθη από τον κήπο του Γέροντα

“Αγαπητά μου παιδιά, με πολλή αγάπη θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι πολύ σοβαρό. Σας λέω λοιπόν, μην αδιαφορείτε για τα πνευματικά σας, μη ζείτε σαν φτωχοί συγγενείς ενός πλούσιου Θεού.

Ο Θεός είναι πολύ πλούσιος και δίνει τα πάντα! Επιχειρήστε να ζήσετε το «κυνήγι της Χάριτος», «κυνηγήστε» τον Χριστό με όλη σας τη διάθεση, ασχοληθείτε με την Ευχή και ο Θεός θα δώσει. Να τη λέτε την Ευχή με το στόμα, με το νου, με τα χείλη, με την καρδιά με ό, τι δύνασθαι.

Να διαθέτετε αρκετό χρόνο, για να αφιερώνεστε στην Ευχή, ώστε να εισέρχεστε στην καρδιά σας σιγά σιγά. Να έχετε το μυαλό σας στις λέξεις της Ευχής και με αυτόν τον τρόπο θα συνομιλείτε με τον Χριστό.

Ασχοληθείτε εσείς με αυτή την πνευματική εργασία και να δείτε που θα σας δώσει ο Θεός κάτι να αισθανθείτε και να γευτείτε.

Ο Χριστός δίνει πλούσια τη Χάρη Του σε όλους. Αρκεί να Τον ζητήσουμε πιο ουσιαστικά.”

(από το βιβλίο του π. Νικολάου, Βίωμα Ορθοδοξίας)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ο βίος του Οσίου Ιλαρίωνος του νέου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Τόσο πυριφλεγής είναι η καρδιά των αγίων από την αγάπη προς τον Σωτήρα Χριστό, ώστε όχι μόνο δεν υποχωρούν στις πιέσεις, αλλά γεμάτοι θάρρος ελέγχουν και επιπλήττουν τους δυσσεβείς άρχοντες...

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε: «καταστροφέας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας ο π. Βαρθολομαίος»

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Όταν στην Ελλάδα, Ιεράρχες στρώνουν κόκκινα χαλιά στους σχισματικούς και συλλειτουργούν με τους αχαρίτωτους, ένας αληθινός Επίσκοπος κρατά ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και αντιδρά στην πτώση που επιβάλλει το Φανάρι!

Βίος του Αγίου Νικηφόρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Άγιος Νικηφόρος, η ζωντανή αγία εικόνα, ο καθαιρέτης των εικονομάχων ο ισχυρός, ο προστάτης των θεόσδοτων δογμάτων, ο θεόφρον, το έρεισμα της πίστεως (από το μεγαλυνάριο του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού)

Ο βίος του Οσίου Πατρός ημών Ισαακίου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων, του Ομολογητού

"Τύπος πέφηνας, τῆς ἐγκρατείας καί ἑδραίωμα τῆς Ἐκκλησίας, Ἰσαάκιε Πατέρων ἀγλάϊσμα· ἐν ἀρεταῖς γάρ φαιδρύνας τόν βίον σου, Ὀρθοδοξίας τον λόγον ἐτράνωσας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστόν τον Θεόν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τό μέγα ἔλεος" (Ἀπολυτίκιον)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.