π. Νικόλαος Μανώλης

Αποκάλυψη του π. Νικολάου: Τι είναι αυτό που φοβίζει πραγματικά τους Οικουμενιστές;

εικόνα άρθρου: Αποκάλυψη του π. Νικολάου: Τι είναι αυτό που φοβίζει πραγματικά τους Οικουμενιστές;

Φοβερή αποκάλυψη του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη που αφορά τους εν δυνάμει σύγχρονους αγωνιστές και ομολογητές της αγίας μας Πίστης!!!


Σήμερα, στην εποχή που ζούμε αντιλαμβανόμαστε με πόση δυσκολία αγωνίζονται για το πατροπαράδοτο σέβας οι ιερείς που βρίσκονται στις Μητροπόλεις τους. Πόσα αντικανονικά και αιρετίζοντα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους! Και αυτοί, αν και μία χούφτα, προσπαθούν να μην πράξουν αντίθετα από τον Λόγο του Ευαγγελίου, να μην φύγουν από τον δρόμο των Αγίων Πατέρων.

Σε παλαιότερη ομιλία του, ο μακαριστός πνευματικός μας πατέρας ο οποίος βάδιζε τον δρόμο τον μαρτυρικό και δύσκολο της Αγιοπατερικής Αποτείχισης, έδωσε ένα μήνυμα συμπαράστασης και όλους αυτούς τους παραδοσιακούς ιερείς που τότε δεν είχαν βρει τη δύναμη να σηκώσουν τείχη στην Αίρεση.

«Έχω να μεταφέρω ένα μήνυμα στους παπάδες, τους έγγαμους: Μη φοβάστε πατέρες. Εσείς που έχετε οικογένεια και παιδιά και εγγόνια και παιδάκια μικρά και σκέφτεστε πώς θα τα μεγαλώσετε, εδώ αξίζει να πούμε “Έχει ο Θεός και δεν αφήνει κανέναν αγωνιστή”. Κανέναν αγωνιστή με “η” στο τέλος, δεν τον εγκαταλείπει ο Κύριος, όταν βλέπει ότι αγωνίζεται για την παράδοση της Εκκλησίας, για τον ίδιο τον Χριστό. Και μόνο που σκέφτονται την Αποτείχιση, μόνο που σκέπτονται να διακόψουν το μνημόσυνο, μου λένε οι παπάδες, απολαμβάνουν αγαθά. Παράξενο! Απολαμβάνουν δωρεές.

[..] Όλοι είναι έγγαμοι. Τα παλληκάρια τα έγγαμα. Οι παντρεμένοι παπάδες που και οι παπαδιές τους, τους στηρίζουν. Εμπνέονται δε, και από τη δικιά μου την παπαδιά και από την παρουσία της εδώ.

[..] Χαίρομαι που υπάρχουν αδελφοί που επικοινωνούμε, σε πολλές Μητροπόλεις, που ακόμα δεν έχουν απεγκλωβιστεί εντελώς από τους φόβους τους, αλλά δεν υπάρχει φόβος. Τώρα ο Θεός, τους δίνει σοκολατάκια να γεύονται τη γλύκα.

[..] Όλοι δεν θα γίνετε Μητροπολίτες. Άλλωστε είναι γνωστό πια ότι στην εποχή που ζούμε πρέπει να δώσεις γη και ύδωρ πίστης. Να είσαι ή μασόνος, να υπογράψεις μασονικά σύμφωνα ή οικουμενιστής της κακιάς ώρας να είσαι ή υποτελής στον Πατριάρχη και στο Φανάρι ή υποτελής στους Οικουμενιστές, να πας στους Οικουμενιστές και να βάλεις μετάνοια.

[..] Μία πρόσκληση και προς τους ιερομόναχους και προς τους ιερείς: Μη φοβάστε! Μπορεί να μην έχουμε Επισκόπους αυτή τη στιγμή που να το λέει η καρδιά τους να διακόψουν το μνημόσυνο στον Οικουμενισμό και στον Οικουμενιστή Πατριάρχη και στην Οικουμενιστική Ιερά Σύνοδο. Αλλά, έχουμε όμως τον Θεός μαζί μας. Απολαμβάνουμε! Εμείς που κόψαμε το μνημόσυνο όταν μας λένε σχισματικούς, πλανεμένους, και βλαμμένους, αγαλλιά η καρδιά μας. Γιατί ξέρουμε ότι ούτε το ένα είμαστε, ούτε το άλλο. Είμαστε στην αγκαλιά του Χριστού. Είναι κοινή συνισταμένη, πίστη όλων αυτών που έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Και αν θέλετε και εσείς να απολαύσετε, αν θέλετε να απολαύσετε τη Χάρη του Θεού, ελάτε σε αυτόν τον δρόμο της Αποτείχισης και φέρτε και τα πνευματικά σας παιδιά. Να γινουμε πολλοί. Να αισθανθούν κίνδυνο οι Μητροπολίτες ότι θα χάσουν τους οπαδούς τους και θα χάσει ο Οικουμενισμός οπαδούς και μέλη.

Ο Πατριάρχης έχει αφηνιάσει. Προσέξτε τι θα σας πω. Δεν φοβούνται οι Οικουμενιστές ούτε επιστολές… Τα έχουμε δοκιμάσει όλα, 25 χρόνια επιστολές στέλνουμε. Ομιλίες, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις… Δεν φοβούνται τίποτα. Το μόνο που φοβούνται είναι η διακοπή μνημοσύνου. Αν ένας παπάς, ο πιο μικρός παπάς στην πιο μικρή ενορία, διακόψει το μνημόσυνο, η Κόλαση ξεσηκώνεται… Αλλά, αυτή η Κόλαση έχει ευλογία. Ο Θεός σαν μαρτύριο στο καταλογίζει. Και όταν λειτουργείς και όταν κηρύττεις και όταν ομιλείς και όταν προσεύχεσαι, σου δίνει Χάρη πλούσια ο Θεός. Αυτά σας τα μεταφέρω από το στάδιο της διακοπής μνημοσύνου και σας λέω ότι έχει πολύ ψωμί, φαγητό και νέκταρ η υπόθεση, για να μπερδεύεστε και να χάνετε την ευκαιρία να προβείτε. Κάντε το! Κάντε το και θα θυμηθείτε! Από την επόμενη μέρα που θα κάνετε τη διακοπή του μνημοσύνου και θα λειτουργήσετε ή θα προσευχηθείτε ή θα κηρύξετε ή θα μιλήσετε, τέτοια χάρη που θα πάρετε, τέτοια ζωή που θα ζήσετε, θα νομίζετε ότι πρώτη φορά λειτουργήσατε, πρώτη φορά ζήσατε ορθόδοξα. Και επειδή είστε πολλοί που θέλετε να το κάνετε και προβληματίζεστε, δυσκολεύεστε ακόμα. Όχι… Σας το λέει ένας που είναι μέσα στο πράγμα, απειλούμενος, με δικαστήρια. Όλα είναι είναι τέλεια… Τέλεια είναι! Ευλογημένα είναι»!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Η φλόγα της Πίστεως!

Άρθρο του μακαριστού πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. Όταν ανάβει η φλόγα της Πίστεως στην καρδιά, θερμαίνει τη νοερά προσευχή και την αγάπη στον Θεό και στο συνάνθρωπο…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.