Επικαιρότητα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φέρνει στο φως διαλόγους που “ζεματίζουν” τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

εικόνα άρθρου: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φέρνει στο φως διαλόγους που “ζεματίζουν” τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μη θέλοντας να φέρνει την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία της OCU, προσελκύει άλλους Έλληνες επισκόπους στο πλευρό του, «σπάζοντας τους από το γόνατο»…

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον… Μπροστά στη δικαιοσύνη του Κυρίου Ιησού Χριστού, όλοι είμαστε υπόλογοι. Πόσο μάλλον οι Πατριάρχες που θα έπρεπε να είναι πνευματοφόροι, άγιοι άνθρωποι και όχι διπλωμάτες και διακονητές ξένων υπηρεσιών. Ένας διάλογος του τύπου: «Ἡ εὐθύνη εἶναι ὅλη δική μας, ἐμᾶς τῶν Προκαθημένων. Φταῖμε ἐμεῖς πού πιστεύαμε στον θεσμό! Τον ἀνεβάσαμε εἰς τόν τρίτον οὐρανόν, δίδοντάς του τό πρωτεῖο… Κάναμε τό λάθος καί πήγαμε στήν Σύναξη τῶν Προκαθημένων… Τώρα μᾶς λένε “ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ τό ΠΡΩΤΕΙΟ τοῦ Πατριάρχη καί ΔΕΝ ὑπάρχει ἐπιστροφή”», μόνο θλίψη μπορεί να μας προκαλέσει. Βέβαια, μακάρι να βρεθούν ορισμένοι που θα δείξουν έμπρακτη μετάνοια για τις ανοησίες τους να τα δώσουν όλα στον Πάπα της Ανατολής. Πάντως, όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και ποιο φανερό σε πόση κατάντια έχει οδηγήσει τα εκκλησιαστικά πράγματα ο Φαναριώτης Πατριάρχης!

Διαβάζουμε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων:

Έλληνες Προκαθήμενοι λυπούνται που έδωσαν στο Φανάρι τόση εξουσία, – ΜΜΕ

«Εμείς φταίμε που τον ανεβάσαμε στον τρίτο ουρανό.  Η ευθύνη είναι δική μας, των Προκαθημένων», παραδέχτηκε ένας από τους Έλληνες προκαθημένους.

Η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» δημοσίευσε αποσπάσματα συνομιλίας με «Έλληνα προκαθήμενο», χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπό του, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος απειλεί τους Προκαθημένους των εκκλησιών απειλεί ότι θα άρει αυτοκεφαλίες. Τα αποσπάσματα από τη συνομιλία με τον προκαθήμενο παρέχει το oukraniko.blogspot.com.

Όπως αποκαλύπτει το συγκλονιστικό διάλογο με Έλληνα Προκαθήμενο, «ο οποίος παραδέχεται ότι έχουν ευθύνη οι Προκαθήμενοι αφού αυτοί έκαναν το λάθος να πάνε στη Σύναξη (Κρήτης) και να τον ανεβάσουν στον τρίτο ουρανό (τον Οικουμενικό – συντ). Τώρα τους υπενθυμίζουν (από το Φανάρι) ότι έχουν αναγνωρίσει το πρωτείο του Βαρθολομαίου και ότι δεν υπάρχει επιστροφή». 

Ομιλούν κεραύνεια οι Προκαθήμενοι:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.