Επικαιρότητα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Η λειτουργική σχέση των σχισματικών ψευδοεπισκόπων της Ουκρανίας με τους Ουνίτες(βίντεο)

εικόνα άρθρου: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! Η λειτουργική σχέση των σχισματικών ψευδοεπισκόπων της Ουκρανίας με τους Ουνίτες(βίντεο)

Σήμερα βλέπω επίσης την πληρότητα της Εκκλησίας… (Σχισματικός ψευδεπίσκοπος της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας Αλέξανδρος Ντραμπίνκο)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Φαίη σε αυτό το άρθρο μετέφρασε στα Ελληνικά ένα πολύ αποκαλυπτικό άρθρο του Ιστολογίου “Union of Orthodox Journalists”. Αυτό το άρθρο αποδεικνύει την σχέση του σχισματικού ψευδεπισκόπου Αλεξάνδρου Ντραμπίνκο με την Ουνία

Διαβάσαμε στο tasthyras.wordpress.com:


Ο σχισματικός Ντραμπίνκο που είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, παρευρέθηκε σε «χειροτονία» Ουνίτη και του δώρισε εγκόλπιο με την Παναγία(βίντεο)

σ.σ. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, καλό θα είναι όσοι ζουν κοντά στα Μοναστήρια και στους Ναούς που δέχθηκαν τους σχισματικούς της Ουκρανίας να φωτοτυπήσουν το συγκεκριμένο άρθρο και να το δείξουν στους ενδιαφερόμενους (ηγούμενους, ηγουμένισσες, ιερείς) για να καταλάβουν ποιους πραγματικά έμπασαν μέσα και να επιλέξουν αν θα πάνε τελικά με τον Χριστό ή με τον καταραμένο «Πάπα».

Ο πρώην μητροπολίτης της UOC Αλέξανδρος (Ντραμπίνκο) πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα που η OCU και οι Ουνίτες προσεγγίζουν την ενότητα.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2020 ο «ιεράρχης» της [σ.σ. σχισματικής] ΟCU, Αλέξανδρος Ντραμπίνκο [σ.σ. και ΕΔΩ] δώρισε στον νεο«χειροτόνητο» Ουνίτη «επίσκοπο» Στέφανο (Σους) [Stefan (Sus)] εγκόλπιο με την Παναγία, του οποίου κάτοχος ήταν ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βλαδίμηρος (Σαμποτάν) [σ.σ. προκάτοχος του κανονικού Μητροπολίτη Ονουφρίου]

Η «ακολουθία» που τελέστηκε στον Ουνιτικό «Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου» στο Κίεβο, μεταδόθηκε ζωντανά από το Ουνιτικό κανάλι στο Youtube «Ζωντανή Τηλεόραση».

Στο τέλος της «λειτουργίας» ο επικεφαλής της ουνιτικής UGCC, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, επεσήμανε ότι «ανάμεσά μας βρίσκονται και οι ορθόδοξοι αδελφοί μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα μιλήσαμε για την κοινή ρίζα της Εκκλησίας του Κιέβου εδώ στις όχθες του Δνείπερου, για την κοινή κολυμβήθρα του Πρίγκιπα Αγίου Βλαδιμήρου, μέσα στην οποία γεννηθήκαμε μαζί».

Υποδέχθηκε τον πρώην Μητροπολίτη της UOC Αλέξανδρο (Ντραμπίνκο), αποκαλώντας τον αδελφό και φίλο του.

Με την σειρά του ο Ντραμπίνκο, αφού συνεχάρη τον Στέφανο (Σους) για την «χειροτονία» του σε «επίσκοπο», θυμήθηκε την δική του χειροτονία στην UOC που έγινε πριν από 13 χρόνια [σ.σ. ξέχασε όμως να θυμηθεί και την μόλις προπερυσινή καθαίρεσή του από την Ιερά Σύνοδο της κανονικής UOC όταν αποστάτησε και επέλεξε τους σχισματικούς της OCU] και δήλωσε ότι όντως ταυτίζει τον εαυτόν του με την «επισκοπική πληρότητα» στον καθεδρικό ναό της Ουνιτικής UGCC:

«Σήμερα βλέπω επίσης την πληρότητα της Εκκλησίας … την πληρότητα που έθεσε πάνω σας τα χέρια, και εσείς, μαζί με εμάς, θα φέρετε αυτό το βάρος. Το βάρος, όχι της δόξας, όχι των τιμών, αλλά της ευθύνης ενώπιον του Θεού και ενώπιον του λαού του Θεού».

Ο Ντραμπίνκο δώρισε στον «επίσκοπο» Στέφανο ένα εγκόλπιο με την Παναγία, το οποίο ανήκε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βλαδίμηρο (Σαμποντάν): «Σήμερα επιτρέψτε μου να σας προσφέρω αυτό που έμεινε στην ιματιοθήκη μου από τον αείμνηστο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Βλαδίμηρο, αυτό το εγκόλπιο με την Παναγία. Η Μητέρα του Θεού να είναι η Μεσίτρια της μετέπειτα διακονίας σας και Αυτή που θα εμπνέει τον δρόμο που έχει Άνωθεν ορισθεί για εσάς», είπε ο «ιεράρχης» της ΟCU.

Επιπλέον, ο «ιεράρχης» της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» θυμήθηκε την συνάντηση του Λουμπομίρ Γκουζάρ [Lubomir Guzar] με τον Μητροπολίτη Βλαδίμηρο, στην οποία παραβρέθηκε ο Σβιατοσλαβ Σεβτσούκ, και υπαινίχθηκε στους παρευρισκόμενους ότι «οι δύο γέροντες», συζητώντας για το μέλλον της Εκκλησίας, δήθεν ανάπτυξαν σχέδια για ενότητα: «Έλεγαν τότε, βαδίζουμε σε δύο δρόμους, παράλληλους, έχουμε έναν στόχο, αλλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα. Αλλά μια ημέρα θα δούμε πως αυτό θα γίνει. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτήν την ώρα θα την δούμε, αδελφοί και αδελφές».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Οι τραγικότατες πρακτικές συνέπειες της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους σχισματικούς της Ουκρανίας
Κατεπείγουσα έκκληση προς τον ευσεβή λαό και κλήρο της Ι.Μ. Πατρών
Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα
Το Φανάρι κάνει την Ουκρανία δοκιμαστικό έδαφος για συνεργασία με Ουνία και ένωση με παπικούς
Οικουμενισμός και Ουνία. «Ουνίτη! Προδότη της Ορθοδοξίας!»
Γέφυρες με τους Ουνίτες ρίχνει ο Βαρθολομαίος με συνάντηση με τον Ουκρανό Αρχιεπίσκοπο

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.