Επικαιρότητα

Απόπειρα αρπαγής παιδιού

εικόνα άρθρου: Απόπειρα αρπαγής παιδιού

…τι νιώθει το παιδί τη στιγμή που απειλείται και δεν ξέρει αν θα καταφέρει να σωθεί…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο ειδήσεις που αφορούν κακοποίηση παιδιών είναι όλο και συχνότερες. Η κακοποίηση εμφανίζεται με διάφορα πρόσωπα και μπορεί να εκδηλωθεί με άμεσους ή έμμεσους τρόπους. Η απόπειρα αρπαγής ενός παιδιού, ακόμα και η παρενόχληση, δημιουργούν βαθιά τραύματα στην ψυχή του. Δεν μπορεί ένας τρίτος να περιγράψει τι νιώθει το παιδί εκείνη τη στιγμή που απειλείται. Τη στιγμή εκείνη που χρειάζεται τη βοήθεια των γονιών του αλλά δεν έχει τρόπο να μπορεί να είναι τόσο κοντά στο σπίτι του, αλλά πολύ μακριά για να το σώσουν οι γονείς του ή κάποιος περαστικός έστω!

Η πιο απλή διαδρομή ρουτίνας, από το σπίτι μέχρι το σχολείο ή το κολυμβητήριο, ή μια βόλτα στην παραλία, μπορεί να γίνει επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή του.

Ο δράστης, αν συλληφθεί, μπορεί να δηλώσει ότι “πρόκειται για παρεξήγηση” ή μπορεί να αργήσει να συλληφθεί και να ξανακάνει το ίδιο έγκλημα. Σε αυτή την αγριεμένη κοινωνία ζούμε. Σε αυτή την κοινωνία που ο Θεός έχει μπει στο περιθώριο, αλλά τελικά μόνο Εκείνος μπορεί να προστατεύσει και εμάς και τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό είναι πρωτεύον να φέρουμε το Χριστό μέσα στο σπίτι μας. Το δεύτερο πολύτιμο εφόδιο είναι η ουσιαστική επικοινωνία γονιών και παιδιών. Να συζητάμε πολύ με τα παιδιά μας, να είμαστε κοντά τους, έστω κι αν αυτό απαιτεί περισσότερο κόπο. Έστω και αν χρειάζεται να θυσιάσουμε λίγο χρόνο από την ξεκούρασή μας. Να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι τους, ώστε σε κάθε κίνδυνο αλλά και γενικά στις δυσκολίες που συναντούν, να απευθύνονται σ’ εμάς επειδή θα έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Προστατέψτε τα παιδιά
– Να μάθουν τα παιδιά να καλούν το διάβολο! Μάθημα κλήσης δαιμόνων, για παιδιά 5-10…
– Ο διάβολος προσκαλεί τα παιδιά μας σε πάρτι
– Το cheerleading στην ελληνική εκπαίδευση

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.