Απόστολος Σαραντίδης

Απόστολος Σαραντίδης, Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος

εικόνα άρθρου: Απόστολος Σαραντίδης, Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος

του Απόστολου Σαραντίδη 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Την ελληνική Πόλη δεν μπορεί τώρα να την πάρει και να την εποικίσει Έλληνας, όπως είναι. Θα προηγηθούν γεγονότα που θα την κάνουν ρημαδιό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πολιτικοί και πολιτικάντηδες και ξένοι εταίροι και συστημικοί δημοσιογραφίσκοι, για την μετατροπή της Αγια-Σοφιάς μας σε τέμενος. Ω της υποκρισίας! Από την άλλη, έχουμε έξαρση πατριωτισμού για την ελληνική Πόλη μας, που ακόμη και λίγοι ελληνόψυχοι με παλληκαρά ελληναρά ηγέτη μπορεί να κάνει το θαύμα. Κάτι σαν το χρυσό αυγό του Μίλτου με τη φασολιά. Μέχρι και η άθεη ενενηντατετράχρονη Αρβελέρ μας είπε ότι αυτή είναι η οριστική άλωση και θα δακρύσουν τα  ψηφιδωτά. Πάλι καλά! Τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Προ ετών έχει τοποθετηθεί όμως σαφέστατα για την Πόλη, λέγοντας ορθότατα ότι είμαστε το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που δεν έχει απελευθερώσει ακόμη την πρωτεύουσά του. Το κακό δεν είναι ότι μιλούν πολλοί πολύ αλλά αυτά που λένε. Κάτι τέτοια έλεγε και ο Ιωαννίδης αλλά ο χειρισμός ήταν προδοτικός για τον Μακάριο και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε στην Κύπρο. Η διπλωματία είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για να τη χειρίζονται ανίκανοι και αφελείς, όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν.

Η πολιτική, η διπλωματία, η στρατηγική και η τακτική ας μην εμπλέκουν το συναίσθημα. Η Ελλάς αυτή τη στιγμή από δικές της άνομες ενέργειες δεν είναι σε θέση να καταλάβει χώρο μεγάλο επειδή και η πολιτική  βούλησή της δεν το θέλει αλλά και οι δυνατοί τρίτοι. Μόνο να υπερασπίσει. Τούρκος όμως  δεν περνά. Την κατάσταση θα σώσουν κάποιοι νεολαίοι με το σκουλαρίκι στο αυτί και τον χαλκά στη μύτη που αράζουν στην καφετέρια και πίνουν φρέντο καπουτσίνο και τα γερόντια τούς αποκαλούν τεμπελχανάδες. Αυτοί θα κάνουν την έκπληξη και θα πέσουν στην πρώτη τη γραμμή αν χρειαστεί, για να προλάβουν να κρυφτούν οι γλωσσοδάρτες στην τρύπα τους, αν και πέρα από βραχύ λιμό, οι δυνατές πραγματικές προσευχές ελαχίστων και η ελληνοσώτηρα Παναγία, θα μετριάσουν το κακό για να πέσουμε στα μαλακά, ανάλογα με τη μετάνοια που αν δεν συμβεί θα χειροτερέψει τα πράγματα. Αυτό το γνωρίζουν οι απάτριδες και επιχειρούν την πληθυσμιακή αντικατάσταση με ισλαμιστές εισβολείς δήθεν πρόσφυγες. 

Ανάλογο ζήσαμε ιστορικά το 1827 στο Ναυαρίνο. Και τότε είχε αποφασιστεί σε μικροκλίμακα η αντικατάσταση των Πελοποννησίων από αράπηδες της Αιγύπτου του Ιμπραήμ. Εμείς σταθήκαμε ανίκανοι να κρατηθούμε ενωμένοι. Ο Θεός ένωσε τα συμφέροντα των μεγάλων, εμείς κρατήσαμε επί χρόνια επαναστατημένα κυρίως τα χερσαία τμήματα  του νότου και έγινε το προτεκτοράτο. Που ούτε και προτεκτοράτο είναι διότι αυτά τα προστατεύουν οι προστάτες. Κατοχή είναι η λέξη και Δικτατορία ο  πολιτικός όρος. Ο κορονοϊός (η όγδοη μετάλλαξή του δηλαδή μιας γρίπης) το επιβεβαίωσε για όσους ακόμη βλέπουν και ενημερώνονται από τη σύγχρονη Ντοϊτσεβέλε, το διαδίκτυο. Όσοι το κάνουν. Οι περισσότεροι κοιμούνται τον ύπνο τον βαθύ και πληρώνουν και ξενοδοχείο! Η συμβολή του Καποδίστρια καθοριστική. Ούτε αυτόν αφήσαμε να ζήσει. Τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις για τον Καποδίστρια δεν θα ανοίξουν πριν από το 2131. Γιατί άραγε; Τώρα, προδώσαμε στο Κολυμπάρι. Θα τις λουστούμε τις συνέπειες. Ως εκεί. Ιερείς μιλήστε! Ανυπακούστε στην παναίρεση όσων επισκόπων σας για να αντιστραφεί το νοσηρό κλίμα. Όσο δεν το κάνετε, είστε συνένοχοι ακόμη και στην Αγια-Σοφιά.

Την ελληνική Πόλη δεν μπορεί τώρα να την πάρει και να την εποικίσει Έλληνας, όπως είναι. Θα προηγηθούν γεγονότα που θα την κάνουν ρημαδιό. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο εκεί πέρα. Και θα το κάνουνε τρίτοι. Όλο το καρακιτσαριό των μεγαθήριων κτηρίων της και των χιλιάδων μιναρέδων, το ντεκόρ δηλαδή, θα καταργηθεί βίαια και θα παραμείνει το πλαίσιο. Το πλαίσιο δεν αλλάζει. Σαν το μαγαζί που κάνει ανακαίνιση πολλές φορές μέσα στα χρόνια αλλά τα δομικά του στοιχεία (κολόνες, δοκάρια κλπ) παραμένουν αναλλοίωτα. Στο πλαίσιο θα πάμε και φυσικά η Αγια-Σοφιά είναι ΤΟ πλαίσιο. Γνωρίζουμε λεπτομερώς από προφητείες αξιόπιστες τι περίπου θα γίνει αλλά όχι τον χρόνο. Μπορεί τώρα, μπορεί πολύ αργότερα.

Ο Σαγγάριος κλπ, έγιναν από φθόνο προς τον Βενιζέλο που έκανε το 12-13. Οι άλλοι ενώ υπόσχονταν τα αντίθετα, πήγαν οι ηλίθιοι χωρίς στρατηγική να κάνουν τη Μεγάλη Ιδέα για να δοξαστούν παραπάνω χρησιμοποιώντας και το λάθος του Βενιζέλου τον Στεργιάδη αντίθετα προς τα συμφέροντα των τρίτων προκαλώντας τα. Και οι τρίτοι, τους εγκατέλειψαν. Τεράστια λάθη. Και των στρατιωτών που βλασφημούσαν τα Θεία αποσύροντας τη Θεία Χάρη. Καμία σχέση με το έπος του ’40 λίγα χρόνια μετά! Η μεγαλύτερη ήττα του Ελληνισμού συνέβη από αλαζονικά πάθη. Αυτοί ήμασταν. Ο Θεός επέτρεψε μια μαϊμού στο Τατόι να ανατρέψει την Ιστορία. Είναι αστείο αλλά δυστυχώς συνέβη. Δια των αμαρτημάτων μας. Εάν ο βασιλεύς Αλέξανδρος ζούσε και ο Φλέμιγκ προλάβαινε τότε να ανακαλύψει την πενικιλίνη, ο μασόνος δεμένος στη λέσχη του Κλεμανσό Βενιζέλος πιθανότατα θα εξακολουθούσε να είναι πρωθυπουργός και η Μικρασιατική Εκστρατεία ουδέποτε θα γίνονταν, ακόμη και οι εκλογές του 1920 θα ήσαν διαφορετικές. Παρομοίως, εάν ο Γεώργιος ο Α΄δεν εδολοφονείτο το 1913 στη Θεσσαλονίκη, να αποφεύγαμε τον εθνικό διχασμό του ΄15. Το 1923 ως μη πρωθυπουργός ων ο Βενιζέλος, τον στείλαμε στη Λωζάννη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Σαν κάποτε τον Κολοκοτρώνη από τη φυλακή για τον Ιμπραήμ. Τα λάθη δεν δίδαξαν. Όχι ότι συγκρίνεται βέβαια  Κολοκοτρώνης με Βενιζέλο. Λάθη μεγάλα και του ιδίου με αποκορύφωμα τη γελοιότητα της πρότασής του  στη Σουηδική Ακαδημία για βραβείο Νόμπελ ειρήνης στον γενοκτόνου ανθέλληνα αλκοολικό τουρκοπατερούλη Κεμάλ που από το Κορδελιό ηδονίζονταν να βλέπει την κατακαημένη Σμύρνη.

Η περιοχή της Σμύρνης δύσκολα θα κρατιόταν. Η Σμύρνη κάηκε  για να χαθεί η Ανατολική Θράκη η ήδη ενσωματωμένη στο ελληνικό κράτος από το 1920 και μάλιστα με βουλευτική εκλογική εκπροσώπηση. Η Θράκη μπορούσε να κρατηθεί και προδόθηκε. Χάθηκε πολύτιμο κανονικό επίσημο έδαφος δηλαδή και αυτό κανένας δεν το λέει. Τα σύνορα του ελληνικού κράτους ήταν με τη διεθνή Συνθήκη των Σεβρών, ως έξω από την Κωνσταντινούπολη και μετακινήθηκαν στον Έβρο. Παραλίγο και στον Νέστο. Αν ήταν ο Νέστος το σύνορο, κανείς δεν θα μιλούσε τώρα για Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη όπως δεν μιλά για Ραιδεστό, Σηλυβρία Αδριανούπολη. Τα κατεχόμενα τα βαφτίσαμε αλησμόνητα. Ευφυέστατο! Και η ενιαία Θράκη έγινε αυθαίρετα Ανατολική και Δυτική. Και η Γεωγραφία επαναστατεί! Για Βόρεια, Ανατολική Ρωμυλία, λέξη! Το ίδιο πέρασαν και στην Ήπειρο και έπραξαν στη Μακεδονία στις Πρέσπες. Αν τολμήσεις και αρθρώσεις κάτι αντίθετο, σε καταχωρούν στη μερίδα των εθνικιστών και συνομοσιολόγων. Ειδικά για κορονοϊό.

Αυτός ήταν ο στρατηγικός στόχος του Κεμάλ μαζί με τη γενοκτονία υπό γερμανικό σχεδιασμό και εκεί υποστήκαμε την ήττα χωρίς να πέσει τουφεκιά. Η Αγιά-Σοφιά συμπυκνώνει το σύμβολο, όχι τον στόχο. Η στρατηγική γωνία της Πόλης που εκφράζει, είναι στόχος. Όποιος κατέχει την ανατολική όχθη του Βοσπόρου, έχει βασίλειο. Όποιος πατάει και την Ευρώπη, κάνει αυτοκρατορία. Ο Κεμάλ δεν το κατάφερε διότι του έλειψε η συνεκτικότητα των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Αυτών της Γαλάζιας πατρίδας του γενίτσαρου Ερντογάν που έφτασε από το Ματζικέρτ του 1071 γενοκτονώντας και παιδομαζώνοντας κιόλας επί τρεις αιώνες μεθοδικά σταδιακά και που ακούει τα κοκόρια από την ακτή και σκίζεται η καρδιά του. Σαν να τα σπρώξαμε τα νησιά εμείς στα ιωνικά παράλια και να μην ήταν εκεί εξαρχής κι εμείς μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Και είναι τόσο βλάκες που δεν κάνουν τον κόπο να σκεφτούν γιατί είναι ίδιοι με μας, Ευρωπαίοι βαλκάνιοι στα χαρακτηριστικά και όχι Μογγόλοι, όπως αρχικά ολίγοι ξεκίνησαν.

Ελάχιστοι σήμερα αντιλαμβάνονται ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι τόσο ασταθής, όσο ένα ποτήρι με νερό που ισορροπεί με τη μισή του βάση έξω από την άκρη ενός τραπεζιού. Εκεί το τοποθέτησαν οι Δυνάμεις το 1923 και είναι πλέον στα όριά του. Αν οι δύο όχθες του Αιγαίου ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, ο μερισμός του είναι θέμα χρόνου με απώτερο στόχο ως ενιαίος χώρος να ανήκει σε μία δύναμη. Όποτε το Αιγαίο μοιράστηκε, το διάστημα ήταν βραχύ. Το Αιγαίο, δεν μπορεί να ανήκει σε δύο δυνάμεις με ποσοστό. Σε μία θα ανήκει για να ισορροπεί, όποια κι αν είναι αυτή. Η Συνθήκη των Σεβρών του 1920 ουδέποτε διεγράφη από τα κιτάπια των μεγάλων και εν δυνάμει οι κινήσεις τους βάσει αυτής γίνονται και θα γίνουν. Με όρους δηλαδή διάλυσης και του εναπομείναντος οθωμανικού μικρασιατικού βιλαετιού και δημιουργίας κρατών Κουρδικού και μεγάλου Αρμενικού. Λόγω αγωγών. Το περίφημο σχέδιο του αμερικανού Προέδρου Γουίλσον. Όχι επειδή μας αγαπάνε αλλά επειδή είναι άπληστοι για ενέργεια που θα τους απεξαρτήσει από τη μαμά Ρωσία που τους  τροφοδοτεί με φυσικό αέριο και κυρίως τη Γερμανία την οποία ομοίως διατηρούν τεχνηέντως κατακερματισμένη από το 1945 με μυστικά σύμφωνα κι ας έκαναν ότι την επανένωσαν. Ένα μη κράτος με κρυφό νομικό καθεστώς ανυπαρξίας και χωρίς στρατό. Ποιος το γνωρίζει; Όποιος ψάχνει, βρίσκει. Για τους περίεργους και αμφισβητίες.

Ο αγωγός EastMed από Ισραήλ  μέσω Κύπρου, Κρήτης, Πελοποννήσου, Νότιας Ιταλίας από τα τεράστια στρατηγικά αποθέματα πετρελαίων και καθαρού φυσικού αερίου νότια της Κρήτης και της Κύπρου, τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, είναι γεγονός. Η ΑΟΖ έπεται και θα γίνει. «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» για να εμπιστευθούν οι Φράγκοι το πέρασμά του από την Τουρκία και δη του Ερντογάν. Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί τη μεγαλύτερη ενεργειακή παγκόσμια πηγή υδρογονανθράκων που επιπρόσθετα ελέγχει Ευρώπη, Αφρική και Ασία μέσω του Σουέζ. Ο στρατηγικός άξονας εδώ και πάνω από 800 χρόνια αδιατάρακτα οριζόντιος. Ιεροσόλυμα των Ιωαννιτών ιπποτών, που πέρασαν στην Κύπρο, Ρόδο και το 1571 με την κατάληψη από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου που έβαλε τέλος στον στόλο των Οθωμανών στη Μεσόγειο, για λίγο στην Κρήτη και από την κατάληψή της το 1669 οριστικά στη Μάλτα ήδη από το 1530.  Η εμπλοκή του Βατικανού και δια των Σταυροφοριών, άμεση. Ο Ελληνισμός, θαλάσσιος Μεσογειακός κρίκος που πάντοτε εχρησιμοποιείτο. Αρκεί να έχει ηγέτες που θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες δίχως να τον αλλοιώσουν. Δυστυχώς πλην Καποδίστρια και δύο άλλων, η εμπλοκή με λέσχες είναι γεγονός.  Η Μέση Ανατολή ως το Ιράν, μια τεράστια ουδέτερη ζώνη (buffer zone) με κέντρο το Ισραήλ προς τον πραγματικό στόχο, την Κίνα. Μόνο που αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί απουσία της Ρωσίας από την Ευρώπη. Και η Ευρώπη δεν τη θέλει τη Ρωσία. Πρόκειται για παγκόσμιο λάθος ολκής που θα πληρωθεί πανάκριβα. Η Ρωσία πέρα από τα ενεργειακά, αποτελεί οργανικό σώμα αυτού που λέμε Ευρώπη και δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει. Δεν το κατανοούν και αν κατανοούν οι λόγοι που την αρνούνται είναι άλλοι.

Σε τελική ανάλυση το θέμα που γεννά την κρίση στην περιοχή μας είναι στη βάση του ιστορικό – θρησκευτικό και δευτερευόντως οικονομικό, με διττό στόχο. Ο Ερντογάν δεν χτυπά την Ορθοδοξία με την τελευταία κίνησή του στη Μεγάλη Εκκλησιά. Γραμμένους μας έχει κανονικότατα και ποια Ορθοδοξία. Την Κολυμπαρική; Τον κεμαλισμό εσωτερικά κτυπά μετά από την εκκαθάριση των αντιπάλων του στο πραξικόπημα. Την αντικατάσταση επιδιώκει του πορτραίτου του Κεμάλ με τη δική του τη μουτσούνα. Ίσως να αποτελέσει και προηγούμενο για έναν άλλον ναό που τελεί υπό ανακατασκευή εδώ και δύο χιλιετίες. Ο νοών νοείτω αν κι η Αγια-Σοφιά είχε προηγούμενο αιώνων ως τζαμί. Από την άλλη, αυτό που αποκαλείται δυτικός κόσμος δεν θέλει Ορθοδοξία και Κίνα. Το δεύτερο το καταλαβαίνουμε. Το πρώτο το ζούμε εδώ και 1300 χρόνια. Από τον Καρλομάγνο. Και δημιουργεί ληστρικές Συνόδους προς τη συγκρητιστική σιωνομασονική ένωση των θρησκειών με κέντρο τον Πάπα Ρώμης, ουκρανικά αυτοκέφαλα για την απεξάρτηση των Βαλκανίων από τη Μόσχα ελέω ΝΑΤΟ, βιολογικό πληθυσμιακό έλεγχο μέσω εμβολίου και της κορονοϊκής κατατρομοκράτησης, αυθαιρεσίες και παρεμβάσεις. Όλα οργανωμένα καλά μέσα σε λέσχες και κλαμπς 270 ετών, που όσοι ψάχνουν γνωρίζουν πολύ καλά για τι μιλάμε. Οπότε και η Αγια-Σοφιά, δεν είναι ανεξάρτητη από τον στόχο αυτό. Αρκεί να γίνει η ορθή σύνθεση του παζλ με τα σωστά κομμάτια. Ας γνωρίσουν Ιστορία οι επόμενοι. Να προχωρείς μόνο με το  συναίσθημα εμπιστευόμενος τα μεγάλα ΜΜΕ, δίχως πραγματική πίστη, με Οικουμενισμό δηλαδή και με ιστορικό στραβισμό, είναι ό,τι το χειρότερο.    

Ο Α.Κ.Σαραντίδης είναι δάσκαλος στην Καβάλα και πολιτικός επιστήμων.  

Δείτε σχετικά:
Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: “Αντί να είμαστε ενωμένοι…”
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Στη λυσσαλέα μανία των Τούρκων προστίθεται και η θρασύτατη παρέμβαση του Πατριάρχη των Αρμενίων στην Τουρκία!
– Ίδρωσε το αυτί του Σουλτάνου μετά το ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.;
– Ο νεοσουλτάνος και εθνικός μας κουμπάρος οργάνωσε και φέτος την καθιερωμένη φιέστα για την Άλωση
– Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης
– Το ατόπημα του κ. Ελπιδοφόρου: Συζήτησε με τον Ερντογάν για “μειονότητα” στην Ελλάδα…
– Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο
– Ακραίες απειλές Ερντογάν ανήμερα της επετείου του Αττίλα -«Αν χρειαστεί θα εισβάλουμε ξανά στην Κύπρο»
– Προκαλεί ο Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης – Ανέβασε πανηγυρικό tweet στις 14:53 [εικόνα]
– Πρόκληση Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Σχετικά άρθρα

Όσο ο χρόνος τελειώνει καφενείο και ταβέρνα 

του Απόστολου Σαραντίδη  “Είναι τρόπος ζωής χωρίς”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr  Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ. Απόστολο Σαραντίδη το ακόλουθο άρθρο: Ένας Έλληνας όπου κι αν βρίσκονταν παλαιά, τη σχέση του με...

Οκτακόσια πενήντα ένα χρόνια πορείας προς την άλωση(1071 – 1176- 1204 – 1453 – 1922)

του Απόστολου Σαραντίδη  Η ουσιαστική όμως άλωση πραγματοποιείται το 1922 Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr  Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ. Απόστολο Σαραντίδη το ακόλουθο άρθρο: Συμπληρώθηκαν εκατό (100) χρόνια από τη μεγίστη τραγωδία,...

Παραμύθα για ένα προτεκτοράτο

του Απόστολου Σαραντίδη  Και πολλά άλλα καλά και είχανε δίκιο οι Ελληνικές Κοινότητες να αισθάνονται ευγνωμονούσες και να του στήνουνε Άγαλμα στη γενέτειρά του Καβάλα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr  Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ. Απόστολο Σαραντίδη το...

Αυτονόητη ουτοπία

του Απόστολου Σαραντίδη αρθρογραφεί για katanixi.gr Η αυτονοήτως απόλυτη ουτοπία… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μνημοσύνης δ᾽ἐξαῦτις ἐράσσατο καλλικόμοιο,ἐξ ἧς οἱ Μοῦσαι χρυσάμπυκες ἐξεγένοντοἐννέα, τῇσιν ἅδον θαλίαι καὶ τέρψις ἀοιδῆς.Ησίοδος, Θεογονία 915-7 Στην Κατοχή έκαναν και χαρουπάλευρο όσοι εύρισκαν χαρούπια, για να...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.