Επικαιρότητα

Απόβαση των σχισματικών-αιρετικών στο Άγιο Όρος: Το Φανάρι, ο Επιφάνιος Ντουμένκο και το κελί της Ι.Μ. Παντοκράτορος

εικόνα άρθρου: Απόβαση των σχισματικών-αιρετικών στο Άγιο Όρος: Το Φανάρι, ο Επιφάνιος Ντουμένκο και το κελί της Ι.Μ. Παντοκράτορος

ΨευδοΚιέβου Επιφάνιος: Η απονομή του «Τόμου Αυτοκεφαλίας» από το Φανάρι έδωσε τη δυνατότητα αναβίωσης του [σχισματικού] ουκρανικού κελιού στο Άγιο Όρος 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η απόφαση-ντροπή της Γεροντικής Σύναξης της Ι.Μ. Παντοκράτορος να «παραχωρήσει» το κελί Αρχαγγέλων-Φαλακρού στους σχισματικο-αιρετικούς της Ουκρανίας, προς εγκαταβίωση και αναστήλωση (16η Δεκεμβρίου 2021), εργαλειοποιείται μεθοδικά από τον ψευδομητροπολίτη Κιέβου, Επιφάνιο Ντουμένκο.

Προς υποστήριξη της ανοικοδόμησης του σχισματικο-αιρετικού κελιού στην Αθωνική Πολιτεία και προς επίτευξη των σκοτεινών σχεδίων της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, σχεδιάστηκε σχετική ουκρανική Ιστοσελίδα [1].

Στο ουκρανικό μέσο παρατίθεται τόσο το ενυπόγραφο έγγραφο «παραχώρησης» του κελιού στο Άγιο Όρος (υπογεγραμμένο από τον καθηγούμενο της Ι.Μ. Παντοκράτορος Γαβριήλ), όσο και σχετική προσφώνηση/έκκληση υποστήριξης του έργου «ανοικοδόμησης», από τον Ουκρανό «μητροπολίτη».

ΨευδοΚιέβου Επιφάνιος: Η απονομή του «Τόμου Αυτοκεφαλίας» από το Φανάρι έδωσε τη δυνατότητα αναβίωσης του [σχισματικού] ουκρανικού κελιού στο Άγιο Όρος 

Κατά την προσφώνηση του στην Ουκρανική Ιστοσελίδα, ο άνευ ιερωσύνης και αποστολικής διαδοχής, ψευδοΚιέβου Επιφάνιος [2]:

α) Υπογράμμισε ότι η παραλαβή του «Τόμου Αυτοκεφαλίας» της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε τη δυνατότητα αναβίωσης του ουκρανικού σχισματικού κελιού στο Άγιο Όρος:

«Ωστόσο, με την παραλαβή του Τόμου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η δυνατότητα αναβίωσης του ουκρανικού μοναστηριού στο Άγιο Όρος, όπου Ουκρανοί [σ.σ. σχισματικο-αιρετικοί] μοναχοί θα προσεύχονταν συνεχώς στη μητρική τους ουκρανική γλώσσα για τον λαό τους και η Πατρίδα, για τους πεσόντες στρατιώτες και τους αθώα σκοτωμένους πολίτες, ανανεώθηκε».

β) Επιβεβαίωσε την ανίερη απόφαση παραχώρησης του Αγιορείτικου κελιού από την Ι.Μ. Παντοκράτορος στους σχισματικο-αιρετικούς της Ουκρανίας:

«Σύμφωνα με απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, το αρχαίο κελί Κατοικία των Αγίων Αρχαγγέλων (Φαλακρό) παραδόθηκε στον Ουκρανό ιερομόναχο Παΐσιο (Κρολ) για διαβίωση και ανοικοδόμηση».

γ) Ευχαρίστησε όσους βοηθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς και όσους συμμετέχουν με δωρεές στην ανοικοδόμηση του σχισματικού κελιού στο Άγιο Όρος:

«Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι στη δύσκολη στιγμή του πολέμου συμβάλλουν στη νίκη, βοηθώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Και σε αυτούς που με τις δωρεές τους συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση του ιερού στο Άγιο Όρος – ορόσημο της ουκρανικής παράδοσης της Ορθοδοξίας».

δ) Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αναστηλωμένο κελί θα αναδειχθεί ως σύμβολο του αδαμάστου ουκρανικού [σχισματικο-αιρετικού] πνεύματος:

«Πιστεύουμε ότι με την ευλογία του Θεού και τις κοινές προσπάθειες, ένα αναστηλωμένο ιερό θα αναδειχθεί σύντομα ως σύμβολο του αδάμαστου του ουκρανικού πνεύματος!».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ντοκουμέντο: Η Ι. Μονή Παντοκράτορος και το έγγραφο-ντροπή παραχώρησης κελιού στους σχισματικοαιρετικούς Ουκρανούς
Ουκρανική απόβαση στο Άγιον Όρος. Η Ιερά Μονή Παντοκράτορος παραχώρησε κελί στους σχισματικούς της Ουκρανίας
Σχισματικός Ουκρανός «επίσκοπος» στο Άγιο Όρος: «Ιερουργία» στην Ι.Μ. Ξενοφώντος και μιαρό συλλείτουργο στην Ι.Μ. Παντοκράτορος


Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.