Επικαιρότητα

Αρχή Τριωδίου – Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου [2023]

εικόνα άρθρου: Αρχή Τριωδίου – Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου [2023]
Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Η πανδημία του Καρναβαλιού και η σημασία της ταπεινοφροσύνης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο κήρυγμα της Κυριακής του Τελώνου και Φαρισαίου, ο π. Θεόδωρος εξηγεί τι είναι το τριώδιο, αναφέρεται στο καρναβάλι ως λοιμική νόσο και το πόσο αλλότριο είναι από την Ορθοδοξία.

Στην συνέχεια μιλάει σύντομα για το αποστολικό και εκτενέστερα για το ευαγγελικό ανάγνωσμα.
Αφού τονίσει τη μεγάλη σημασία της υμνογραφίας για την Ορθοδοξία, αναλύει επιλεγμένους στίχους από ύμνους για την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου για να αναδείξει την σωτήρια αρετή της ταπεινοφροσύνης.

π. Θεόδωρος Ζήσης, Αρχή Τριωδίου – Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου [2023]

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Κυριακή του Παραλύτου [2024]

Κήρυγμα του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. «Τη αυτή ημέρα, Κυριακή τετάρτη από του Πάσχα, του Παραλύτου μνείαν ποιούμεθα και, ως εικός, το τοιούτον εορτάζομεν θαύμα»

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.