Επικαιρότητα

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Αποκλειστικά προνόμια στους εμβολιασθέντες και ο διχασμός του ποιμνίου

εικόνα άρθρου: Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Αποκλειστικά προνόμια στους εμβολιασθέντες και ο διχασμός του ποιμνίου

Οι εκκλησιαστικοί μας ηγέτες μοιάζουν με τους Φαρισαίους, «τους διυλίζοντας τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντας»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την απόσυρση της οδηγίας σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για τους πιστούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνoιού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Η απόφαση αυτή υιοθετεί σχετική οδηγία του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, η οποία απαλλάσσει τους πλήρως εμβολιασθέντες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης από την υποχρέωση να φορούν μάσκες σε πολλούς δημόσιους χώρους. 

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής τονίζει ότι η οδηγία του Κυβερνήτη αποτελεί μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι «η ολοκλήρωση του προγράμματος του εμβολιασμού είναι το κλειδί για την υπέρβαση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους». Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα προστασίας, νουθετώντας την ίδια στιγμή όλους τους πιστούς «να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα και των παιδιών κάτω των 12 ετών».

Με αυτά και αυτά η νέα κατάσταση που δημιουργείται στις Εκκλησίες μας, εντός και εκτός Ελλάδας, με τις ευλογίες των εκκλησιαστικών μας ηγετών χαρακτηρίζεται από τον φόβο του ενός για τον άλλο, από τον διχασμό και την αμφιβολία. Η αδελφική αγάπη μεταξύ των πιστών τελεί υπό προϋποθέσεις εμβολιασμού. Από την άλλη αποκρύπτεται η ανάπτυξη εμβολίων μέσω κυτταρικών σειρών που προέρχονται από εκτρωθέντα έμβρυα καθώς και η πρώιμη χρήση τους, ενώ βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο. Οι εκκλησιαστικοί μας ηγέτες μοιάζουν με τους Φαρισαίους, «τους διυλίζοντας τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντας».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
Η απειλή της πανδημίας έγκειται μόνον εντός των Ιερών Ναών για τον κ. Ελπιδοφόρο…
Εγκώμια σε μιά ψευτοαγάπη ψάλλει ο Αμερικής Ελπιδοφόρος
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.