Επικαιρότητα

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Δίχως Καταστατικό Χάρτη για 2,5 χρόνια

εικόνα άρθρου: Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Δίχως Καταστατικό Χάρτη για 2,5 χρόνια
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Γιατί καίγεται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για τη χειροτονία των γυναικών και δεν ασχολείται με τα θεμελιώδη προβλήματα της Ορθοδοξίας;


Διαβάζουμε με απορία “Με ταχείς ρυθμούς η αναθεώρηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής” και ειλικρινά δεν πιστεύουμε στα μάτια μας!!! 

Το εσβησμένο ως προς την πίστη φανάριον πάντοτε είχε τους πρόθυμους δημοσιογραφικούς κύκλους που υποστηρίζουν τις αυθαιρεσίες Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, αλλά τώρα μια τόσο προκλητική δημοσίευση προσβάλλει τη νοημοσύνη του πιστού λαού (σσ. το εν λόγω Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ανήκει στο επικοινωνιακό άρμα γνωστής “μεγίστης” Μονής του Αγίου Όρους!!).

Παραπέμπουμε σε δύο αναρτήσεις της Κατάνυξης που φωτίζουν επαρκώς το ζήτημα: Εκκλησιαστικός ολοκληρωτισμός στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Φάκελος Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ζητείται αντίδοτο

Εκείνο που θα θέλαμε να ευχηθούμε είναι να προβληματιστεί σοβαρά ο πιστός λαός. Και όχι μόνον στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά σε όλη την Ορθοδοξία. Να προβληματιστούμε για την ηγεσία στην Εκκλησία, που επί πατριαρχίας Βαρθολομαίου Αρχοντώνη εμπεδώνεται η εκκλησιολογική εκτροπή του Πάπα της Ανατολής.

Αν στην Ορθοδοξία υπάρχει Συνοδικό Σύστημα, θεωρούμε πως λειτουργεί; Γίναμε όλοι μάρτυρες ενός τραγικού Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος πανηγύριζε δημοσίως για την κυριαρχία του στην Ιερά Σύνοδο, όπου 57 Αρχιερείς που εκλέχθηκαν στη θητεία του ήταν δικές του επιλογές.

Αυτά για την ψωροκώσταινα Ελλαδίτσα μας. Στην Αμερική όπου “μιλάει το χρήμα” η επίσημη Εκκλησία έχει άλλα θεμελιώδη προβλήματα να λύσει. Άραγε, αν εφαρμοστεί στην πράξη το ασυμβίβαστο την μασονικής ιδιότητας με την Ορθόδοξη πίστη, θα επηρεάσει καθόλου τις ισορροπίες; Θα συζητηθεί ποτέ η Αυτοκεφαλία της Αμερικής (να μην ανοίγουμε τέτοια ζητήματα ε;). Τα οικονομικά σκάνδαλα, η αρχιεπισκοπική  αυθαιρεσία, οι σκοτεινές διαδρομές που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή με τον Λευκό Οίκο θα προβλεφθούν στον Νέο Καταστατικό Χάρτη;

Ενώ έχει στα χέρια του ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αυτή την καυτή πατάτα, (μάλλον φλεγόμενο πατατοχώραφο θα λέγαμε) εκείνος φαίνεται να καίγεται για άλλο θέμα, την χειροτονία των γυναικών! Μετά την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, οι οικουμενιστές Πατριάρχες και Αρχιερείς προωθούν αυτά τα ζητήματα μετά μανίας.   

Αν κατανοούμε όλοι τι σημαίνει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, θα μείνουμε θεατές σε άλλη μία αυθαίρετη προσβολή της πίστεως, σε άλλη μία οικουμενιστική εκτροπή.

Υ.Γ. Εκεί στα νεοπαγή εκκλησιαστικά πρακτορεία, λίγη ψυχραιμία παιδιά, μας βλέπει ο κόσμος. Δεν μπορείς να ενημερώνεις τον κόσμο πως δήθεν προχωρά “Με ταχείς ρυθμούς η αναθεώρηση του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής”, τη στιγμή που από τον Οκτώβριο του 2020 συμπληρώνονται 2 έτη και 5 μήνες πραξικοπηματικής αυθαιρεσίας Ελπιδοφόρου.

Παρακαταθικός

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.