Επικαιρότητα

Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Τα σενάρια και οι επικρατέστεροι

εικόνα άρθρου: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Τα σενάρια και οι επικρατέστεροι

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Ποιμενάρχη στην Αυστραλία. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνεδριάζει από αύριο και το ζήτημα είναι από τα κορυφαία στην ατζέντα.

Μεγάλη είναι η αγωνία και στην πολυπληθή ομογένεια της Αυστραλίας. Όπως αναφέρει το neoskosmos.com, στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται πέντε λαϊκοί εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής για διαβουλεύσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η πρώτη τους συνάντηση θα γίνει στις εννέα το πρωί της Πέμπτης. Όπως έγινε γνωστό, η αντιπροσωπεία από την Αυστραλία αποτελείται από τους εξής:

Νίκο Πάπα (Παπαναστασίου) ο οποίος εκπροσωπεί τη Νέα Νότια Ουαλία.
Ανδρέα Γεωργίου (Μελβούρνη).
Θήο Μπακαλάκης (Κουίνσλαντ).
Χάρη Πατσούρη (Αδελαΐδα).
Σταν Παλάση (Δυτική Αυστραλία).

Κατά τα φαινόμενα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προκριθεί η λύση της κατάτμησης της Αρχιεπισκοπής και της εκλογής Αρχιεπισκόπου για την οποία θέση ακούγεται το όνομα του Μητροπολίτη Ιωσήφ.

Όσον αφορά τις Μητροπόλεις, ένα από τα σενάρια είναι η διχοτόμηση της Μητρόπολης Μελβούρνης Βικτώριας και Τασμανίας. Σε αυτή την περίπτωση δύο ονόματα που ακούγονται είναι οι ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Ζήσης και ο Αρχιμανδρίτης Ελπίδιος Καραλής.

Για τη Μητρόπολη Αδελαΐδας και Βόρειας και Δυτικής Αυστραλίας φαβορί είναι ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος με το σημαντικό έργο στην περιοχή.

Στην περίπτωση που δε διασπαστεί η Αρχιεπισκοπή, πιθανή παρουσιάζεται η εκλογή νυν Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.