Ελευθέριος Κοσμίδης

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής… Κακός συγχρονισμός ή σχεδιασμένος συμβολισμός;  

εικόνα άρθρου: Αρχιεπίσκοπος Αμερικής… Κακός συγχρονισμός ή σχεδιασμένος συμβολισμός;  
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Μετά το προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγιάς, δημοσιοποιεί τις προθέσεις του για την σταδιακή θεσμοθέτηση του γυναικείου κλήρου


Με διοικητικό συμβούλιο επιφανών προσωπικοτήτων της ομογένειας και Συμβουλευτική Επιτροπή στην οποία ξεχωρίζει το όνομα της Δρ Ελισάβετ Προδρόμου, το Κέντρο Αγία Φοίβη, ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2013 για να αναβιώσει τον θεσμό των Διακονισσών στην Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Βασισμένοι σε “αθώα” συνέδρια που ξεκίνησαν πριν από 36 χρόνια (το 1988 – Ρόδος), οδηγηθήκαμε πριν από 11 χρόνια (το 2013) στην ίδρυση του Κέντρου και σήμερα πληροφορούμαστε νέα από τη δράση του.

Η θεολογική συζήτηση για το θέμα των Διακονισσών στην Εκκλησία, θα μπορούσε να ανοίξει αλλά υπό διαφορετικούς όρους. Σήμερα επιχειρείται η αναβίωση του θεσμού καθαρά για λόγους οικουμενιστικούς, αφού στους διαχριστιανιούς διαλόγους και τις διαθρησκειακές φιέστες, είναι πλέον οικουμενιστική απαίτηση να “εκσυγχρονιστεί” η Ορθοδοξία και να συμβαδίσει με τους αιρετικούς Αγγλικανούς, τους νεοεποχίτες δικαιωματιστές και όλους όσους επιθυμούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή μας για την Ορθοδοξία. 

Έχουμε την βεβαιότητα πως αυτές οι κινήσεις μπορεί να έχουν αγαθά κίνητρα όντως αλλά νοσούν την αγνωσία της Ησυχαστικής μας παραδόσεως και την αγνωσία την Αγιοπατερική. Στα χέρια των παγκοσμιοποιητών και των οικουμενιστών Πατριαρχών και Αρχιερέων, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και να γίνουμε μάρτυρες ακραία βλάσφημων καταστάσεων με αποκορύφωμα την κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους.

Με τα Άγια δεν ασχολούμαστε ούτε με πνεύμα ακαδημαϊκής αυθεντίας ή με μια διάθεση ταπεινής προσφοράς και διακονίας στην Ορθοδοξία που δήθεν τόσο ανάγκη έχει στις μέρες μας. Ζούμε την εποχή της επέλασης της παναίρεσης του οικουμενισμού. Είμαστε λαός ακατήχητος και στις ΗΠΑ μάλλον η ανάγκη ορθόδοξης και όχι οικουμενιστικής κατηχήσεως, είναι περισσότερο επείγουσα από κάθε άλλη εποχή.      

Στο σημείο αυτό θα σταματήσουμε την όποια ανάλυση και θα εστιάσουμε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Πως είναι δυνατόν μετά από το Ιερό του προσκύνημα Άγιον Όρος, να ανοίγει τόσο βιαστικά το θέμα που αφορά στην Ιερωσύνη των γυναικών; Αυτό εισέπραξε από το προσκύνημά του; Αυτό είναι το θέλημα της Παναγίας μας; Μη γένοιτο!   

Η Αγιορείτικη παράδοση λέει πως αν καταργηθεί το Άβατο του Αγίου Όρους, η Παναγία θα εγκαταλείψει το Περιβόλι της και θα πάρει την προστασία της από την πατρίδα μας. 

Τότε η Ελλάδα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. 

«Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος.» (Κορ Α΄ κεφ.6- στ.12)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής… Μέλος Ορθοδόξων ή Εβραίων;

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Η παρουσία του Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Θεσσαλονίκης Φιλοθέου στην επιμνημόσυνη δέηση και η ανακήρυξη του Αμερικής σε Επίτιμο Μέλος της ΙΚΘ θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.