Μαρία Κοσμίδου

Αρχιεπίσκοπος είμαι, ότι θέλω κάνω

εικόνα άρθρου: Αρχιεπίσκοπος είμαι, ότι θέλω κάνω
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Για τις απόψεις των Επισκόπων σε βάρος του Ευαγγελίου, των Ιερών Κανόνων και των Αγίων Πατέρων, τσιμουδιά

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ευρισκόμενος στη Βόρεια Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προεξήρχε της τελετής των εγκαινίων του αναπαλαιωμένου Ι.Ναού Αγίου Ανδρέα Περιστεράς. Ο ιστορικός ναός του Αγίου Ανδρέα Περιστεράς του Δήμου Θέρμης ανήκει στην Ι.Μ. Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Κατά την εκφώνηση του λόγου του, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε με έμφαση στην ενότητα ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων που “μας απειλούν ότι έρχονται” .

Είπε μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος, ότι «η ενότητα της Εκκλησίας μπορεί να εμπνεύσει και την ενότητα του λαού μας… Η ενότητα όλων μας είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Κατά το πνεύμα το χριστιανικό, της παραδόσεως, ο καθένας έχει προσωπικές απόψεις, προσωπικά βιώματα και επιλογές…”. Επεσήμανε ακόμη ότι η εκκλησία δεν είναι κομματική παράταξη, δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά είναι η λαϊκή βάση και ότι στο χώρο της δεν μπορεί να κάνει καθένας ότι θέλει. Τόνισε ότι ο καθένας που μετέχει σε αυτήν πρέπει να σέβεται το σώμα της εκκλησίας και πρόσθεσε: «Αλλιώς, αν διαφωνεί ή θέλει οι δικές του απόψεις να επικρατήσουν εις βάρος των πολλών και αυτό δε γίνεται, αποχωρεί».

Ο κ. Ιερώνυμος επιμένει να ομιλεί για παραδειγματική ενότητα στην Εκκλησία σαν να μη βλέπει το σχίσμα μεταξύ Φαναρίου-Αθήνας και Μόσχας.

Συνεχίζει να υποβιβάζει την εποχή της παναιρέσεως του οικουμενισμού και των διωγμών στη Εκκλησία σε κοινότυπες “ανησυχίες κάθε εποχής“.

Και φυσικά δεν παρέλειψε να δείξει την έξοδο σε όσους διαφωνούν με το σώμα της Εκκλησίας. Εννοούσε άραγε όσους διαφωνούν με τους Επισκόπους;;; 

Για τις απόψεις των Επισκόπων σε βάρος του Ευαγγελίου, των Ιερών Κανόνων και των Αγίων Πατέρων, όμως ούτε λέξη, τσιμουδιά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)
Αφοπλιστική παρέμβαση γέροντος Γαβριήλ για το συλλείτουργο στη Θάσο
Συνεχίζεται η παράσταση στην Καβάλα: Τραγωδία ή κωμωδία;
Η κρυφή συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον σχισματικό Επιφάνιο Ντουμένκο


Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.