Επικαιρότητα

Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης – Προδοσία της Πίστεως η μνημόνευση των σχισματικών

εικόνα άρθρου: Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης – Προδοσία της Πίστεως η μνημόνευση των σχισματικών

Θα ήθελα να πω στην αγάπη σας πριν το Δι’ ευχών για ένα, θα το έλεγα, εκκλησιολογικό έγκλημα. Ένα έγκλημα κατά της Πίστεώς μας. Μία προδοσία της Πίστεως που έγινε εχθές στην Θεσσαλονίκη όπου μνημονεύτηκαν από τον οικουμενικό πατριάρχη ως επίσκοποι, άνθρωποι οι οποίοι είναι αχειροτόνητοι και καθηρημένοι και «χειροτονημένοι» από καθηρημένους.

Θα το έχετε υπόψη αυτό το θέμα του λεγόμενου «αυτοκεφάλου της Ουκρανίας». Όμως αυτή η λεγόμενη «Εκκλησία», που δεν είναι Εκκλησία, αποτελείται κατά το 1/3 από αυτοχειροτόνητους -δηλαδή δεν έχουν χειροτονία, μόνοι τους έβαλαν τα ράσα- και τα 2/3 «χειροτονημένους, οι οποίοι έχουν «χειροτονηθεί» όμως από καθηρημένους. Άρα δεν ισχύουν οι χειροτονίες τους.

Και γνωρίζουμε από την εκκλησιολογία μας ότι απαγορεύεται αυτούς τους ανθρώπους να τους μνημονεύουμε στην Εκκλησία, ούτε να βγάζουμε μερίδα στην Αγία Πρόθεση, γιατί αυτοί οι άνθρωπο δεν μπορεί να έχουνε, τουλάχιστον, ιερωσύνη. Αλλά εκτός αυτού, αυτοί ήταν και σχισματικοί και ένας σχισματικός είναι χειρότερος από αιρετικό και σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να μνημονεύεται μέσα στην Εκκλησία.

Το λέγω αυτό για να το έχετε υπόψη σας, γιατί όταν προδίδεται η Πίστη μας πρέπει να διαμαρτυρόμαστε. Και απλός λαϊκός να είσαι πρέπει να διαμαρτύρεσαι και να λες, όχι, εγώ αυτό δεν το δέχομαι, δεν συμφωνώ. Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι αίσχος.

Εχθές στην Αχειροποίητο που έγινε αυτό λυπάμαι που δεν βρέθηκε ένας να φωνάξει «ΑΙΣΧΟΣ» όταν μνημονεύτηκαν αυτοί οι σχισματικοί που δεν είναι Εκκλησία. Και έγινε όλη αυτή η διαδικασία πλήρως αντικανονικά, το λεγόμενο «αυτοκέφαλο».

Και δυστυχώς, ήτανε παρών και ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος και πολλοί Αρχιερείς μας. Βεβαίως δεν συμφώνησαν οι Αρχιερείς της Ελλάδος, πρέπει να το γνωρίζετε και αυτό. Και δεν πάρθηκε καμμία απόφαση στην Ιερά Σύνοδο για να αναγνωριστεί το «αυτοκέφαλο» αυτό της Ουκρανίας, άσχετα το τι βγήκε στο Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου. Δεν ισχύουν αυτά που ειπώθηκαν στο Δελτίο. Οι Αρχιερείς, πάρα πολλοί από τους Αρχιερείς ή τέλος πάντων αρκετοί, διαφωνούν, ότι δεν πρέπει να δοθεί αυτό το κακοκέφαλο, και όχι «αυτοκέφαλο» στην λεγόμενη «εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία, υπάρχει ήδη. Η Εκκλησία που υπήρχε και υπάρχει, με τον κανονικό Αρχιεπίσκοπο τον Ονούφριο, που έχει περίπου 30 εκατομμύρια πιστούς, οι άνθρωποι δεν ζήτησαν κανένα αυτοκέφαλο. 

Αυτά σας τα λέω έτσι, ως ενημέρωση για να κάνουμε προσευχή, γιατί μετά από μία προδοσία Πίστεως γίνονται μεγάλες καταστροφές, Πρέπει να το ξέρετε αυτό. Μου θύμισε το χτεσινό, αυτό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη λίγους μήνες πριν πέσει η Πόλη. Που είχαμε συλλείτουργο με παπικούς, με αιρετικούς. Τώρα μνημονεύσαμε σχισματικούς, οι οποίοι είναι χειρότεροι από τους αιρετικούς. Οπότε θα περιμένουμε πολύ άσχημες εξελίξεις.

Μακάρι ο Θεός να βάλει το χέρι Του αλλά κι εμείς να προσευχηθούμε. Και ευτυχώς που δεν συμφωνούν όλοι οι Επίσκοποί μας και αντιδρούν. Και θα προσεύχονται και αυτοί στον Θεό, για να σώσει ο Θεός και την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας.

-https://www.youtube.com/watch?v=nJ4C8blfVUs

Απομαγνητοφώνηση Φαίη

Πηγή βίντεο Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
Οι «Θείες Λειτουργίες» των σχισματικών είναι ανυπόστατες – Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης
π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Οι τραγικότατες πρακτικές συνέπειες της εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους σχισματικούς της Ουκρανίας
π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, Το Ουκρανικό είναι θέμα μόνο διοικητικής φύσεως;
Μια σημαντική επισήμανση για τον σχισματικό Επιφάνιο από τον π. Ματθαίο Βουλκανέσκου
π. Άγγ. Αγγελακόπουλος, Πως αντιμετωπίζουμε τους συνοδικώς καταδικασμένους σχισματικούς και πως αυτούς που κοινωνούν μαζί τους
π.Άγγελος Αγγελακόπουλος, Πρόσφατες εξελίξεις στο Ουκρανικό ζήτημα [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/3 στις 11:00 π.μ.: “Δεύτε εργασώμεθα εν τώ μυστικώ αμπελώνι”

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη “Δεῦτε ἐργασώμεθα ἐν τῷ μυστικῶ ἀμπελώνι καρπούς μετανοίας, ἐν τούτω ποιούμενοι οὐκ ἐν βρώμασι καί πόμασι κοπιῶντες, ἀλλ’ ἐν προσευχαῖς καί νηστείαις τάς ἀρετᾶς κατορθοῦντες,...

Η Παναγία χάρισε τη νίκη στους Έλληνες το 1821 [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π.Νικολάου Μανώλη. Χαρᾶς Εὐαγγέλια εἶναι ἡ διπλή ἑορτή! Ὁ Εὐαγγελισμός τῆς κυρίας Θεοτόκου καί ἡ Ἐθνική ἑορτή τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, ἡ ἑορτή τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας!

Συντονιστείτε! Την Κυριακή 26/03 στις 05:00 π.μ.: Κυριακή Δ’ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος)

Θεία Λειτουργία τοῦ μακαριστοῦ πρωτοπρεσβυτέρου πατρὸς Νικολάου Μανώλη τὴν Κυριακὴ Δ’ Νηστειῶν (Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) Τὸ ἠχητικὸ προέρχεται ἀπὸ τὸ προσωπικὸ ἀρχεῖο τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς Νικολάου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.