Επικαιρότητα

Αργολίδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καθιστική διαμαρτυρία και ξάφνου μέσα στο Ναό απροσδόκητο συμβάν!

εικόνα άρθρου: Αργολίδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καθιστική διαμαρτυρία και ξάφνου μέσα στο Ναό απροσδόκητο συμβάν!

Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους Αργολίδας· Εορτή Τριών Ιεραρχών. Διαμαρτυρία προς το δεσπότη Αργολίδος: Έλεος!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεχτήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα διαμαρτυρίας για το νεωτερισμό του μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριου, να τολμήσει να μεταφράσει και να απαγγείλει τις ευχές τις Θείας Λειτουργίας στη δημοτική, κατά τη θεία Λειτουργία της Εορτής των τριών Ιεραρχών. Παιδιά αλλά και γονείς αντέδρασαν και επικοινώνησαν μαζί μας. Ένα χαρακτηριστικό μήνυμα που λάβαμε είναι αυτό:

Ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους, Αργολίδας, εορτή Τριών Ιεραρχών. Επειδή όλα αυτά τα ακούσαμε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ. Αργολίδας σε απευθείας μετάδοση, δεν έχουμε οπτική εικόνα, σίγουρα όμως θα παρακολουθούσαν μαθητές.

Ο ιερέας εκεί και ο ιεροψάλτης, ότι είπαν το είπαν σωστά, ο επίσκοπος και ο διάκονος όμως, τις ευχές, τις αιτήσεις κλπ. τα είπαν στην δημοτική. Όσοι μιλήσαμε διαμαρτυρόμενοι με το σταθμό ή τη μητρόπολη, μας είπαν απλά πως θα μεταφέρουν τα παράπονα στον δεσπότη, που μάλλον τα είπε έτσι, γιατί παρακολουθούσαν μαθητές τη Λειτουργία! Οι “άσχετοι” βέβαια μαθητές, που δήθεν δε θα καταλάβαιναν τη θεία Λειτουργία, μια χαρά είπαν το “Σύμβολο της Πίστεως” και το “Πάτερ ημών”. Απλά αναρωτιόμαστε αν ο δεσπότης στο τέλος ρώτησε τα παιδιά τι κατάλαβαν! Θα καταλάβαινε ακριβώς ότι δεν κατάλαβαν τίποτα γιατί δεν φταίει η γλώσσα αλλά η αποχή από τα μυστήρια της Εκκλησίας. Σας ευχαριστούμε!

Είναι γεγονός πως ψευδο-μεταρρυθμιστές επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδας υπάρχουν πολλοί. Κατά καιρούς ξεμπροστιάζουμε τις μεταπατερικές και οικουμενιστικές τους μεθόδους, που τις εφαρμόζουν ακόμα και μέσα στις ιερές ακολουθίες.

Όσον αφορά τον μητροπολίτη Αργολίδος, επειδή υπάρχει και μια απειροελάχιστη πιθανότητα να έκανε αυτήν την απαράδεκτη καινοτομία από άγνοια, αν και φρόντισε όλο τα χρόνια το προφίλ του να φανερώνει έναν πέρα για πέρα Ορθόδοξο ιερωμένο με πλούσια γνώση των θεμάτων της Πίστης μας, του προτείνουμε να δει και να ακούσει τον ομότιμο καθηγητή της θεολογίας του ΑΠΘ, πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Ζήση, στη πρόσφατη Ομιλία του με θέμα: π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί δεν πρέπει να μεταφράζονται τα λειτουργικά κείμενα; [ΒΙΝΤΕΟ 2019]. Όσοι επιθυμείτε παρακολουθείστε το βίντεο στο τέλος του δημοσιεύματος.

Βέβαια, στο συγκεκριμένο μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριο, αφιερώσαμε με όλο το σεβασμό και μία άλλη δημοσίευση που τον αφορούσε, αλλά ούτε ένα ευχαριστώ δεν μας είπε…

Επί του παρόντος συνδέουμε το απαράδεκτο γεγονός με αυτουργό τον μητροπολίτη Αργολίδος και το ελπιδοφόρο γεγονός της διαμαρτυρίας των πιστών μαθητών και γονέων στην Ιστοσελίδα μας, με το άλλο αξιοθαύμαστο γεγονός της καθιστικής διαμαρτυρίας μαθητών στην Αργολίδα, για το θέμα της κατάργησης της Αργίας των Τριών Ιεραρχών από το Υπουργείο α-Παιδείας.

Διαβάσαμε στο argolikeseidhseis.gr:


Διαμαρτυρία μαθητών στην Αργολίδα για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

… διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο αυτό στην απόφαση του υπουργείου παιδείας να καταργήσει την αργία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών…

Σε καθιστική διαμαρτυρία προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Λυγουριού του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με τον τρόπο αυτό στην απόφαση του υπουργείου παιδείας να καταργήσει την αργία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία μαθητές πήγαν κανονικά στον πρωινό εκκλησιασμό και στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σχολείου και στην συνέχεια κατά την διάρκεια της 4ης έως και της 6ης σχολικής ώρας διαμαρτυρήθηκαν στον προαύλιο του σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί δεν πρέπει να μεταφράζονται τα λειτουργικά κείμενα; [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Δείτε σχετικά:
Οι θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για τη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών
– Η τελική διάταξη για την εορτή των τριών Ιεραρχών και οι δίωρες εκδηλώσεις στα σχολεία για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
– Ας φωτίσουν οι Τρεις Ιεράρχες τι θα γίνει στη γιορτή τους!
– Σχόλιο επί των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»
– Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες». Η αντίδραση των εκπαιδευτικών! Οι Εγκύκλιοι του Υπουργείου
– Ημέρα τιμής για τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες η 30ή Ιανουαρίου με Διάταξη της Κυβέρνησης

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.