Ελευθέριος Κοσμίδης

Άρση καθαίρεσης! Κάθαρση αίρεσης; 

εικόνα άρθρου: Άρση καθαίρεσης! Κάθαρση αίρεσης; 
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Το Φανάρι σε έναν ξέφρενο κατήφορο Πατριαρχικής αυθαιρεσίας


Το Νέο Σχίσμα στην Ορθοδοξία είναι γεγονός, είναι βαθύ και, όταν αποκαλυφθούν οι βιαιότητες και οι θηριωδίες των Ουκρανών φιλοναζιστών απέναντι στον ρωσόφωνο κλήρο της χώρας, τότε ίσως η έκφραση εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να μην αρκεί για να τα περιγράψει. 

Το σχέδιο κατά της Ορθοδοξίας στην περιοχή έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Όποιος δεν βλέπει τους συσχετισμούς, απλά δεν θέλει να τους δει. 

Οι δυτικοί σύμμαχοι, λοιπόν, υποδαύλισαν το μίσος και τον διχασμό, σχεδίασαν την ανατροπή της κυβέρνησης με τα άγνωστα ακόμη στους πολλούς τραγικά γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν και τη χρηματοδότηση με τον στρατιωτικό εξοπλισμό των νεοναζιστικών μορφωμάτων, ταγμάτα Αζόφ Δυτικού τομέα κ.ά., την τοποθέτηση ενός βολικού ηθοποιού στη θέση του ηγέτη και κορύφωσαν το μίσος με όχημα την Ορθόδοξη πίστη. 

Πρόθυμος σύμμαχος στα σχέδια των δυτικών ένας Πατριάρχης, ο οποίος προκάλεσε το νέο σχίσμα στην Ορθοδοξία. 

Η Ορθοδοξία ήταν η λύση στο Ουκρανικό και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος την κατέστησε πρόβλημα και μάλιστα κεντρικό. 

Νομιμοποίησε έναν θίασο γυρολόγων, αχειροτόνητων και σχισματικών. 

Όσα ακολούθησαν και όσα μέλλει να επέλθουν είναι μάλλον το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “θανάτου”. 

Διαβάζουμε στο τελευταίο ανακοινωθέν της Συνόδου του Πατριαρχείου: “Το Ιερόν Σώμα εξήτασε μετ’ εισήγησιν της Α.Θ.Παναγιότητος την υπό του καθαιρεθέντος υπό της Εκκλησίας Ρωσσίας κ. Ιωάννου Koval γενομένην έκκλητον προσφυγήν και, διαπιστώσαν ότι οι δι’ ούς ετιμωρήθη ούτος λόγοι δεν ήσαν εκκλησιαστικοί αλλ’ η στάσις αυτού περί του διεξαγομένου κατά της Ουκρανίας πολέμου, ήρε την επ’ αυτού επιβληθείσαν ποινήν της καθαιρέσεως και επανέφερεν αυτόν εις τον ον έφερεν ιερατικόν βαθμόν (βλ. Κανόνας 9ον και 17ον της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου)”.

Έρχεται με κάθε επισημότητα να θεραπεύσει έναν “πόλεμο” που ο ίδιος ξεκίνησε στο Ουκρανικό και δυστυχώς σε όλη την Ορθοδοξία, με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου. 

Η Εκκλησιαστική Ιστορία είναι αμείλικτη. Ο Πατριάρχης φέρει ακέραια την ευθύνη για την απόπειρα νομιμοποίησης της παναιρέσεως του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία και της νέας εκκλησιολογίας που επιχειρεί να εισαγάγει, του πρώτου άνευ ίσων με την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, το Ουκρανικό και όλα όσα έπονται ως συνέπειες αυτών. 

Θα έρθει όμως ο καιρός που ο Κύριος θα “καθαρίσει” τους κόπρους της αιρέσεως από την ποίμνη του, μαζί και όλους τους αιρετικούς και όσους τους υποστηρίζουν, τους επαινούν, τους τιμούν και δεν τους ελέγχουν. 

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Μια αποτίμηση της (μη) επισκέψεως του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Αθήνα (στο Περιστέρι)

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, από τη Δευτέρα 15 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Απριλίου 2024, στην Αθήνα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.