Επικαιρότητα

Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!

εικόνα άρθρου: Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!

Νέο εγκύκλιο σημείωμα της αμετανόητης ΔΙΣ – συνεχίζεται η υποτέλεια απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης – πότε θα αντιδράσει ο λαός του Θεού;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας ανακοίνωσε στις 28/7/2020 ότι έχει αποστείλει Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας, με το οποίο έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για  την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφυλάξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές,  και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους. Η Εκκλησία της Ελλάδας τονίζει ότι, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακώλυτης τελέσης της Θείας Λατρείας. Αυτά  ανακοινώθηκαν εν όψει των μεγάλων εορτών του θέρους, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εν όψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του θέρους (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή  την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι εστάλη σήμερα Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου έγινε υπενθύμιση των σχετικών αποφάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους Κληρικούς, τους Μοναχούς και τις Μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων, όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου 
της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το παραπάνω  εγκύκλιο σημείωμα δεν ήταν έκπληξη για τους περισσότερους χριστιανούς στη χώρα μας. Η Ιερά Σύνοδος εμφανίστηκε αμετανόητη, στο ίδιο μοτίβο και με τον ίδιο τρόπο όπως εν όψει του Πάσχα, όχι για το καλό μας αλλά για να κάνει το συνήγορο της Κυβέρνησης. Επιμένει να μη θυμάται η Ιερά Σύνοδος ότι η προφύλαξη της δημόσιας υγείας για την Εκκλησία του Χριστού δεν έχει να κάνει με υγειονομικές διατάξεις.   Μας υπενθύμισε σίγουρα ότι συντάσσεται με τους αντίχριστους νόμους, με την απιστία των πολιτικών, με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, για την οποία είναι παγκοσμίως γνωστό ότι το τελευταίο που θέλει είναι η υγεία των ανθρώπων.

Πάρα πολύ προσεκτικά διατυπωμένο είναι το Δελτίο Τύπου. Μάλιστα οι δύο επικείμενες μεγάλες εορτές είναι σε παρένθεση. Στο περιθώριο δηλαδή, όπως είναι ο ίδιος ο Χριστός, σύμφωνα με τα λεχθέντα και πραχθέντα τους. Πραγματικά, βγαλμένη από την καρδιά τους είναι η εγκύκλιος. Πιο σημαντικά είναι τα μέτρα προστασίας  παρά ο Χριστός. Στο ανακοινωθέν γίνεται μικρή αναφορά στις δύο σπουδαίες γιορτές, και ακολουθεί ολόκληρο κατεβατό για την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων της Κυβέρνησης. Μακάρι να βλέπαμε τέτοιες ανακοινώσεις από την Ιερά Σύνοδο προς τις Ιερές Μητροπόλεις για την πιστή και  τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων, που έχουν καταπατηθεί ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Αντί αυτού, βλέπουμε να συνεχίζει η Εκκλησία της Ελλάδας την τακτική αποπροσανατολισμού και σύγχυσης του ποιμνίου της, ενισχύοντας τη διασπορά τρόμου και φόβου.  Τελικά, τηρώντας πιστά και μετά προσοχής τα μέτρα, επιβάλλεται η απιστία  σε ιερούς Ναούς και ιερές Μονές, με υπογραφή της ίδιας της Ιεράς Συνόδου.

Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από Ιεράρχες χωρίς πίστη. Η Ορθοδοξία στο απόσπασμα και μαζί της τα εκατομμύρια των πιστών, που δεν ξέρουν τι να πιστέψουν ή μάλλον δεν πιστεύουν στα μάτια τους με τα καμώματα των Μητροπολιτών, να φορούν γάντια για να μοιράζουν το αντίδωρο ή να χρησιμοποιούν κουταλάκια μιας χρήσης για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Και μετά από όλα αυτά τα βλάσφημα που είδαμε το προηγούμενο διάστημα, ήρθε το επόμενο χρυσωμένο χάπι: «Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της».  Ας δούμε την αλήθεια πίσω από τις λέξεις. Η Εκκλησία της Ελλάδας  από την αρχή πράγματι υπεύθυνα υπηρέτησε τις εντολές  της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού της  δεν τήρησε όμως. Αντιθέτως, επικύρωσε τη βλάσφημη θέση της Πολιτείας και έφερε μάσκες, γάντια, κουταλάκια μιας χρήσης και απαγορευτικές ταινίες σήμανσης στον Οίκο του Θεού. Η απιστία χτύπησε κόκκινο. Κάποιοι Αρχιερείς δεν συμπεριφέρονται  υπεύθυνα αλλά  με αφροσύνη, στον ίδιο παρονομαστή με τους ολιγόπιστους πολιτικούς, που μάλιστα νομίζουν ότι,  επειδή τους δόθηκε κάποια εξουσία, μπορούν να κουμαντάρουν και την Πίστη μας.

Έχουμε πια αηδιάσει με αυτή τη συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας με στόχο τον εμπαιγμό των ιερών μας. Όλοι λίγο  πολύ έχουμε αντιληφθεί το παραμύθι της πανδημίας. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι πώς θα προστατευτούμε από τον κορωνοϊό, αλλά πώς θα προστατευτούμε από τους εκκλησιαστικούς ταγούς που επιβάλλουν την βλασφημία μέσα στους ιερούς Ναούς μας, και ενισχύουν μάλιστα το φόβο μεταξύ των πιστών μιλώντας για αύξηση κρουσμάτων…

Αν ήθελαν πράγματι να τηρήσουν υπεύθυνη θέση και να προστατέψουν τον πιστό λαό οι Αρχιερείς μας, θα είχαν βγει ήδη μπροστά, θα είχαν φέρει τα πάνω κάτω και δε θα επέτρεπαν αυτές τις ανοησίες περί κινδύνου από συναθροίσεις πιστών. Μάλιστα θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία και θα προσκαλούσαν τον πιστό λαό και άλλους που δεν έχουν τόσο θερμή πίστη, κηρύττοντας πως μέσα στους ιερούς Ναούς μας δε μεταδίδονται μικρόβια, αλλά μεταδίδεται Ζωή. Θα κήρυτταν το Ευαγγέλιο και τα θαύματα της Ορθοδοξίας μας και θα γινόταν αυτή η δύσκολη περίοδος ευκαιρία να ενισχυθεί η πίστις των χριστιανών, γιατί ο κόσμος θα άκουγε, θα βίωνε, δε θα φοβόταν και θα καταλάβαιναν όλοι πως ακόμα και η σκόνη μέσα στους ιερούς Ναούς είναι αγιασμένη!

Έπρεπε να σταθούν υπεύθυνα οι ηγέτες της Εκκλησίας μας, να ενημερώσουν και τους ακατήχητους πολιτικούς μας ότι η Ελλάδα δεν χτυπήθηκε από την πανδημία, μόνο και μόνο  επειδή είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί,  και πως δεν πρόκειται να αυξηθούν τα κρούσματα  όσο έχουμε στο Κράτος μας Αρχηγό το Χριστό και Υπέρμαχο Στρατηγό την Κυρία Θεοτόκο.

Έπρεπε τέλος, αντί να σιωπούν οι Ιεράρχες πίσω από ντροπιαστικές υγειονομικές διατάξεις και τους υποτιθέμενους κινδύνους μέσα στις εκκλησιές μας, να ξεσηκώνουν το λαό, ειδικά αυτές τις μεγάλες γιορτές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για να προσέλθουν ο κόσμος με πίστη και χωρίς μάσκες στους ιερούς Ναούς! Να μας προσκαλούν να νηστέψουμε, να εξομολογηθούμε και να μεταλάβουμε το μόνο φάρμακο που θεραπεύει σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Να μας προσκαλούν και καθημερινά, κατά την ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, να γεμίζουν οι εκκλησιές από χριστιανούς και να ψάλλουμε όλοι μαζί τις Παρακλήσεις της Παναγίας, να Την ευχαριστούμε για την προστασία Της και να Την παρακαλούμε θερμά να φυλάει την Πατρίδα μας και όλο τον κόσμο από κάθε κακό.

Ένα τέτοιο εγκύκλιο σημείωμα θα περιμέναμε σήμερα από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας. Αλλά δυστυχώς, από μόνοι τους οι Μητροπολίτες μας, με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο, έχουν αυτοενταχθεί στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αρνούνται τον αγιασμό και τη θεραπεία που παρέχει η Πίστη μας. Κηρύττουν τη δική τους απιστία σε Κλήρο και Λαό και φέρνουν με εγκυκλίους και με όλες τις τιμές τις μάσκες, τα γάντια και τα κουταλάκια μιας χρήσης στους ιερούς Ναούς μας. Αυτό είναι βλασφημία προς τον Κύριό μας και προς την Παναγία Μητέρα Του, η οποία χαρίζει ιάσεις σε όσους προστρέχουν στη Χάρη Της ειδικά την ημέρα της Κοίμησής Της, το Πάσχα του Καλοκαιριού, τη μεγαλύτερη γιορτή του θέρους που κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών! Πώς τόλμησαν…

Ας γίνει αφορμή αυτή η νέα ντροπιαστική εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδας, για να αντιδράσει ο λαός του Θεού στο μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Πίστη μας, να αντιδράσει ο λαός του Θεού στους Μητροπολίτες της απιστίας.

Χρυσοπλοκώτατε πύργε, καί δωδεκάτειχε πόλις, ἡλιοστάλακτε θρόνε, καθέδρα τοῦ βασιλέως, ἀκατανόητον θαῦμα, πῶς γαλουχεῖς τόν δεσπότην;

Καλή Παναγιά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.