Επικαιρότητα

Ασκεί βέτο στον Πάπα η παπική Εκκλησία της Γερμανίας… Κανονικά θα τελούνται οι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών!

εικόνα άρθρου: Ασκεί βέτο στον Πάπα η παπική Εκκλησία της Γερμανίας… Κανονικά θα τελούνται οι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών!
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Ο παπικός ιεράρχης Georg Betzing δήλωσε ότι η πρακτική της ευλογίας των ενώσεων ομοφυλοφίλων στη Γερμανία θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από το πώς θα αντιδράσει το Βατικανό σε αυτό…


«Εἶναι βαρύ γιά νά εἰπωθεῖ, ἀλλά πρέπει νά λεχθεῖ φωναχτά καί ἀνοιχτά ἐπαναλαμβάνοντας ἕνα εὐσεβῆ παλαιό Ρῶσσο Ὀρθόδοξο Μοναχό: Ἀρχίζει νά φαίνεται ὅτι ἡ παπωσύνη ἔχει τήν “ὀργανωτική ἀνάθεση νά προετοιμάσει τό θρόνο τοῦ Ἀντιχρίστου”», θα δηλώσει ο π. Ἀμβρόσιος Γιάνγκ, στενός συνεργάτης του αγίου Σεραφείμ του Ρόουζ, στο βιβλίο με τίτλο: «Ἡ βιασύνη γιά ἐναγκαλισμό».

O παπισμός τις τελευταίες δεκαετίες έχει εκπέσει σε έναν ηθικό σχετικισμό αποβάλλοντας κάθε στοιχείο του συντηρητικού παπισμού. Η ηγετική του θέση στην ατζέντα του Οικουμενισμού, τον ωθεί προς τη σύγχρονη νεοεποχίτικη νοοτροπία του ανθρωποκεντρισμού και της εγκοσμιοκρατίας και δεν διστάζει να επιχειρήσει μία αθώωση της ομοφυλοφιλίας.

Οι ενδοβατικάνειες έριδες για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, είναι γεγονός, αν και ο ίδιος ο Πάπας έχει ξεπεράσει την ασφάλεια της διγλωσσίας και ενώ επιλέγει πλέον τη διακριτή υπεράσπισή της, για λόγους επικοινωνιακούς και σίγουρα όχι πνευματικούς, δεν φτάνει μέχρι την επίσημη κανονικοποίηση αυτού του βαρύτατου αμαρτήματος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παπική εκκλησίας της Γερμανίας επαναστατεί για χάρη της ομοφυλοφιλίας. Πρόσφατα «…125 εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία δήλωσαν δημόσια ότι ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, απαιτώντας αλλαγές στο εκκλησιαστικό εργατικό δίκαιο…… και παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι είναι queers ή άνθρωποι που δεν είναι ετεροφυλόφιλοι».

Το γεγονός ότι αυτή η οργανωμένη επανάσταση των ομοφυλοφίλων που απαιτούν νόμιμο θρησκευτικό γάμο ξεκίνησε από τη χώρα της Γερμανίας, έχει τις δικές του εξηγήσεις. Ο εμπνευστής και δημιουργός της πρώτης οργανωμένης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ονομάζεται Magnus Hirschfeld και ήταν Γερμανός εβραϊκής καταγωγής.

Στη Γερμανία οι εκπρόσωποι της Καθολικής εκκλησίας κρατάνε μία φιλελεύθερη στάση στα θέματα ομοφυλοφίλων, σε αντίθεση με το Βατικανό. Αντέδρασαν λοιπόν ιερείς σε 100 καθολικές εκκλησίες και δεν αποδέχτηκαν τη γραμμή του Βατικανού περί του γάμου των ομοφυλοφίλων. Μάλιστα, όρισαν τη Δευτέρα 10η Μαΐου ως την ημέρα έναρξης, όπου θα παντρεύουν πλέον και ομόφυλα ζευγάρια. Εξάλλου, στη Γερμανία ο γάμος των ομοφυλοφίλων ενώπιον του κράτους νομιμοποιήθηκε το 2017, θα επισημάνει σχετικό άρθρο της Κατάνυξης.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της Διάσκεψης των Γερμανών Παπικών Επισκόπων, Georg Betzing, σε συνεδρίαση της «Συνοδικής Οδού», που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2023 στη Φρανκφούρτη, δήλωσε ότι η πρακτική της ευλογίας των ενώσεων ομοφυλοφίλων στη Γερμανία θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα για το πώς αντιδράσει το Βατικανό σε αυτό.

Ο ιεράρχης της Παπικής Εκκλησίας είναι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει σχίσμα στην εκκλησία εξαιτίας αυτής της απόφασης. Ανέφερε ως παράδειγμα το Βέλγιο, όπου η ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών φέρεται να συμφωνήθηκε με τη Ρώμη.

Περίπου 38 επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ψήφισαν υπέρ αυτής της πρότασης, 9 επίσκοποι ήταν κατά και 12 δήλωσε αποχή.

Η Συνοδική Συνέλευση αποφάσισε ότι από τον Μάρτιο του 2026 θα πραγματοποιούνται επίσημες τελετές ευλογίας ομοφυλόφιλων ζευγαριών στη Γερμανική Καθολική Εκκλησία.

Πάντως και στην Ορθόδοξη Εκκλησία η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί. Εκκλησιαστικό σοκ προκάλεσε η βάφτιση των παιδιών ομοφυλόφιλου ζευγαριού στην Αθήνα από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ με τις δηλώσεις να διαστρεβλώνουν τη χριστιανική διδασκαλία: «Eκ των πραγμάτων ο Θεός έχει δώσει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο, δεν μπορώ να ξέρω γιατί, δεν θα κατηγορήσω εγώ τον Θεό. Δεν είμαι άξιος καν εγώ να το σκεφτώ αυτό το πράγμα. Ο Θεός για να ξέρει, κάτι ξέρει περισσότερο από όλους εμάς τους ανθρώπους». Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωσή του, η οποία τον κατέστησε καθερεταίο. Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η ΔΙΣ ένιψε τας χείρας της υποδηλώνοντας εμμέσως πως σε κανένα από τα παραπάνω γεγονότα δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ομοφυλο-λάγνος ο Πάπας Φραγκίσκος. Εμείς; 
Η πρώτη «ευλογία» παπικών σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι
Αλλαγή ταυτότητας φύλου στα δεκαεξάχρονα παιδιά!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.