Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Αν όχι τώρα, πότε;

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Αν όχι τώρα, πότε;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η αναγνώριση τους Αυτοκεφαλίας των αυτοχειροτόνητων σχισματικών της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι γεγονός. Θλιβερό μα γεγονός. 

Είτε είστε κάποιος Ορθόδοξος με αγαθή προαίρεση και καλή ανησυχία για τα της πίστεως, είτε δεν θεωρείτε τον Οικουμενισμό πραγματική απειλή για την Ορθοδοξία, είτε τον θεωρείτε και δεν προχωρήσατε στην αποτείχιση, είτε βρήκατε το πνευματικό θάρρος να το πράξετε, το γεγονός αυτό μας καλεί όλους να πάρουμε θέση.

Άραγε υπάρχει πιθανότητα, με την αρθρογραφία, ή τα ανακοινωθέντα, ή τις ομιλίες που θα παραχθούν από αυτό το θλιβερό γεγονός, σε όποια κατηγορία πιστών και να ανήκετε, υπάρχει ξαναρωτώ ενδεχόμενο να αλλάξετε στάση;

Ο μόνος λόγος που μπορεί να ταρακουνήσει τον πιστό λαό του Θεού είναι η νέες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα. Αν λοιπόν οι Ορθόδοξοι καταγγέλλουν την σύνοδο του Κολυμπαρίου ως ψευδοσύνοδο, τα γεγονότα μετά την σύνοδο είτε θα τους διαψεύσουν είτε θα τους δικαιώσουν.

Αν λοιπόν κάποιος Οικουμενιστής με όλα όσα διαμείφθηκαν μετά την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, κρίνει πως ΔΕΝ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη δογματική μας διδασκαλία και τον κανόνα της πατερικής μας παραδόσεως, ΔΕΝ πρόκειται να προβληματιστεί για το θλιβερό γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Άρα ΔΕΝ τον ταρακουνούν οι εξελίξεις.

Οφείλουν όμως όλοι εκείνοι που στηρίζουν τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο Αρχοντώνη να θέσουν ΕΝΑ σαφές όριο: Πότε θα εναντιωθούν στην επόμενη κίνησή του;

Αν ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο σημείο, μια πνευματική κόκκινη γραμμή, τότε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθίσταται αυτοδικαίως πάπας της Ανατολής και αλάθητος. Η στάση μας τον καταδικάζει στην αμετανοησία και την απώλεια.  

Ένα τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: όσοι από την οικουμενιστική φάλαγγα θεωρούν πως δέχονται σφοδρό ή και ανοίκειο πόλεμο, επειδή “ζηλωτές”, “φονταμενταλιστές”, “ακραίοι”, “αυτόκλητοι σωτήρες της πίστεως” και “σχισματικοί” καταφέρονται εναντίον τους, μη κρύβεστε πλέον πίσω από το δάκτυλό σας. Πόλεμο βιώνει όποιος για την πίστη του αντιστέκεται στην εξουσία, σε καθεστώτα, στους ισχυρούς του κόσμου τούτου. 

Το “άσπρο” του αγώνα εν αληθεία, “μαύρο” της προδοσίας για θέματα πίστεως, ΔΕΝ γίνεται.     

Δείτε σχετικά: – Μνημόνευση πρώτη φορά του σχισματικού Ουκρανίας Επιφανίου από Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.