Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Αντίδοτο στην Εθνική μας κατάθλιψη

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Αντίδοτο στην Εθνική μας κατάθλιψη

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Διαρρέουν κάποια νούμερα που αφορούν ανθρώπους. Η στατιστική επιστήμη από χρόνους πολλούς έχει στρογγυλοκαθήσει στο θρόνο της και έχει αυτοανακυρηχθεί απόλυτος μονάρχης της επιστήμης.
Στατιστικές αλήθειες που “εξ-αριθμίζουν” ψυχές και χειραγωγούν ανθρώπους.

Έχουμε πόλεμο

Πόσοι Έλληνες μετανάστευσαν από το 2008;
Πόσοι αυτοκτόνησαν; 
Πόσα ζευγάρια χώρισαν; 
Πόσοι πτώχευσαν; 

Ας μην αναφέρουμε εδώ αυτά τα νούμερα. Άλλος είναι ο στόχος του άρθρου. 
Επικοινωνιακά άραγε σε ποιους απευθύνονται αυτά τα νούμερα; 

Όσοι μετανάστευσαν, αυτοκτόνησαν, χώρισαν ή πτώχευσαν, αδιαφορούν εντελώς για τον στατιστικό “πλούτο” που περιγράφει μια τραγική πραγματικότητα για την Ελλάδα. 

Αποδέκτες αυτών των ειδήσεων είναι όσοι δεν μετανάστευσαν, δεν πτώχευσαν, δεν χώρισαν ή δεν αυτοκτόνησαν… ακόμα.

Ποιος ο λόγος άραγε που, στα συντρίμμια μιας οικονομικά λεηλατημένης χώρας, «δηλητηριάζουμε» με θλιβερές στατιστικές τους ανθρώπους που επιβιώνουν ακόμα σε αυτήν; 

Το ανθρώπινο κεφάλαιο ως πόρος, αριθμοποιείται από τις ύαινες του πολιτισμού μας, που αναλαμβάνουν εργολαβικά την “μεταπολεμική” ανοικοδόμηση κάθε κατεστραμένης χώρας (σ.σ από τους ίδιους φυσικά). 

Υπάρχει αντίδοτο; 
Σίγουρα για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να το θέλουμε πραγματικά. 

ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ:

Αξίες
Καθίστε και γράψτε (ναι γράψτε τες με μολύβι και χαρτί), τις προσωπικές σας αξίες. [Για εμένα προσωπικά οι αξίες μου είναι μόνο μία: η πίστη μου στον Άγιο Τριαδικό Θεό.] 

Όταν κάποιος άνθρωπος γνωρίζει τις προσωπικές του αξίες, κάθε απόφαση στη ζωή του, γίνεται εύκολη.

Το επόμενο βήμα είναι η μελέτη των νόμων που απορρέουν από τις αξίες μας και η κατά δύναμιν τήρησή τους. 
«.. ἐν ταῖς ἐντολαῖς σου ἀδολεσχήσω καὶ κατανοήσω τὰς ὁδούς σου ἐν τοῖς δικαιώμασί σου μελετήσω, οὐκ ἐπιλήσομαι τῶν λόγων σου. Ἀνταπόδος τῷ δούλῳ σου• ζήσομαι καὶ φυλάξω τοὺς λόγους σου. ἀποκάλυψον τοὺς ὀφθαλμούς μου, καὶ κατανοήσω τὰ θαυμάσια ἐκ τοῦ νόμου σου. πάροικος ἐγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ• μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς σου..» (Ψαλμ. ΡΙΗ)

Ανάγκες

Η αποσύνδεση για ικανό χρόνο από το διαδίκτυο και από τα κινητά, είναι μια πρώτη γεννήτρια χρόνου για την ιεράρχηση των “πραγματικών” μας αναγκών.
Πρώτα η σταθερή σχέση με τον Θεό° μετά ο αγώνας για την επιβίωση, την ασφάλεια, την υγεία, τη στέγη και στη συνέχεια η εκπαίδευση, η εργασία… 
Η αναθεώρηση είναι θεμελιώδους σημασίας βήμα, σε εμπόλεμες καταστάσεις.
Η λιτή ζωή, η ευλογημένη πενία σε μια καταναλωτική κοινωνία, αποδυναμώνει κι άλλο τις ύαινες που κοστολογούν τις ανάγκες μας και οικοδομούν γιγάντια σούπερ μάρκετ.
Στο τέλος θα πρέπει να χαλιναγωγηθεί και η δική μας απληστία: με πόσα χρήματα τελικά αισθάνεσαι πλούσιος και από σκλάβος της δουλειάς σου μπορείς να γίνεις άρχοντας μέσα στην οικογένεια; 

Συμπερασματικά

Αν κλείσουμε τα κανάλια της επικοινωνίας που διευθύνουν τα αρπακτικά του οικονομικού πολέμου στην Ελλάδα.
Αν Ιεραρχήσουμε τις αξίες και τις ανάγκες μας. 
Απομένει η εκπαίδευσή μας στους κανόνες που οι αξίες μας ορίζουν και η εφαρμογή τους. 

Από μόνη της η Ορθόδοξη πίστη, αποτελεί αντίδοτο στην σημερινή ανθρωποφάγα λαίλαπα. Αυτή ευλογεί την οικογένεια και εμπνέει τον σεβασμό για την πατρίδα, τον πλησίον, την κτίση, το κάλος, το αγαθό… 

Εχθρός της πίστης μου, είναι η αίρεση.
Η υπεράσπιση της αλήθειας της πίστεως στη σύγχρονη εποχή, είναι ιερό καθήκον για δύο λόγους: Για να  παραδώσουμε ανόθευτη την πίστη στα παιδιά μας και για την επιβίωσή μας στον υφιστάμενο οικονομικό (προς το παρόν) πόλεμο.

Η Σκύλα των δανειστών – εταίρων, που κατατρώνε το βιος μας, των Νενέκων που ξεπουλούν την πατρίδα, των δουλεμπόρων της λαθροεισβολής που απειλούν την Ειρήνη από τη μια. 
Η Χάρυβδη Πατριαρχών, Αρχιερέων, Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσών, καθηγητών και λαϊκών που υπηρετούν την παναίρεση του Οικουμενισμού, δίχως ψίχα πνευματική και εκταμιεύουν τα 30 αργύρια της προδοσίας του Χριστού από την άλλη είναι ο διπλός άθλος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε: θηρία και Συμπληγάδες μαζί, όπου ανάμεσά τους πρέπει να διαβεί αλώβητο το Έθνος μας.

Το άσπρο του Σωτήρα Χριστού, μαύρο των ψευδοσωτήρων δεν γίνεται.   

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.