Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Επάγγελμα Αρχιερέας

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Επάγγελμα Αρχιερέας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… Η κυριαρχία του άγαμου κλήρου… δημιούργησε ένα μοντέλο, μια “βιομηχανία” παραγωγής Αρχιερέων… για να αναπτυχθεί το θανατηφόρο ζιζάνιο του ΟικουμενισμούΤο αγιοπατερικό ζιζανιοκτόνο λέγεται αποτείχιση

Ευφυές άρθρο που παραδίδει τους πονηρούς ρασοφόρους στη χλεύη της Ιστορίας. Οι επαγγελματίες προς αρχιεροσύνη, δεν κρύβονται. Ο τρόπος ομιλίας και συμπεριφοράς κάνουν “ΚΡΑ”… Όπως έγραψε κάποτε κάποιος: “Προσκολλώνται συνήθως κοντά σε ισχυρούς αρχιερείς, αρχίζουν τα πήγαινε – έλα στο Φανάρι όπου συνάπτουν γνωριμίες εκεί με αρχιερείς και άλλους αυλικούς έχοντες εγγύτητα με τον Πατριάρχη, διότι ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός, να γίνουν Επίσκοποι... Όλοι οι Αρχιμανδρίτες να πάνε εκεί που ανήκουν, δηλαδή στα μοναστήρια.”

—————————————————————————-

Άσπρο Μαύρο: Επάγγελμα Αρχιερέας

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Από τότε που απομακρυνθήκαμε από τον Θεό σαν κοινωνία, αυτοτιμωρηθήκαμε με δύο τρόπους: 
α) στερηθήκαμε το Ορθόδοξο βίωμα στη ζωή μας από επιλογή
Β) λόγω σκληροκαρδίας δεν αναγνωρίζουμε πλέον θαύματα στη ζωή μας. 

Θαύματα γίνονται αλλά δεν μας αγγίζουν. Τα θαύματα όταν διαδίδονται καταλήγουν να χλευάζονται και να γελοιοποιούνται. 
Έσχατο παράδειγμα το θαύμα στις φωτιές του καλοκαιριού, όπου ένα μοναστήρι έμεινε αλώβητο και τα social media, κόντεψαν να κατασπαράξουν τον ηγούμενο που έκανε δηλώσεις περί θαύματος.

Σε όλη αυτή την έρημο της εκκοσμίκευσης, βλέπουμε τους  Ορθοδόξους Αρχιερείς να μας απογοητεύουν εν χορώ. Το καράβι τους πλέει την ρότα της απώλειας και μέλλει να χαθεί αύτανδρο.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

Η κυριαρχία του άγαμου κλήρου στην Εκκλησιαστική μας διοίκηση, δημιούργησε ένα μοντέλο, μια “βιομηχανία” παραγωγής Αρχιερέων, που δεν έχουν καμία σχέση με τους προκατόχους τους. 

Πώς γίνεται, νυν Αρχιερείς, που αξιώθηκαν την Αγιορείτικη μοναχική πολιτεία για λίγους μήνες ή για μερικά χρόνια, να λανσάρονται σαν φορείς της ησυχαστικής παραδόσεως στον κόσμο και να κάνουμε τα στραβά μάτια για τις ξένες προς την διδασκαλία και παράδοση της Εκκλησίας σκανδαλώδεις καινοτομίες τους (και να τους αγιοκατατάσσουμε;)

Χειρότεροι από δαύτους οι σπουδαγμένοι, που προκρίνοντας την μελέτη και τη σπουδή μάλλον παραμέλησαν το ορθόδοξο βίωμα και την πνευματική πρόοδο, με αποτέλεσμα να απειλούνται από την αθεΐα (Άγιος Νεκτάριος).

Εάν ένας Αρχιερέας δεν πιστεύει στον Θεό, όλα τα άλλα είναι εύκολα. 
Όπως πληροφορούμαστε πλέον, ένας πράκτορας της CIA, μπορεί στη ζωή του να γίνει ραβίνος, πάστορας, σαμάνος, βουδιστής μοναχός ή Ορθόδοξος παπάς χωρίς τύψεις,  επειδή παίζει έναν ρόλο, έτσι και η βιομηχανία παραγωγής Αρχιερέων, έχει στερεότυπα, πρωτόκολλα δημοσίων σχέσεων, ομιλίες, συγγραφή βιβλίων, φόλοουερς και προσκυνήματα, μπάτζετ και συμμαχίες χωρίς τύψεις, επειδή άλλος είναι ο στόχος: επάγγελμα Αρχιερεύς.

Θλιβερό απότοκο τούτης της εκτροπής, η φθηνή εκκλησιαστική δημοσιογραφία, με στόχο τους εκβιάσιμους εξ’ αυτών. 
Άλλο καρκίνωμα της ίδιας συστημικής ανωμαλίας, οι γηράσκοντες και μη την Αρχιερατεία αξιωθέντες αρχιμανδρίτες, που συμπεριφέρονται σαν κάτι κολασμένες γεροντοκόρες, περιφέροντας τον καημό τους, σαν θλιβερά ναυάγια.

Δίχως τη γενναιότητα και την ταπείνωση να αναφωνήσουν “.. γεννηθήτω το θέλημά Σου”. Γιατί γνωρίζουν πως στη βιομηχανία αυτή κουμάντο κάνουν οι Αρχιερείς.

Πουθενά ο Θεός.

Όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί “κοπριά” στον αμπελώνα του Κυρίου, οργανικό λίπασμα όχι για την άμπελό Του, αλλά για να αναπτυχθεί το θανατηφόρο ζιζάνιο του Οικουμενισμού.

Το αγιοπατερικό ζιζανιοκτόνο λέγεται αποτείχιση.

Τα υπόλοιπα τα έχει πει ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος.
Αντισταθείτε στον Οικουμενισμό. – π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Διότι ο κάθε εφημέριος στο χωριό, δεν είναι ο φύλακας της Πίστεως στον κλήρο που του έβαλε ο Θεός; 
Σ’ αυτό το μικρό κομματάκι που λέγεται χωριό, 100, 200, 500, 1000 ψυχές;
Δεν είναι ο φύλακας αυτού του χωριού, της ορθής Πίστως ο φύλακας; 

Γι’ αυτό, προσέξατέ το, επειδή οι μεν ποιμένες μεταβάλλονται σε λύκους, όπως λέει ο Κύριος και οι φρουροί σε προδότας, καθώς λέει ο Κύριος. 
Γι’ αυτό ας προσέξουμε πάρα πολύ.

Τα πράγματα είναι μακροπρόθεσμα. Ο Οικουμενισμός είναι μέγας-μέγας κίνδυνος. Ο τελευταίος κίνδυνος. Δεν υπάρχει πιο μεγάλος. Όπως σας είπα, που λέει ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς ότι είναι η παναίρεσις ο Οικουμενισμός. 

Πρέπει να προσέξομε πολύ. Μην πείτε, ‘καλά δεν είναι;’ 

Ξέρετε τί επιχειρήματα θα χρησιμοποιηθούν;
Τι «λογικά« εντός εισαγωγικών και «ωραία» επιχειρήματα υπέρ της ενώσεως των εκκλησιών;

Γιατί να μην θέλομε ειρήνην; 
Γιατί να μην είμεθα ηνωμένοι;
Γιατί, που όλα αυτά είναι τόσο ωραία;

 Ο Θεός δεν θέλει να είμεθα ηνωμένοι; 

Πρέπει λοιπόν να σταθούμε όρθιοι και ακέραιοι στην Πίστη μας και πρέπει να καταλάβομε ότι η Εκκλησία είναι Μία όπως ακριβώς την όρισαν αι Σύνοδοι και καταχωρήθηκε μέσα στο Σύμβολο της Πίστεως.

Πιστεύω εις ΜΙΑΝ Εκκλησίαν...

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.