Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Η αλήθεια ΔΕΝ εκφοβίζεται

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Η αλήθεια ΔΕΝ εκφοβίζεται

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ζώντας σε μια εποχή που ο Χριστός διώκεται:

Α) εντός της Ορθοδοξίας (μέσω της παν-αιρέσεως του Οικουμενισμού) και

Β) εκτός αυτής (ο κοσμοκράτορας του αιώνος τούτου, τουτέστιν ο διάβολος αλωνίζει: αθεΐα, παγκοσμιοποίηση, μασονία, σατανολατρεία…), οφείλουμε να λάβουμε θέση με παρρησία.

Είμαστε με τον Χριστό, με την Φίλη Ορθοδοξία, με την Αγία Γραφή, τους Αγίους Πατέρες και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.
24 χρόνια “μαθητεύουμε” στο πλευρό του γέροντα. Στο πρόσωπό του διώκεται κάθε αγνός λευΐτης κληρικός που δεν αντέχει η ψυχή του, την δογματική εκτροπή.
Με κάθε ευκαιρία μας μαθαίνει με το παράδειγμά του, την σπάνια ποιμαντική του μέριμνα, το ανύστακτο πνευματικό του ενδιαφέρον και για τους διώκτες του, και για τους συκοφάντες του, την άγνωστη για τον “κόσμο” αρετή της διακρίσεως και την ταπείνωση.

Αυτή τη φορά για μια παρεξήγηση, ένας ταλαντούχος μα βιαστικός αρχιερέας, κάνει επίδειξη ισχύος στον γέροντα. Η λίστα αυτή έχει πολλούς πριν από αυτόν και Κύριος οίδε πόσους μετά από αυτόν.

Η απάντηση του γέροντα, π.Νικολάου Μανώλη, προς τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, είναι καταπέλτης αληθείας και αγάπης.

Ας τη διαβάσουμε με προσοχή σαν ελάχιστο αντίδωρο για τη θυσιαστική και ομολογιακή του στάση. Για την αταλάντευτη στάση του και τον αγώνα του για τον Χριστό.

Η Παναγιά μαζί σου άγιε γέροντά μου.

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.