Ελευθέριος Κοσμίδης

Άσπρο Μαύρο: Η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του κλήρου

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του κλήρου

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Με ειλικρινή σεβασμό στην κλίση και την κλήση του Ιερού κλήρου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, απευθύνομαι σε εκείνους τους κληρικούς που έχουν θερμή πίστη στον Άγιο Τριαδικό Θεό. Στους θαυματοποιούς λευίτες της πίστης μας, που εργάζονται πνευματικά και γίνονται θυσία για το ποίμνιο που τους εμπιστεύθηκε ο Κύριος.

Όλη τους η ζωή και η εν Χριστώ πορεία κρέμεται σε μία λεπτότατη κλωστή: την ακρίβεια της πίστεως. Τα έργα της προσευχής και της διακονίας γίνονται δια τον Χριστόν. Διαφορετικά είναι εκ του διαβόλου και δεν έχουν καμία σχέση με την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. 

Η κατήχηση και το κήρυγμα της Κυριακής, καλεί τον κόσμο στην μόνη οδό σωτηρίας δια της Ορθοδοξία στον Σωτήρα Χριστό. Διαφορετικά δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη Ιεραποστολική μας παράδοση.

Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας που γίνεται για τον λαό, διασφαλίζεται δια της μνημόνευσης του Επισκόπου που ΟΡΘΟΤΟΜΕΙ τον λόγον της αληθείας. Αν ο Επίσκοπος ΔΕΝ ορθοτομεί ο ιερέας διακόπτει τη μνημόνευση του αιρετίζοντος Επισκόπου και μνημονεύει υπέρ πάσης Επισκοπής Ορθοδόξων. Αυτό επιβάλει η εφαρμογή των Ιερών Κανόνων και η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων

Η διακονία του ποιμνίου, τα έργα φιλανθρωπίας, η προσευχή, το κήρυγμα, η κατήχηση, και η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ΔΕΝ είναι η δουλειά σου καλέ μου παπά, είναι λειτούργημα, υπούργημα, κλίση και κλίση, που οφείλεις ανυστάκτως να διαφυλάτεις κατά Θεόν. 

Αν καφενειακά και ωχαδερφίστικα κατακρίνεις: τον παπά Νικόλα ότι βγήκε εκτός Εκκλησίας, τον παπά Θόδωρο ότι κάνει Σχίσμα, πόσο κρίμα είναι ο παπά Φώτης που “την πάτησε” και τον γέροντα Μάξιμο ότι τα έχασε, να με συμπαθάς αγωνιστή παπά αλλά νοσείς νόσον βαρυτάτην και ψυχόλεθρον: η νόσος αυτή λέγεται δημοσιοϋπαληλική νοοτροπία. Δεν έχει καμία σχέση με την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας. 

Διάβασε τη σειρά δημοσιεύσεων Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα διότι συνιστά πυρηνική βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του Οικουμενιστικού Οικοδομήματος.
Διάβασε Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς: “Εκκλησία και Οικουμενισμός”. Διάβασε τον βίο για τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη. Διάβασε τον βίο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. Διάβασε τον Μέγα Βασίλειο που είναι καταπέλτης. 

Απάντησε εσύ στο ερώτημα είναι αίρεση ο Οικουμενισμός; Είναι ψευδοσύνοδος το Κολυμπάρι; Η ψευδοσύνοδος εισήγαγε την νέα εκκλησιολογία του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη που προκάλεσε το Ουκρανικό με όλες τις γνωστές συνέπειες; 

Γιατί άραγε αυτοχειροτόνητοι και σχισματικοί της λεγόμενης νέας Ουκρανική Εκκλησίας, οργώνουν την Ορθοδοξία για να συλλειτουργήσουν με Ορθοδόξους και την ίδια ώρα στην Ουκρανία γίνονται πρωτοφανή επεισόδια, όπου καθεστωτικοί με το “έτσι θέλω” κάνουν κατάληψη στις Εκκλησιές; 

Αγωνιστή Ορθόδοξε παπά. Το Ουκρανικό δεν είναι διοικητικό θέμα αλλά απευθείας ζήτημα πίστεως. Πάρε θέση ενώπιον του Θεού. Ο πιστός λαός με τα μνημόνια, τη λαθροεισβολή, τις Πρέσπες και την ατελείωτη λίστα της Ελληνορθόδοξης αποδόμησης, προσβλέπει σε εσένα να τον οδηγήσεις στον Χριστό, όχι στον Διάβολο. Η προδοσία της πίστεως, είναι η χειρότερη από όλες και η έσχατη. 

Το άσπρο του να νοιάζεσαι, μαύρο του να βολεύεσαι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. 

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.