του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

… Όταν η αίρεση θέτει τον πιστό εκτός αληθείας, από τους αιρετικούς Αρχιερείς ποιος θα μας προστατέψει;…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η αλήθεια της Πίστης είναι πέρα από την επικαιρότητα και αφορά στην αιωνιότητα. Η σταθερή στάση ανάμεσα στον ακραίο ζηλωτισμό, που οδηγεί σε σχίσματα και την απροκάλυπτη μεταπατερική παναίρεση του Οικουμενισμού, είναι η αντίδραση στα χνάρια των Αγίων Πατέρων: Η Αποτείχιση των Ορθοδόξων πιστών από την παναίρεση του Οικουμενισμού. Η Ορθόδοξη Πίστη, η εμπιστοσύνη στο Θεό, η επί γης Ειρήνη, σήμερα κερδίζονται με μια νέα επανάσταση· αφορά τον ομολογιακό αγώνα υπέρ της Εκκλησίας, που εκφράζεται με την ανδρεία απόφαση για αποτείχιση από την παναίρεση του Οικουμενισμού.


Άσπρο – Μαύρο: Η φυσική της αποτείχισης

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Όταν στη φυσική μελετούμε κινήσεις, κάνουμε κάποιες παραδοχές. Στην ευθύγραμμη ομαλή κίνηση λοιπόν, το σώμα θεωρείται αδιάστατο, η διεύθυνση τέλεια ευθεία και από το 1ο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της κίνησης, η ταχύτητα του σταθερή ή μηδέν.

Δύο συνεπιβάτες στο υπό εξέταση σώμα (λ.χ. ένα τρένο που κινείται σε τελείως ευθείες ράγες, με σταθερή ταχύτητα), μπορούν πολύ εύκολα και με ακρίβεια να αντιληφθούν ποιος είναι μέσα στο τρένο και ποιός είναι εκτός. Μπορούν να μετακινηθούν από την αφετηρία στον προορισμό αλλά να στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο τελείως ακίνητοι.

Μεταξύ τους είναι ακίνητοι και εντός του βαγονιού. Αυτή είναι η μεταξύ τους “σχετική” κίνηση. Το υπό εξέταση πρόβλημα όμως είναι η κίνηση του σώματος (τρένο) πάνω στις ράγες. 

Δεν μπορεί κανένας από τους δύο να απαντήσει αν βρίσκονται πιο κοντά στην αφετηρία ή στον προορισμό και ακόμη χειρότερα αν κινούνται προς τον σωστό προορισμό ή αν ανέβηκαν σε λάθος τρένο ή ακόμα χειρότερα αν το τρένο οδηγείται στην απώλεια. Για αυτή την απάντηση χρειαζόμαστε παρατηρητή “αδρανειακό” έξω από το τρένο.

Το ερώτημα εκτός ή εντός Εκκλησίας, αφορά τον προορισμό, την αλήθεια της Πίστης. Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς αν δεν συμβουλευτεί τους Ιερούς Κανόνες, τα Δόγματα και τους Αγίους Πατέρες. 

Αφιερωμένο με αγάπη σε όσους ακόμα πείθονται, πως η Αποτείχιση θέτει τον πιστό εκτός Εκκλησίας. 

Όταν η αίρεση θέτει τον πιστό εκτός Αληθείας, από τους αιρετικούς Αρχιερείς ποιος θα μας προστατέψει;

Το άσπρο της Ορθοδοξίας μαύρο της αιρετικής διδασκαλίας ΔΕΝ γίνεται.