ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Άσπρο Μαύρο: Η ομερτά, η παραπληροφόρηση και η υπερπληροφόρηση

εικόνα άρθρου: Άσπρο Μαύρο: Η ομερτά, η παραπληροφόρηση και η υπερπληροφόρηση

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μια λιγόλογη αναφορά με προεκλογικό χαρακτήρα σε μετεκλογικό περιβάλλον.
Η δημοκρατία για την οποία βαυκαλιζόμαστε δεν είναι πραγματική δημοκρατία.
Το υποτειθέμενο ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που διαθέτουμε, η ψήφος μας, συνιστά συνενοχή, μια αλλόκοτη παραδοχή πως τελικά ζούμε σε δημοκρατία.

Τα ψηφαλάκια καταμετρώνται από ανθρώπους και αποστέλλονται ηλεκτρονικώς και η αξιοπιστία των διαχειριστών της ηλεκτρονικής διαχείρισης της ψήφου μας είναι ολοφάνερα ευάλωτη, σε λογής λογής κυβερνοεπιτήδειους.

Κατά κοινή ομολογία στη δημοκρατία μας (που δεν είναι δημοκρατία, η δημοκρατική ψήφος, που δεν είναι για τη δημοκρατία και τα ψηφιοποιημένα αποτελέσματα που είναι ευάλωτα), οι δεξιοί και οι αριστεροί δεν είναι παρά υποτελείς διαχειριστές νόμων που γράφονται στο εξωτερικό και εφαρμόζονται κατά γράμμα.

Το παράδειγμα της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Συρίας, του Ιράκ, του Ισλαμικού κράτους, της Παλαιστίνης, της Σερβίας… δείχνουν με πόση άνεση παρά τη βούληση των λαών, στήνονται πόλεμοι και η ανθρώπινη ζωή λογίζεται παράπλευρη απώλεια.

Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, τα ναρκωτικά, οι αυτοκτονίες, οι εκτρώσεις, τα τροχαία ατυχήματα, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα αλλά και οι εμβολιασμού, τα φυτοφάρμακα και ο τρόπος ζωής εξασφαλίζει ανθρώπινα θύματα, ενός ακήρυχτου πολέμου και η ανθρώπινη ζωή λογίζεται παράπλευρη απώλεια.

Για μισό αιώνα ζούσαμε με τη διαστροφή του τι θα πει ο κόσμος και αντιδράσαμε το άλλο μισό του, με το Facebook: με το να ζούμε εικονικά, μόνο για μια selfie.
Έναν αιώνα στοιχειωθήκαμε από λογής λογής μυστικά και κρυπτογραφήσεις και κατασκόπους και τον 21ο όλα είναι στη φόρα και δεν ανοίγει ρουθούνι.
Η κοινή λογική δεν υπάρχει πλέον. Οι προσωπικές ηθικές αξίες έχουν παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μη θεωρούνται πλέον αξίες απαραίτητες για τη ζωή.

Το άσπρο της κατά Χριστόν ελευθερίας έγινε μαύρο της δημοκρατίας και της ψήφου.

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.